Bloemen of cadeau meenemen naar eerste date? Dit moet je weten

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

In de goede oude tijd, toen onze ouders ‘vroeger’ aan het daten waren, was het de normaalste zaak van de wereld voor een man om een bosje bloemen mee te nemen voor zijn date. Tegenwoordig lijkt dat iets wat alleen nog in romantische films gebeurt, en moderne singles zijn er niet echt meer aan gewend. De ongeschreven regel van nu lijkt te zijn dat je niets hoeft mee te nemen naar een eerste date, behalve een glimlach en je beste manieren.

Maar stel je eens voor dat je op je eerste date toch een bos bloemen tevoorschijn tovert? Wat zou er dan gebeuren? Nou, dat ligt helemaal aan de dame in kwestie. Het kan haar ofwel positief ofwel negatief verrassen. We vertellen je er meer over.

Waarom zijn bloemen uit de gratie?

Een van de redenen waarom bloemen niet meer zo’n populair cadeau zijn, is omdat veel mensen ervoor kiezen om hun eerste ontmoetingen op openbare plekken te laten plaatsvinden. Het is dus niet echt praktisch om je date de hele avond met een bos bloemen te laten sjouwen. Waar zou ze het bloemstuk in vredesnaam moeten laten? Bloemen meenemen lijkt misschien beleefd en supernetjes, maar praktisch is het niet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het kan overkomen als overdreven

Je wilt geen verkeerde indruk wekken door meteen op de eerste date met een groots gebaar te komen. Het kan al snel lijken alsof je te hard probeert, en dat kan afschrikken. Het is beter om jezelf rustig voor te stellen voordat je in de wereld van extravagante cadeaus duikt. Een cadeau meebrengen om indruk te maken is dus eigenlijk niet zo’n slim idee. Materialistische dingen zullen haar interesse niet per se wekken. Dus als je denkt dat een duur cadeau tijdens de eerste date je zal helpen, dan zit je er waarschijnlijk naast.

Het is belangrijk om te begrijpen dat je je date niet moet proberen te imponeren met materiële zaken. Als je dat doet, creëer je niet alleen verkeerde verwachtingen, maar trek je ook mogelijk het verkeerde type mensen aan. Het kan lijken alsof je probeert haar voor je te winnen met cadeaus in plaats van met je persoonlijkheid.

Je wilt ook niet dat het geschenk de focus wordt. Stel je voor dat je een prachtig cadeau meeneemt en dat dit het enige is waar je date over praat. Je wilt niet dat het gesprek draait om het cadeau in plaats van om jullie beiden. Laat jezelf schitteren, niet het cadeaupapier.

Het kan ongemakkelijk worden

Een andere reden om geen cadeau mee te nemen, is dat dit voor een ongemakkelijke situatie kan zorgen. De meeste vrouwen willen je gewoon leren kennen, en als je plotseling met een cadeau op de proppen komt, kan dat voor verrassing en verwarring zorgen. Het lijkt een beetje geforceerd en misschien zelfs een tikje wanhopig.

Niet iedereen hecht waarde aan materiële geschenken. Sommige mensen geven de voorkeur aan een oprechte, emotionele connectie. Daarom kun je beter laten zien dat je geïnteresseerd bent in wie ze zijn, niet wat ze van jou kunnen krijgen. Je ware persoonlijkheid en karakter zijn veel waardevoller dan welk cadeau dan ook. Concentreer je op het opbouwen van een echte connectie in plaats van op het uitdelen van cadeaus.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Sommige vrouwen vinden het ontvangen van een cadeau opdringerig, een beetje creepy, of zelfs ongewenst. Dat is niet het beeld dat je wilt neerzetten op je date. Bovendien kan het je date in verwarring brengen over of zij ook iets voor jou had moeten meenemen. Om verwarring te voorkomen: bewaar het cadeau voor een later moment. Of nog beter: koop geen cadeau.

Wanneer is het wel een goed idee?

Er zijn echter situaties waarin het meenemen van een cadeautje een goede indruk kan achterlaten bij je date. Als je toevallig iets tegenkomt dat je haar graag wilt geven en het is niet al te duur, kan dat in je voordeel werken.

Een subtiel, persoonlijk aandenken kan een doordacht en gewaardeerd cadeau zijn. Het hoeft niet groot of duur te zijn, maar het moet laten zien dat je aandacht hebt besteed aan wat je date leuk vindt. Denk aan een boek van hun favoriete auteur, een sleutelhanger met een verwijzing naar een gedeelde hobby, of zelfs een grappige ansichtkaart die herinneringen ophaalt aan jullie gesprekken.

Stel je voor dat ze dol is op een bepaald soort chocolade dat moeilijk te vinden is in Nederland, en je komt het per toeval tegen tijdens je vakantie – waarom zou je het dan niet voor haar meenemen? Het hoeft niet veel te kosten, maar het laat wel zien dat je aandacht hebt voor de kleine dingen die ze je heeft verteld. Hoe je dit brengt:

  • Ik heb iets kleins voor je meegebracht, omdat ik dit toevallig tegenkwam.
  • Ik herinnerde me dat je [interesse/hobby] leuk vindt, dus dacht ik dat je dit misschien wel zou waarderen.
  • Ik dacht aan jou toen ik dit zag, dus kon ik het niet laten om het voor je mee te nemen.

Een fles wijn of een speciale drank

Een fles wijn of een fles van hun favoriete drank kan ook een leuk gebaar zijn, mits ze drinken natuurlijk. Het opent de mogelijkheid om samen te proosten op een geweldige avond en creëert een informele, ontspannen sfeer. Plus, het geeft je iets om over te praten.

Zelfgemaakte lekkernijen

Als je een getalenteerde kok bent, wat wij absoluut niet zijn, overweeg dan om een zelfgemaakte lekkernij mee te nemen. Bak bijvoorbeeld je befaamde chocoladekoekjes of maak een potje met zelfgemaakte jam. Het geeft een persoonlijk tintje en laat zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het maken van iets speciaals.

Als een cadeau tot de opties behoort, gaat het niet om het cadeau zelf, maar om het gebaar. Als je besluit iets mee te nemen voor je date die niet thuis plaatsvindt, kies dan iets kleins en handigs dat gemakkelijk in haar handtas past. Als je geen specifiek en uniek cadeau-idee hebt, is het wellicht het beste om gewoon helemaal niets mee te nemen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie