Home Dating Tweede date voorstellen: wanneer en hoe doe je dat?

Tweede date voorstellen: wanneer en hoe doe je dat?

3 minuten leestijd
0
koffiedate

De eerste date is bijna achter de rug en het was beter dan je ooit had kunnen dromen. Zo goed zelfs dat je niet kunt wachten om de persoon weer te zien. Maar wanneer moet je nu een tweede date voorstellen? Doe je dit al tijdens de eerste date, vlak na de eerste date of pas enkele dagen later? Voor elke situatie valt iets te zeggen en voor elk van de situaties zijn er voor- en nadelen als je een tweede date wilt voorstellen.

Tijdens de date

Als de date beter dan verwacht verloopt is het niet raar dat het voorstel van een tweede date op het puntje van je tong ligt. Onder het motto van “het ijzer smeden als het heet is” kun je het al tijdens de date voorstellen. Het voordeel is dat je eventuele twijfels over je interesse en gevoelens meteen wegneemt. Als zij of hij jou ook leuk vindt dan kan het de relatie versnellen doordat er meteen duidelijkheid is dat jullie elkaar leuk vinden. Het nadeel is dat je meteen alle kaarten open en bloot op tafel legt. Niet iedereen is er echter tijdens de eerste date al klaar voor om te beslissen of een tweede date gewenst is. De vraag kan als een verrassing komen die je date voor het blok zet, vooral als hij of zij er nog niet klaar voor is om de vraag te beantwoorden. De meeste singles hebben tijd nodig om de eerste date te verwerken en dit gebeurt pas na de date.

Einde van de date

De date is gezellig, je hebt plezier en bent gefascineerd door de persoon met wie je afspreekt. Jammer genoeg komt aan alles een einde en dat geldt ook voor de eerste date. Je vraagt je af of de ander net zo over jou denkt als jij over de ander en een tweede date voorstellen kan je het antwoord geven. Vragen voor een tweede date kan je uitsluitsel geven over of de ander het net zo leuk vond. Het nadeel is dat het voor sommigen misschien moeilijk is om nee te zeggen in deze situatie. Terwijl je denkt dat een tweede date gepland kan worden komt de ander er achteraf op terug door je alsnog teleur te stellen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Na de date

Eén van de beste momenten om een tweede date voor te stellen is vlak na de date. Beiden gaan na de eerste date naar huis en hebben even de tijd gehad om te reflecteren. Het voorkomt dat iemand lang moet wachten om te horen wat je van de date vond en voor jezelf bespaar je tijd door niet een paar dagen te wachten. Het contact na de eerste date bepaalt vaak het verloop van de relatie; of het contact wordt verbroken of er volgt een tweede date.

Enkele dagen na de date

Waar je op het internet vaak leest dat er pas na enkele dagen een tweede date voorgesteld wordt is dit in de praktijk wat anders. Misschien dat het in de Verenigde Staten zo werkt maar in Nederland is iedereen directer en wordt er al veel sneller na de eerste date met elkaar gesproken. De 3-dagen regel waar je veel over leest is niet aan te raden1. Het lijkt al snel dat je geen interesse meer hebt of een spelletje aan het spelen bent.

Wachten tot de ander het voorstelt

Als je niet zeker weet wat je nu moet denken over het verloop van de date is het niet vreemd dat je de tweede date niet wilt voorstellen. Het is “veilig” om niet zelf het initiatief te nemen maar te wachten tot de ander het doet. Als de ander het niet doet dan is er een patstelling. Als de ander er hetzelfde als jou over denkt dan volgt er nooit een voorstel. De onzekerheid dat gepaard gaat met het wachten is bovendien ook vaak niet gewenst. Wie wil er immers dagenlang wachten op een oordeel?

In de regel is het de man die een tweede date voorstelt maar als vrouw hoef je hier niet op te wachten. Als het contact na de eerste date niet verminderd is ten opzichte van voorafgaand aan de date dan is het eigenlijk wel duidelijk; een tweede date gaat er komen. De vraag is dan alleen wie de vraag stelt. Welke optie bij jou past is een persoonlijke keuze maar nu weet je in ieder geval wat de opties zijn.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …