‘Single vrouwen meest geïnteresseerd in relatieverleden nieuwe partner’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Vrouwen zijn meer geboeid door het relatieverleden van hun (potentiële) partner dan mannen. Dat blijkt uit recent onderzoek van datingapp Lexa onder duizend Nederlanders die de afgelopen jaren actief zijn geweest op een datingapp. Single vrouwen zijn bereid dieper te graven, stellen meer vragen en observeren scherper om een nieuwe liefde te doorgronden. Terwijl mannen deze informatie ook belangrijk vinden, blijken ze iets minder gretig als het gaat om het uitpluizen van de liefdesgeschiedenis.

Wat singles willen weten

Stel, je hebt een nieuwe match aan de haak geslagen. Wat wil je als eerste weten? Maar liefst 67% van de ondervraagden wil weten hoelang hun date al vrijgezel is, direct gevolgd door de duur van de vorige relatie (65%). Het is tenslotte essentieel om te achterhalen of je date uit is op een serieuze relatie of misschien gewoon op zoek is naar een rebound. Maar daar houdt de nieuwsgierigheid niet op.

Wat we nog meer willen weten van een potentiële liefdeskandidaat? Het geslacht (67%), de leeftijd (50%) en zelfs het uiterlijk (45%) van de voorganger zien we ook graag op het relatie-CV. Je wilt er zeker van zijn dat jij de betere match bent, toch?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Vrouwen zijn de detectives

Als het om speurwerk in de liefde gaat, hebben vrouwen hun vergrootglas sneller bij de hand dan mannen. Mannen tonen ruim 20% minder interesse in de ex-partners en eerdere dates van hun huidige vlam dan vrouwen. Maar zelfs mannen (40%) kunnen het niet laten om een snelle blik te werpen op hoe hun voorganger eruitzag. Stiekem willen ze allemaal mooier of knapper zijn dan de ex, net zoals de helft van vrouwen overigens (50%).

Interessant genoeg wil de meerderheid iemand met niet al te veel vorige partners. De meeste mensen zitten niet te wachten op een partner met een hele waslijst aan exen. Slechts 37% maakt het niet uit hoe ‘ervaren’ hun nieuwe partner is. Ruim een derde (37%) geeft zelfs de voorkeur aan iemand met weinig exen, en een kleine 6% ziet een onbeschreven blad als de jackpot.

En bij de mannen alleen? Zij zijn zelfs nog een tikkeltje kieskeuriger. Bijna de helft (42%) wil bij voorkeur een partner met weinig voorgaande bedpartners. Voor een kleine groep (8%) is een maagd zelfs het summum van aantrekkelijkheid. Het idee om de ‘eerste’ en ‘enige’ te zijn is blijkbaar het ultieme doel voor sommige mannen, alsof ze een onontdekt gebied op een kaart markeren.

Het verandert

Let op: wat je belangrijk vindt, kan veranderen met de jaren. Zo vinden dertigers het aantal bedpartners het meest belangrijk, en intimiteit scoort bij hen ook hoog (53%). Onder twintigers (44%) en veertigers (51%) wordt dit minder gemist. Hoe ouder je wordt, hoe minder je ook lijkt te verlangen naar de goedkeuring van anderen. Erkenning is belangrijker voor twintigers (48%) dan voor veertigers (38%). Voor die laatste groep is het vooral van belang een leuke partner te hebben om avonturen mee te beleven (51% ten opzichte van 44% bij twintigers).

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie