Home Dating apps Tinder, Badoo of Happn: welke van de drie moet je kiezen?

Tinder, Badoo of Happn: welke van de drie moet je kiezen?

3 minuten leestijd
2
top3 dating apps

Het mobiele tijdperk heeft daten voorgoed veranderd. Door de innovatieve mogelijkheden van de hedendaagse smartphones is niet alleen het dagelijkse leven veranderd maar ook de culturele opvattingen over daten. De dating apps die in ons leven binnengedrongen zijn hebben de manier waarop we mensen leren kennen gewijzigd en het lijkt erop dat er geen weg meer terug is. Met een virtuele druk op de knop ben je binnen enkele minuten met een andere vrijgezel in gesprek op één van de vele dating apps. Dankzij de smartphone ontmoet je niet alleen sneller andere singles maar ook in kwantiteit is het toegenomen. Voor alle doelgroepen is er wat wils; of je nu op zoek bent naar de ware of een snelle hook-up om elkaar daarna nooit meer te zien.

Waarom een dating app?

De dating apps zijn een uitkomst voor velen; een bescherming tegen herkenning voor vreemdgangers, een tijdsbesparing voor drukke mensen maar ook een beproefde manier om elkaar eerst te leren kennen. Doordat je iemand leuk kunt vinden zonder dat de ander erachter komt als deze jou niet leuk vindt is het lopen van een blauwtje verleden tijd. Al deze voordelen kun je vandaag nog benutten op één van de tientallen dating apps met Nederlanders gebruikers. De drie populairste dating apps in Nederland zijn Tinder, Badoo en Happn; welke van de drie moet je nu kiezen?

Van de drie apps is Tinder natuurlijk het bekendst in Nederland. Het is dé dating app dat synoniem staat aan online daten anno 2017. Badoo noemt zichzelf een sociaal ontdekkingsnetwerk maar in werkelijkheid wordt het meer gebruikt om te daten en Happn is de dating app in opkomst doordat het een nieuwe twist heeft. Dit is hoe de drie apps er naast elkaar uitzien:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Top 3 dating apps

Als we de drie apps en dan vooral de mogelijkheden naast elkaar leggen dan zien we niet veel verschillen. Alle drie zijn gratis te downloaden en er zijn geen kosten aan verbonden om een andere gebruiker een bericht te versturen. Van de drie apps steekt Badoo er bovenuit door het grote aantal features en opties die je er vindt. Dit is de vergelijking van de drie apps.

TinderBadooHappn
Gebruiksvriendelijkheid9/108/109/10
User interface9/108/107/10
Features en mogelijkheden8/1010/107/10
Swipen en keuren
In het echte leven tegengekomen
Leden zoeken
Contact opnemen met wie je maar wil

Badoo

Badoo is een soort van sociaal netwerk voor mensen die andere mensen willen ontmoeten. Het is niet alleen voor singles die andere singles willen ontmoeten maar ook voor mensen die nieuwe vrienden willen maken. Met honderden miljoenen leden wereldwijd heeft het bedrijf achter Badoo continu ontwikkelingen doorgevoerd waardoor er een lange reeks aan opties en features is waar je gebruik van kunt maken. Je kunt á la Tinder vegen om een match te vinden maar je kunt ook zoeken in een wat klassieke tijdlijn met singles in de buurt. Badoo biedt hiernaast relatief goedkope opties om beter op te vallen en jezelf te promoten.

Tinder

Tinder is de dating app waar het volledig om het swipen gaat; naar links voor een like en naar rechs voor een nope. Het is simpel en briljant tegelijk. Iedereen met een smartphone weet hoe je moet swipen en dat is vrijwel het enige dat je hoeft te doen. Het is wat oppervlakkig om alleen op basis van foto’s te keuren maar dat dit aansloot op de vraag van single Nederland is gebleken. Door het gemak, de gebruiksvriendelijkheid en bovendien doordat het gratis is heeft bijna iedere single het wel eens geprobeerd. Het grote voordeel van Tinder is het enorm grote aantal gebruikers.

Tinder App StoreTinder Google Play

Happn

Happn is de vreemde eend in de bijt onder de dating apps. Het doet net iets anders zaken dan de rest; je kunt er namelijk alleen mensen ontmoeten die je in het echte leven misgelopen bent. Het draait er volledig om de nabijheid van andere singles. Alle Happn gebruikers die aan je eisen voldoen en zich laten zien binnen een straal van 250 meter om je heen worden toegevoegd aan je tijdlijn. Pas als je iemand leuk vindt en de ander jou ook is er een Crush en kun je met elkaar chatten. Van de drie apps heeft Happn het kleinste aantal gebruikers. Toch heeft de van origine Franse app al 600.000 Nederlandse leden zo liet de app onlangs aan ons weten.

Tinder App StoreTinder Google Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

2 Reacties

 1. Pep

  5 augustus 2018 at 19:26

  Ik ben bedonderd bij badoo.
  Ik kocht per ongeluk punten. Meldde dat meteen. Badoo wil alleen terugbetalen als ik een Paypal rekening ervoor open. Volgens de wet moeten ze terugbetalen via de route waarmee is betaald. Dat weigeren ze. Ze vinden dat ze als Brits bedrijf niet aan de Nederlandse wet hoeven te voldoen. Dat moet je dus wel als je in NL in het Nederlands diensten aanbiedt.
  Bah, temeer omdat ik voor die paar tientjes er toch verder niks aan ga doen. Baal ervan, zo’n schijtbedrijf wat zich nergens iets van aantrekt…

  Reageer

 2. Marcel

  13 mei 2019 at 13:54

  Badoo is een grote oplichtersbende geworden. Vroeger (jaren geleden) succesvol gebruikt, maar nu (2019) een drama. Je ziet maar heel weinig ECHT actieve gebruiksters, de een nog onaantrekkelijker dan de ander, en alles wat je eventueel zou willen zien of aanklikken kost extra geld.
  Er is een knop met een soort melding als “zet jezelf in de spotlight” of zoiets. Ik klik 1 (één) keer op die knop en BOEM…. krijg een popup dat ik zojuist voor 40 euro aan credits heb aangeschaft via Paypal (blijkbaar hadden ze die gegevens nog van de jaren gelden dat ik het ooit heb gebruikt). WAT!!!!???? Meteen naar hun contactpagina om opheldering en/of restitutie te vragen. Er is slechts 1 manier om contact te krijgen en dat is een link naar een webformulier. Ik heb dit twee dagen lang diverse keren geprobeerd, maar de link is hartstikke dood en geeft continu foutmelding. Kortom ze zijn gewoon onbereikbaar, het enige wat actief is, is hun (ongevraagde) automatische incasso oplichting.
  Dan maar een boze mail naar Engeland gestuurd (dit mailadres stond op de Paypal factuur). Daar heb ik na 2 weken nog geen antwoord op gehad en ik verwacht ook niet dat dat ooit nog zal gebeuren. Als laatste optie een klacht bij Paypal ingediend, maar die antwoorden dat ze helaas niets kunnen betekenen. Ze hebben alleen wel het rekeningnummer van Badoo voor me geblokkeerd zodat ze het me geen tweede keer kunnen flikken.
  Account meteen verwijderd en NOOIT meer Badoo.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bumble Premium: voordelen, kosten en of het je geld waard is

“Zet de eerste stap”, dat is de slogan van Bumble, de datingapp waar alleen vrouwen de eer…