Wat is Tinder Matchmaker? Uitleg, uitnodigen en hoe het werkt

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

Stel je voor, je bent de coach van je eigen liefdesteam, compleet met adviseurs, scouts en aanmoedigende mascottes. Zou dat niet handig zijn om sneller de perfecte match te vinden? Als je antwoord ja is, dan is er goed nieuws vanuit Tinder. De datingapp heeft een feature ontwikkeld waarmee je je vrienden de kans geeft om match aan te bevelen. De nieuwe functie heet Tinder Matchmaker.

Waarom zou je wachten op het oordeel van die ene vriend die altijd precies weet wie er bij je past, als je nu een heel team van mensen achter je kunt hebben? Van je grappige neef tot je wijze oma, met Tinder’s nieuwste functie kun je iedereen inschakelen om een match voor jou te vinden.

Wat is Tinder Matchmaker?

Tinder Matchmaker is een feature van Tinder waarmee je je vrienden kunt vragen om profielen voor je aan te bevelen. Ze hoeven daarvoor niet de app te downloaden of een Tinder-account aan te maken. Met Tinder Matchmaker kun je vrienden en familie toegang geven tot jouw Tinder-account om profielen voor je aan te bevelen. Stel je voor, je beste vriend en je zus vormen een team om die verborgen parel te vinden die je zelf over het hoofd hebt gezien. Matchmaker maakt het mogelijk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Deze nieuwe functie helpt je niet alleen om te weten of een mogelijke match je vrienden kan charmeren, maar ook of ze de zegen van je ouders krijgen. Nog voordat je afspreekt met je match of je date plant, kun je alvast goedkeuring krijgen van je omgeving. Zo wordt de aloude ‘vriendentest’ geïntegreerd in de app.

Volgens Tinder bespreekt meer dan 75% van de ondervraagde singles meerdere keren per maand hun datingleven met hun vriendenkring. Met Matchmaker geef je ze de kans om zich actief te mengen in je datingleven. En daardoor verandert daten op Tinder in een teamsport.

Hoe de Matchmaker werkt

Hoewel je misschien denkt dat jij alles kunt overlaten aan je vrienden, is dat niet het geval. Zie je vrienden meer als je adviseurs die aanbevelingen doen. Jouw vrienden kunnen namelijk niet echt swipen namens jou; hun swipes naar rechts worden slechts als aanbevelingen gemarkeerd. Je ziet dus welke profielen je vrienden voor je liken, maar uiteindelijk bepaal jij zelf aan wie je je hart (en je Like) geeft.

Vrienden uitnodigen voor wat swipe-hulp

Als je iemand wilt uitnodigen om je Matchmaker te zijn, werkt dat als volgt:

  1. Ontvang een unieke link: je krijgt een speciale link die je met een vriend kunt delen. Je vindt deze optie als je een profiel bekijkt, of je gaat naar Instellingen en kiest voor ‘Matchmaker beheren’.
  2. Deel een link: je hebt 15 kansen per dag, want dat is het maximumaantal unieke links dat je dagelijks kunt sturen. En let op, elke link verloopt na 24 uur. Iedereen met wie je de link deelt ziet dezelfde profielen. Als je de link deelt vanuit een specifiek profiel, zal je Matchmaker ook dat specifieke profiel zien.
  3. Na het delen: de profielen die door je Matchmakers worden beoordeeld, worden 24 uur in de wachtstand gezet. Daarna kun je zien welke profielen door je vrienden zijn aangeraden. Maar je ziet alleen de naam van de tipgever als deze ervoor gekozen heeft hun naam te delen.

De uitgekozen matchmaker kan inloggen op Tinder of doorgaan als gast. Je vrienden en familie hebben slechts 24 uur om hun Cupido-skills te tonen. In die tijd kunnen ze profielen aanbevelen, maar let op: ze kunnen geen berichten voor je sturen of chatten. Dus maak je geen zorgen dat je moeder iets gênants zal zeggen tegen je potentiële date.

Wanneer de 24 uur voorbij zijn, is het tijd om de vangst te bekijken. Je kunt zien wie jouw persoonlijke Cupido’s voor je hebben uitgekozen. Deze profielen krijgen het aanbevolen-label in de app.

Als Matchmaker profielen aanbevelen

Ben je uitgenodigd om de Cupido van iemand te worden op Tinder? Een eervolle taak, maar hoe werkt dat? Dit is een stap-voor-stap uitleg voor Matchmakers.

  1. Ga naar de Tinder-website: tik op de unieke link die je hebt ontvangen. Deze brengt je naar Tinder Web. Maar let op, die link heeft een houdbaarheidsdatum van 24 uur en kan maar één keer worden gebruikt. Je hebt twee opties: doorgaan als gast zonder een Tinder-account aan te maken of inloggen met een bestaand account.
  2. Start de sessie: je kunt nu beginnen met swipen op een select aantal profielen voor je vriend(in). Hier komt de twist: alleen je swipes naar rechts tellen als aanbevelingen. Je kunt zelf niemand matchen en je bent ook niet aan het swipen voor je vriend(in) – je geeft slechts aanbevelingen.
  3. Deel je naam (of niet): na je eerste swipe naar rechts krijg je de kans om je voornaam in te vullen als je als gast meedoet. Op deze manier weet je vriend(in) dat jij achter deze briljante match zit. Als je al een account hebt, is het simpel: je voornaam wordt automatisch en altijd getoond.

Waarom een matchmaker inschakelen?

Als je dagenlang naar links en rechts veegt, maar toch steeds de echte vonk mist, kan het tijd zijn om iets nieuws te proberen. Misschien is het tijd om het roer om te gooien en een matchmaker aan boord te halen. Maar waarom eigenlijk?

Ze kunnen je op iets wijzen

Het grootste voordeel? Een matchmaker heeft oog voor dingen die jij niet ziet. Deze persoon kan dingen zien die jij wellicht over het hoofd ziet. Stel, je bent een fervente hiker, maar je swipet snel de bergliefhebbers weg omdat hun foto’s niet direct indruk maken. Een goede matchmaker pikt deze profielen er zo voor je uit, omdat ze verder kijken dan fysieke aantrekkelijkheid. Soms maakt liefde blind, maar een goede matchmaker ziet altijd scherp.

De objectiviteit van een buitenstaander

Je vrienden kunnen je overhalen om uit je comfortzone te komen. Ze kunnen soms meer objectief zijn dan jijzelf en komen misschien met een type waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Het is als wanneer je beste vriend je laat kennismaken met een nieuw muziekgenre– je wist niet dat je het leuk vond totdat je het probeerde.

Social proof

Als een vriend of familielid een profiel voor jou aanbeveelt, geeft dat een soort van ‘social proof’. Het is alsof de kandidaat al door een voorronde is gekomen. Je kunt er een beetje van uitgaan dat deze persoon geen totale misfit zal zijn. Dat scheelt weer een gênante eerste date, toch?

Fun factor

Toegegeven, het is toch gewoon leuk zijn om dit samen met vrienden te doen? Denk aan een gezellige avond met wijn en snacks waarbij iedereen om beurten de rol van matchmaker op zich neemt. Het is een beetje zoals een moderne versie van de oude koppelaarster, maar dan met meer technologie en minder druk.

Betrokkenheid

Door deze rol aan je vrienden en familie te geven, maak je het datingproces niet alleen effectiever maar ook persoonlijker. Het wordt een gedeelde ervaring en je vrienden kunnen zich betrokken voelen bij jouw datingleven op een leuke en actieve manier.

Het kan zijn dat Tinder Matchmaker de gamechanger is die je liefdesleven nodig heeft. Of misschien wordt het gewoon een nieuwe manier om quality time te spenderen met vrienden terwijl je lacht, swipet en je openstelt voor nieuwe mogelijkheden. Hoe dan ook, het is een win-win voor jou en je vrienden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie