Na hoeveel dates seks: doe jij het eerder of later dan de Britten?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
4 minuten leestijd

Kun je seks hebben op de eerste date, wacht je tot de tweede ontmoeting of laat je het fysieke contact nog langer achterwege? Het is een onderdeel van daten waar niemand het over eens lijkt te zijn. De één wil het niet te makkelijk maken en geeft zich pas over tijdens de huwelijksnacht, terwijl de ander al de eerste avond tussen de lakens belandt.

De Britse singles wachten er niet te lang mee volgens recent onderzoek van dating website Plenty of Fish. De datingsite ondervroeg haar leden over hoelang ze wachten met seks. Het resultaat? Volgens het onderzoek wachten Britten gemiddeld tot de vierde date voor ze seks hebben.

Waarom wachten?

Het loont om te wachten met seks. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek waar 10.932 personen aan deelnamen. De onderzoekers waren benieuwd naar de invloed van de timing van seks op het latere succes van de relatie. Daarbij werd er vooral gekeken naar de kwaliteit van de relatie en het moment waarop de twee partners voor het eerst met elkaar seks hadden. Om dit te testen werden de resultaten ingedeeld in vier sekscategorieën: seks voor het daten, seks op de eerste date of kort erna, seks na enkele weken daten en seksuele onthouding voor een langere periode.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

De resultaten laten zien dat je beloont wordt als je wacht met seks. Het wachten met seks had een positieve invloed op het latere verloop van de relatie. De gemiddelde kwaliteit van de relaties die langer met seks hadden gewacht was hoger dan bij relaties waar er al snel sprake van seksueel contact was.

3.53 dates om precies te zijn

Na hoeveel dates je seks mag hebben is ook onderzocht door Time Out. Aan dit globale onderzoek deden maar liefst 11.000 mensen mee. Al deze mensen werd gevraagd na hoeveel dates ze seks hebben. Na hoeveel dates je seks mag hebben? Het magische antwoord is 3.53. Dit betekent dat de seks ergens middenin de vierde date plaatsvindt, wat overeenkomt met het gemiddelde van de Britten.

Kans op gebruikt te worden

Dating apps zoals Tinder en Badoo hebben het makkelijker gemaakt om af te spreken. De eenvoud om tegelijk met meerdere matches tegelijk te chatten heeft het gevolg dat je te maken kunt krijgen met mensen die het alleen om de sekscontacten te doen is. Hoe goed je ook je best doet om deze ongewenste contacten eruit te filteren, het is bijna niet mogelijk om deze te vermijden.

Voor vrouwen betekent dit het risico om gebruikt te worden voor seks. Terwijl een relatie het doel is zijn er mannen die misbruik van de situatie maken en het na de gratis seksdate voor gezien houden. Door enkele dates te wachten met seks kun je voorkomen dat je te snel het bed deelt met iemand die het niet verdient.

Hoeveel dates wacht jij tot je het bed deelt? Doe jij het eerder of later dan de Britse singles?

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie