Home Dating Dating regels: de ultieme gids met dating spelregels

Dating regels: de ultieme gids met dating spelregels

7 minuten leestijd
0
dating regels

Drie dagen wachten met contact leggen na de eerste date, niet praten over je exen, de man betaalt de eerste date; de dating regels die we allemaal kennen gaan jaren terug. Terwijl sommige van deze regels het beste opgevolgd kunnen worden als je meer succes wilt hebben, zijn anderen allang achterhaald. Voor alle facetten van daten zijn er regels waaraan je je moet houden.

Er zijn regels voor hoe je je moet gedragen op Tinder, wat je wel en niet mag zeggen, wanneer je iemand mag uitvragen en ga zo maar door. Zelfs voor de eerste date en daarna zijn er talrijke regels waaraan je je “moet” houden. Het heeft soms meer weg van schaakspel dan van een ongedwongen ervaring die je plezier hoort te brengen.

Dating regels of dating tips?

In dit artikel lichten we de artikelen met de dating regels uit die je kunt gebruiken om meer succes te hebben. Natuurlijk hoef je al deze regels niet te volgen, maar als je meer succes wilt hebben dan is het goed dat je weet dat de regels bestaan. De regels geven je een goed idee van wat je wel of niet moet doen tijdens het versturen van berichten, gedurende de date, maar ook als je al meerdere dates achter de rug hebt. Als aanvulling lees je ook welke dating regels achterhaald zijn. Dit zijn onze artikelen met regels voor online daten:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voor de date

Voordat er überhaupt gesproken wordt over wat je wel of niet mag doen tijdens een date, moet je eerst een date zien te regelen. Hoe doe je dat zonder de “ongeschreven” regels te overtreden? De do’s en don’t lees je in deze artikelen.

Tijdens de date

Het moment is aangebroken; je gaat op date. Wat komt daar allemaal bij kijken en waarop moet je letten? In deze artikelen lees je precies wat je beter wél en níet kunt doen.

leugendetector

Na meerdere dates

Na een succesvolle eerste date ben je er nog niet; het begint nog maar net. De dating regels houden niet op na de eerste date. In deze artikelen lees je aan welke “regels” je je beter kunt houden als je succes wilt hebben en over wilt gaan tot een relatie. Maak niet dezelfde fouten die anderen gemaakt hebben zodat je moeiteloos de overgang van daten naar een relatie doorstaat.

7 achterhaalde dating regels

De waarheid is dat daten volledig aangepast is aan onze huidige leefstijl. De “old school” ideologie over daten is achterhaald, ouderwets en niet meer van deze tijd. De regels die de vorige eeuw als standaard werden gezien zijn vandaag de dag irrelevant. Of het nu de man is die altijd de eerste stap moet zetten of de man die voor alles moet betalen; de dating regels zijn behoorlijk veranderd.

1. De man zet de eerste stap

Vanuit de oudheid is het de man die jaagt. Niet alleen op wild, maar ook op vrouwen. Het zit in de natuur van de man om de vrouw te veroveren. De regel die hierdoor is ontstaan, is dat de man altijd de eerste stap moet zetten. De vrouw hoeft alleen maar achterover te zitten en te wachten tot de man contact opneemt. Hoewel de man in veel gevallen nog altijd de persoon is die het eerste bericht op de datingsite verstuurt, is het niet meer van deze tijd dat de vrouw dit niet mag doen. Mannen houden tegenwoordig van assertieve vrouwen die de lead durven te nemen.

wie betaalt

2. De man moet betalen

Dat de man de date betaalt komt vanuit de tijd dat mannen het geld verdienden en vrouwen geen inkomen hadden. De verwachting dat een man voor alles betaalt kan je snel in de problemen brengen. Er zijn nog steeds galante mannen die iedere rekening betalen, maar dit zijn er steeds minder. In ons eigen onderzoek kwam naar voren dat we steeds vaker de rekening delen en dat de man dus minder vaak alleen de rekening betaalt.

3. Seks op de eerste date is not done

De regel dat een vrouw moet wachten met seks als het om relatiemateriaal gaat, is diep geworteld in onze singlecultuur dat het bijna fout lijkt als je dit niet doet. Boek na boek beveelt het aan om minimaal een handvol dates zonder seks door te brengen. Waarom? Onderzoeken tonen aan dat seks op de eerste date de kans op een langdurige relatie vermindert maar dat betekent niet dat het not done is. Als een man geen interesse meer heeft na seks op de eerste date dan was het waarschijnlijk ook geen relatiemateriaal. Immers, als de man écht in je geïnteresseerd is, dan maakt het niet heel veel uit of je seks op de eerste date hebt of na drie dates.

4. Je moet hard to get spelen om succes te hebben

Het advies dat je niet meteen op berichten moet antwoorden en niet altijd beschikbaar moet zijn, is gebaseerd op het feit dat je meer succes hebt als je hard to get speelt. Door apps als Tinder lijkt online daten een spelletje, maar dat betekent niet dat je met anderen een spelletje moet spelen. Wees jezelf; als je snel op een bericht wilt reageren, doe dat dan. Wil je het liefst iedere dag afspreken? Dan is er niemand die je tegenhoudt. Misschien dat je wat populairder lijkt als je “hard to get” speelt, maar als je daarmee een bepaalde vorm van desinteresse toont, dan schiet je er niets mee op.

niet bellen

5. Je moet drie tot vijf dagen wachten met contact na de date

Wat je veel leest over het contact na de date, is dat je niet meteen een bericht moet versturen. Volgens velen mag de follow-up niet te snel plaatsvinden, maar ook niet te laat; drie tot vijf dagen is de regel. Deze regel, die in tientallen Nederlandse artikelen te vinden is, is gebaseerd op hoe het in Amerika gaat. In vergelijking met Nederland is er een groot verschil. Je hoeft niet te wachten met appen na een date. Als je vijf dagen wacht na een date, dan is de kans groot dat de ander ervan uitgaat dat je geen interesse hebt. Denk er maar eens over na. Voor de date app je iedere dag met elkaar en opeens is er na de date een paar dagen radiostilte. Dit is niet nodig als je graag verder wilt met de ander.

6. Je mag nooit kussen eerste date

Online daten heeft de manier waarop we daten helemaal veranderd, van hoe we mensen ontmoeten tot wie we selecteren voor een date. De ouderwetse blind dates zijn verleden tijd: het is niet meer van deze tijd om vooraf geen enkele foto te bekijken. Hoewel de datingwereld is veranderd, zijn er nog altijd vele verouderde dating regels waar je als moderne single aan moet voldoen. Een van deze regels is ‘nooit te kussen op de eerste date’. Waarschijnlijk eeuwen geleden verzonnen, is het nu een dateregel die achterloopt op de realiteit. Je mag nu kussen met wie je maar wilt, wanneer je dat wilt, hoe je dat wilt.

7. Het moet “liefde op het eerste gezicht” zijn

Romantische films hebben ons laten geloven dat liefde op het eerste gezicht de manier is om een droompartner te ontmoeten. Je loopt onderweg naar je werk tegen iemand aan terwijl je op je telefoon kijkt; “Sorry, ik was..”. Op dit moment is er het eerste oogcontact en alles om je heen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Dit is liefde op het eerste gezicht. In de werkelijkheid komt dit weinig voor. Het is niet de norm, het is zeldzaam. We leven in een andere tijd. Liefde op het eerste gezicht heeft plaatsgemaakt voor liefde op de duizendste swipe.

De belangrijkste dating regel is dat je eigenlijk de dating spelregels niet moet volgen. Tenminste, als je van jezelf weet dat je gedraagt volgens de algemeen geaccepteerde normen en waarden. Bepaal zelf wat je het beste lijkt en houdt je niet in omdat een regel die je gelezen hebt dit niet toelaat. Zodra je de regels achter je laat en niet meer uitgaat wat een “regel” is, kun je vrij en zonder twijfels jezelf zijn. Het is niet nodig om alle regels voor daten te volgen; het maakt het juist leuk om tegen de regels in te gaan. Alleen door de regels los te laten kun je helemaal jezelf zijn en dat is precies wat er van je verlangd wordt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoeveel Nederlandse mannen en vrouwen zijn single in 2022?

Veel singles in Nederland vinden het prettig om alleen te zijn. Het huisje-boompje-beestje…