7 dating valkuilen die je date kunnen wegjagen

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Of je nu een onenightstand hebt gehad die tot meer leidde, een eerste date of al enkele dates hebt gehad; de beginfase van daten is niet makkelijk. Het is simpelweg onmogelijk om iemand al goed te kennen na enkele afspraakjes. Dit maakt de beginfase zo moeilijk.

Past de persoon wel bij mij en is het de persoon waarop ik al zo lang zit te wachten? Dat je de eerste date(s) achter de rug hebt, betekent nog niet dat je er al bent. Het begint nog maar net. Hoe goed je ook je best doet, er zijn altijd een aantal bekende valkuilen die je datingcarrière vroegtijdig kunnen beëindigen.

Er zijn geen harde regels waaraan je je in de beginfase moet houden. Maar als je niet oplet, maak je fouten die je niet wilt maken. Dit zijn de bekende valkuilen in de beginfase van het daten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Alleen gesprekken via WhatsApp

WhatsApp is een makkelijke manier om in contact te blijven maar het heeft ook een nadeel; het is lang niet zo persoonlijk als de stem van iemand horen. Gebruik Whatsapp berichten niet om te vragen wat je in het echt niet durft te vragen en maak geen excuses of veroordelingen via een app. De ander op de ouderwetse manier spreken voorkomt de misvattingen die WhatsApp rijk is. Met je stem kun je de context veel beter overbrengen dan met een bericht.

2. Te veel berichten

Nu het ijs gebroken is en jullie aan het daten zijn, is het niet de bedoeling dat je je date honderden berichten per dag verstuurt. Als je niets anders doet dan je crush appjes versturen, dan kom je al snel als wanhopig over. Misschien ben je gewoon enthousiast en heb je de bevestiging nodig, maar te veel berichten sturen is niet de manier om dit te uiten. De valkuil van te veel berichten versturen kan je date met gemak overweldigen.

3. Elkaar te vaak zien

Als je niet meer kunt stoppen met nadenken over je date, dan wil je je crush iedere dag zien. Dat is onderdeel van het begin van een relatie. Voor sommigen, althans. Niet iedereen is dit gewend en soms is het zelfs ongewenst. Iemand die nog nooit een relatie heeft gehad en gewend is aan het vrijgezellenbestaan, heeft waarschijnlijk wat meer tijd nodig.

4. Te weinig berichten

Het is in veel gevallen verstandig om niet meteen het achterste van je tong te laten zien. Wat je echter niet moet doen is te weinig berichten versturen naar de ander. Met de eerste dates achter de rug hoef je het contact via berichten niet te verminderen. Dit kan het verkeerde beeld geven. Als je niet op tijd reageert en geregeld een dag later, dan komt het al snel over alsof je geen tot weinig interesse hebt.

5. Te snel willen

Het kan snel gaan na de eerste date maar het kan ook té snel gaan. Tenminste, zo kan één van de twee erover denken. Als je ermee omgaat alsof het een race is, en geen marathon, dan kun je al snel jezelf voorbij lopen. Dat het vertrouwd voelt alsof je elkaar al jaren kent, betekent niet dat je de ander ook zo moet behandelen. Zelfs als je al bed hebt gedeeld, hoeft het nog niet zo te zijn dat je de persoon al meteen aan je ouders moet voorstellen. Leer elkaar eerst beter kennen voordat je een stap verder gaat.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Je intuïtie negeren

In de beginfase van het daten is het vaak nog niet zo duidelijk hoe de toekomst eruit gaat zien. Als je erover twijfelt of je genoeg voor de ander voelt, dan is dit vaak geen goed teken. Hetzelfde geldt als je twijfelt of iemand wel volledig de waarheid spreekt. Negeer je intuïtie niet en denk erover na of de twijfels gegrond zijn of niet. Door af te gaan op je intuïtie voorkom je dat je tijd en aandacht besteedt aan een relatie die nooit gaat werken.

7. Te weinig persoonlijk contact

Je bent druk met je werk, wil blijven afspreken met je vrienden/familie en je wil natuurlijk ook al je hobby’s blijven doen. Met je drukke schema blijft er maar weinig tijd over om met je nieuwe vlam af te spreken. Hoe druk je ook bent, maak tijd vrij om te daten en af te spreken. Zoals als je maar weinig tijd hebt is het mogelijk om een uurtje vrij te maken in je overvolle agenda. Doe dit niet en het komt al snel over dat je geen interesse hebt waarna de ander gaat twijfelen aan zichzelf en je bedoelingen.

Zoals je leest gaan de valkuilen in de beginfase voornamelijk over het contact dat je hebt met de persoon. Alles wat te veel of te weinig is leidt ongetwijfeld tot problemen. Houdt dit in gedachten als je je in de beginfase van een relatie bevindt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie