Bloemen of een cadeau meenemen naar de eerste date: cute of creepy?

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Toen onze ouders “vroeger” gingen daten was het niet vreemd dat de man een bosje bloemen meenam voor de vrouw. Tegenwoordig zie je dit alleen nog maar in films; de moderne single is het niet meer gewend. Neem een bos bloemen mee naar je eerste date en zonder twijfel verras je de vrouw, positief of negatief. De ongeschreven regel die anno 2017 geldt is om niets mee te nemen naar de eerste date, alleen je goede humeur en je beste manieren.

Waarom geen bloemen meer?

Eén van de redenen waarom bloemen meenemen niet meer van deze tijd is komt omdat er vaker afgesproken wordt op een openbare plek. Hoewel online daten over het algemeen veilig is kun je beter voorzichtig zijn en niet meteen thuis afspreken; better safe than sorry. Het afspreken op een openbare locatie maakt het vreemd om iets mee te nemen. Je date de hele avond laten rondlopen met een bos bloemen is niet erg praktisch. Waar moet ze het in hemelsnaam de hele tijd laten?

Imponeren

Een cadeau meebrengen omdat je haar wil imponeren is nooit een goed idee. Je kunt haar interesse niet wekken met materialistische dingen. Als je denkt dat een duur cadeau tijdens de eerste date je helpt dan heb je het verkeerd. Het is niet slim om je date te imponeren met materialistische goederen. Niet alleen creëer je hiermee de verkeerde verwachtingen maar je trekt zo ook het verkeerde type vrouwen aan. Als je dit doet dan lijkt het alsof je haar voor je wilt winnen met cadeaus, niet met je karakter.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Awkward

Een andere reden waarom je dit niet moet doen is omdat het voor een vreemd situatie kan zorgen. De meeste vrouwen willen je gewoon leren kennen en worden verrast als je iets meeneemt. Je probeert elkaar te leren kennen en cadeautjes geven hoort daar (nog) niet bij. Het lijkt geforceerd en misschien zelfs wat wanhopig. Sommige vrouwen vinden het opdringerig, creepy of zelfs ongewenst. Dat is niet het beeld van jezelf dat je wilt laten zien aan je date. Je kunt je date zelfs aan het twijfelen brengen of zij ook iets voor jou had moeten kopen. Voorkom de verwarring en bewaar het cadeau voor een later moment.

Wanneer wel?

In sommige situaties kan het helpen om een goede indruk achter te laten bij je date. Als je iets tegenkomt wat je haar graag wilt geven, en niet duur is, dan kan het in je voordeel werken.
Bijvoorbeeld, als ze gek is op een bepaalde chocoladesoort maar deze niet kan vinden in Nederland en jij komt het toevallig tegen terwijl je op vakantie bent dan zou het zonde zijn dat je het niet voor haar koopt. Het hoeft niet veel te kosten en je laat hiermee zien dat je onthoudt wat ze jou verteld. Het gaat niet om het cadeau zelf maar om het idee. Als je iets wilt meenemen voor je date kies dan een klein cadeau dat eenvoudig in een handtas past. Heb je geen speciaal en uniek cadeautje voor je date? Dan doe je er goed aan om niets mee te nemen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie