Home Dating Singlesfeest: je grote liefde op een singles party vinden

Singlesfeest: je grote liefde op een singles party vinden

5 minuten leestijd
0
nederland single

Een avondje dansen en feesten terwijl je kans maakt de liefde van je leven te ontmoeten; wie wil dat nu niet? Het is eens wat anders dan op de bank hangen met een dating app geopend op je smartphone. Waar je op de dating app snel met met vele mensen kennismaakt kun je tijdens een singlesfeest meerdere vliegen in één klap slaan.

Terwijl je je vermaakt met een hapje en drankje leer je nieuwe mensen kennen zonder dat je hoeft te twijfelen of iemand een andere foto gebruikt of liegt over het uiterlijk. Wat een singlesfeest precies is?

Wat is een singlesfeest?

Een singlesfeest is een speciaal feest waar alleenstaanden naartoe kunnen gaan om wellicht hun grote liefde te vinden. Varianten op het singlefeest zijn de singleslunch en het singlesdiner. Je kunt je hiervoor aanmelden en meestal betaal je een vast bedrag inclusief eventueel eten en drinken. Er zijn verschillende soorten singlefeesten, afgestemd op verschillende doelgroepen. Sommige worden door de bekende datingsites georganiseerd, andere feesten door onafhankelijke organisatoren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voor bepaalde leeftijden

Als je 33 jaar bent dan schiet het natuurlijk niet zo erg op als je naar een singlesfeest gaat waar uitsluitend jongeren van rond de 20 of alleen 50-plussers rondlopen, tenzij je juist op oudere of jongere singles valt. Daarom worden er doorgaans verschillende singlesfeesten georganiseerd voor bepaalde doelgroepen. Zo kun je je aanmelden voor een feest voor 20-ers, 30-ers, 40-ers of 50- of 60+. Zo weet je zeker als je je aanmeldt dat je in de juiste “doelgroep” terechtkomt. Of je er de ware liefde vindt blijft natuurlijk altijd afwachten.

Juiste evenwicht tussen mannen en vrouwen

Als een organisator van een feest het goed aanpakt dan zorgt hij ervoor dat er op het feest ongeveer evenveel mannen als vrouwen aanwezig zijn. Het schiet natuurlijk niet echt op als je op een singlesfeest komt waar 40 mannen en vijf vrouwen rondlopen. De dames zullen het ervaren als een soort ordinaire vleeskeuring en de mannen zien hun kans om een leuke date te scoren als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra ze de “concurrentie” zien. Over het algemeen staat bij een singles activiteit, of dit nu een feest of een etentje is, hoeveel mannen en vrouwen zich nog kunnen inschrijven.

Voor speciale doelgroepen

Er worden in Nederland ook singles feesten gegeven voor speciale doelgroepen. Uiteraard zijn er singlesfeesten, -lunches en –diners voor homomannen en lesbo-vrouwen, waarbij ook vaak onderscheid wordt gemaakt in leeftijdscategorieën.

Expats

Maar je kunt je ook voor een singlesfeest inschrijven als je als expat in Nederland werkt en graag mensen wilt leren kennen. Met name expats die in Nederland wonen en werken terwijl ze geen gezin hebben dat ook mee is verhuisd kunnen zich soms erg eenzaam voelen. Vaak spreken ze de taal niet of niet goed en dan is het soms erg lastig om nieuwe vrienden te maken, laat staan een partner te vinden als je op zoek bent. Dan kan een speciaal singlesfeest voor expats een uitkomst zijn. De voertaal is over het algemeen Engels zodat alle aanwezigen elkaar kunnen verstaan.

Geloof

En dan zijn er nog speciale singles bijeenkomsten voor mensen die een bepaald geloof aanhangen. Vooral voor moslims, maar ook voor bepaalde christelijke stromingen, is het belangrijk dat je een partner zoekt die hetzelfde geloof belijdt. Als je dan naar een singles feest gaat met gelijkgestemden en je ontmoet daar iemand dan hoeft de geloofskwestie in ieder geval niet meer te worden besproken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Waar vind ik informatie?

Je kunt via het internet zoeken naar bedrijven die speciale singles feesten en diners organiseren. Ook bekende datingsites zoals Lexa en e-Matching organiseren voor hun leden speciale singles evenementen waarvoor je je kunt inschrijven. Het gaat dan niet alleen om feesten maar ook om gezamenlijke uitstapjes zoals Wadlopen op Ameland of een speciale workshop voor single mannen die graag willen weten hoe ze de ideale vrouw kunnen versieren. Voor deze evenementen kunnen leden zich vaak voor een gereduceerde prijs inschrijven. Soms worden er zelfs tripjes naar het buitenland georganiseerd voor singles.

Typisch iets voor wanhopige singles?

Bij velen bestaat de indruk dat een singlesfeest echt iets is waar je alleen naartoe gaat als je wanhopig graag een relatie wilt. Maar dat valt reuze mee. Net zo goed als het geen taboe meer is om je in te schrijven op een datingsite of te vertellen dat je je partner via internet hebt leren kennen, is het zeker geen schande als je naar een singlesfeest gaat. Als je de verwachtingen niet te hoog stelt en er vanuit gaat dat je er ook gewoon een heel leuke vriend of vriendin kunt ontmoeten zonder dat er nu meteen een liefdesrelatie uit voortvloeit zonder dat dit voor beiden een probleem is.

Wat zijn de risico’s van een singlesfeest?

Eigenlijk zijn er niet zo heel veel risico’s. De meeste mensen gaan er gewoon heen met de verwachting dat ze een leuke middag of avond hebben. Veel singles houden niet zo van feesten waar vooral stelletjes komen omdat ze zich dan vaak buitengesloten voelen. Op een singles feest is dat natuurlijk niet aan de orde.

Maar je loopt natuurlijk wel de kans dat je te maken krijgt met mensen, en vaak zijn dat dan toch wel de mannen, die overduidelijk “op jacht” zijn naar een partner en door wie je dus nadrukkelijk wordt benaderd met het idee dat het tussen jou en die ander best wel eens wat kan worden. Zeker als je een opvallende verschijning bent dan kan het gebeuren dat de mannen of vrouwen op het feest letterlijk met bosjes om je heen hangen.

Als je dit overkomt blijf dan vooral rustig, en verdeel je aandacht over de aanwezigen. Maak met iedereen een praatje en zorg vooral dat je het in de eerste plaats leuk hebt. Door een klein beetje afstand te houden en zeker niet de indruk te wekken dat je met ‘iedereen’ het bed in rolt laat je duidelijk merken dat het jou om meer te doen is dan even een snelle date scoren.

Hoe verder na het singles feest

Als je op een singles feest iemand hebt ontmoet met wie het klikt, realiseer je dan dat jullie elkaar nog niet één op één hebben ontmoet. Tijdens een gesprek onder vier ogen kunnen er dingen duidelijk worden waaruit blijkt dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen. Ga bijvoorbeeld samen een drankje doen om elkaar beter te leren kennen. Het is dan ook belangrijk om snel na het feest af te spreken als jullie elkaar graag nog eens willen zien. Na zo’n eerste ontmoeting samen wordt vaak veel duidelijk als je de juiste vragen stelt.

Is er een basis om elkaar vaker te zien of blijkt dat er te veel verschillen of zelfs wederzijdse ergernissen zijn? Als dat laatste het geval is wees daar dan eerlijk over en houd de ander niet nodeloos aan het lijntje. Als je al na één of twee afspraken tot de conclusie komt dat je met deze man of vrouw niet verder wilt omdat er onvoldoende basis is voor een langdurige relatie dan is het ook voor jezelf beter om er niet mee door te gaan.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …