Home Nieuws Hebben anderen een beter seksleven dan jij? Onderzoek zegt van niet

Hebben anderen een beter seksleven dan jij? Onderzoek zegt van niet

2 minuten leestijd
0
seks verboden

Heb je soms het gevoel dat anderen veel meer seks hebben dan jij? Dan ben je niet de enige, zo blijkt uit onderzoek van BBC. Wie zelf al jaren een relatie heeft, maar de Tinder verhalen van een single vriend(in) hoort, kan al snel het verkeerde beeld vormen van de werkelijkheid. Het lijkt erop dat je tegenwoordig alleen maar naar rechts hoeft te swipen om seks te hebben, dezelfde dag nog. Social media versterkt dit beeld met Instagram legendes zoals Dan Bilzerian die het beeld geven dat de vrouwen voor het oprapen liggen.

Het gevolg hiervan is dat iedereen denkt dat anderen meer seks hebben dan zijzelf. Als er gevraagd wordt naar hoeveel seks anderen hebben, blijkt dat het merendeel van de ondervraagden dit overschat, en niet zo’n klein beetje ook.

Als onderdeel van de langlopende onderzoeken van Ipsos naar misvattingen ondervroeg de BCC mensen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten naar het seksleven van anderen. Deze mensen werden gevraagd om te raden hoe vaak mensen tussen 18 en 29 jaar per vier weken seks hebben.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Mannen een goed seksleven?

Van jonge mannen in beide landen wordt geschat dat ze de afgelopen maand 14 keer seks hebben gehad. Het werkelijke aantal is slechts 5 keer in Groot-Brittannië en 4 keer in de Verenigde Staten. De ondervraagden maken een schatting van ongeveer 180 keer per jaar terwijl het in de realiteit “slechts” 50 keer per jaar is.

Vrouwen hebben vaak seks?

Mannen schatting het seksleven van vrouwen nog slechter in. Mannen denken dat jonge vrouwen ongelooflijk veel seks hebben, maar liefst 22 keer per maand in Groot-Brittannië en 23 keer per maand in de Verenigde Staten. Dit zou betekenen dat de gemiddelde jonge vrouw in beide landen elke doordeweekse dag seks heeft, plus nog wat extra dagen. In werkelijkheid ligt het aantal keren seks veel lager. Jonge vrouwen hebben ongeveer 5 keer seks per maand.

Waar komt dit vandaan?

Volgens het onderzoek komen de misvattingen voort uit de manier waarop we denken maar ook door wat ons verteld wordt. Het voortbestaan ​​van onze soort is afhankelijk van seks, maar omdat veel van dit gedrag achter gesloten deuren plaatsvindt krijgt niemand een goed beeld van hoe het werkelijk in elkaar zit. Omdat niemand toegang heeft tot de werkelijke informatie over het seksleven van anderen, en moet “vertrouwen” op bro-science, ontstaat er een verkeerd beeld van het seksleven van anderen.

Al deze onbetrouwbare informatie zorgt ervoor dat iedereen een verkeerd beeld heeft van hoe het in werkelijkheid zit. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat seks op de eerste date de standaard is geworden, maar dat is het niet. Als je dus denkt dat anderen veel vaker seks dan jou hebben, dan kan het tegenvallen als je naar de waarheid vraagt.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips om de communicatie in je relatie te verbeteren

Als je een relatie hebt, is de kans groot dat je behoorlijk wat spannende momenten hebt ge…