Home Dating Derde date regel: wat is het, staat het gelijk aan seks en werkt het?

Derde date regel: wat is het, staat het gelijk aan seks en werkt het?

2 minuten leestijd
0
dating regels

Vraagt iemand je naar de derde date regel en wat je ervan vindt? Dan is het handig dat je weet wat de derde date regel betekent. De derde date is anders dan de andere dates. Het is hét moment om het verloop van de relatie te bepalen. Je kunt het nog geen relatie noemen maar alles wijst erop dat het een positieve toekomst heeft. Over het algemeen wordt de eerste date als een test gezien, de tweede date bevestigt de klik en op de derde date wordt de deal gesloten. Met andere woorden, de derde date is waar het pas echt begint.

Wat is de derde date regel?

Het is niet duidelijk waar de regel vandaan komt maar het is een algemene regel dat de derde date gelijk staat aan seks. In een klassieke aflevering van The Big Bang Theory, leert Howard dat er zoiets bestaat als de derde date regel en wat het betekent.

“This is our third date, and we both know what that means.”

“We do?”

“Sex.”

Is de derde date regel een mythe of een regel om na te leven? Volgens velen is het pas op of na de derde date gepast om seks te hebben. Sommige mensen zeggen dat het zinloos is en je gewoon seks moet hebben wanneer je dat wilt, anderen zweren bij de regel.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom bestaat het?

De derde date regel is vaak een leidraad voor vrouwen, om mannen niet te lang te laten wachten maar ook zichzelf niet te snel over te geven. Het helpt je om voor jezelf een grens te stellen maar ook helpt het om te ontcijferen of een man meer wil dan alleen seks. Bovendien is in een onderzoek onder 10.932 mensen aangetoond dat wachten met seks een positieve invloed heeft op het verloop van de relatie1.

1. Het helpt je een grens te stellen

Online dating is geen plek om naïef te zijn en iedereen zomaar op hun woord te geloven. De singles die alles voor lief nemen zonder eigen grenzen te stellen kunnen te maken krijgen met allerlei ongewenste situaties. Daarom is het voor iedereen belangrijk om bepaalde grenzen te stellen in hun liefdesleven. De derde date regel is daar een voorbeeld van.

Het is bijvoorbeeld compleet normaal dat je de eerste date graag wilt voortzetten in de slaapkamer, maar of dit wel het goede beeld geeft? Door grenzen te stellen voor wanneer je seks hebt kun je voorkomen dat de verkeerde indruk geeft. De grenzen bepalen je eigenwaarde maar ook die van de ander.

2. Het filtert de niet-serieuze singles eruit

Het idee achter de derde date grens is dat je meer respect krijgt van je potentiële partner en het geeft je de mogelijkheid om de niet-serieuze singles te ontdekken. Vaak wordt gedacht dat singles die kunnen wachten tot na de derde date het niet alleen om de seks te doen is. Niet-serieuze singles, die alleen seks willen, gooien vaak na de eerste seksloze date al de handdoek in de ring.

3. Het creëert de goede verwachtingen

echt te leren kennen voordat er sprake is van seks. Als ze dit niet willen, of vreemd reageren wanneer je het zegt, dan zijn ze niet voor jou bedoeld.

4. Het verstuurt het signaal dat je geen hook-up wilt

Als je aangeeft dat je niet zit te wachten op een seksdate dan toont dit aan dat je iets serieus zoekt. Wachten met seks wordt immers altijd geassocieerd met serieuze relaties. Als je jezelf wilt “bewaren” voor de ware, of voor singles die aardig in de buurt komen van de ware, dan kun je de regel zelfs wat verder uitbreiden. Dit laat singles direct weten dat je iets meer wilt dan een snelle ontmoeting om in je behoeften te voorzien.

5. Het verlangen wordt groter

Hoe langer je wacht met de seks, hoe groter het verlangen. Als je ermee wacht en het goede moment even op zich laat wachten dan geniet je er niet alleen meer van maar ook is de seks vaak beter. Seks met iemand die je amper kent is vaak minder leuk en in de realiteit vaak zelfs wat ongemakkelijk. Dit is anders als je elkaar al een paar keer gezien en gesproken hebt. Het maakt de seks alleen maar beter als je je niet zomaar ter beschikking stelt op de eerste date.

Wat zeggen de onderzoeken?

Seks is het onderwerp geweest van duizenden onderzoeken maar de timing van seks tijdens het daten veel minder vaak. In een onderzoek naar de timing van seks in een relatie geven de deelnemers aan dat de “gemiddelde” man na drie dates seks kan verwachten2. De deelnemers verwachten echter dat de “gemiddelde” vrouw pas na 12 tot 14 dates seks heeft.

Interessant detail: toen hen werd gevraagd wanneer zij zelf voor het eerst seks hadden gehad tijdens hun laatste relatie bleek dat er pas veel later sprake van seks was. Mannen gaven aan pas seks te hebben gehad na 9 tot 11 dates terwijl de vrouwen pas na 15 tot 18 dates het bed induiken.

Gemiddeld: 3.53 dates

De derde date regel wordt door veel mensen nageleefd, zo blijkt uit een ander onderzoek onder een wereldwijd publiek. Een onderzoek van Time Out onder 11.000 deelnemers gaf uitsluitsel3. Deze grote groep deelnemers werd gevraagd na hoeveel dates zij het bed delen. Het gemiddelde komt neer op 3.53 dates voordat er gesekst wordt. Uitgaande van dit onderzoek wachten de meeste mensen net iets langer dan de derde date, om ergens in het midden van de vierde date pas het bed te delen.

Of je nu wel of niet in de derde-date-regel gelooft; het kan iedereen helpen om niet meteen op de eerste date in het bed te duiken. De regel bestaat niet voor niets. Voor velen heeft het gewerkt en veel mensen hebben er een liefdesvolle relatie aan overgehouden hebben.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 irritante dingen die mensen doen op eerste dates

Daten is een heleboel dingen. Het is frustrerend als je nooit de ware ontmoet, het is verm…