Tinder, Badoo of happn: welke van de drie moet je kiezen?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
6 minuten leestijd

Het mobiele tijdperk heeft daten voorgoed veranderd. Dankzij die slimme gadgets in je broekzak is niet alleen jouw dagelijkse routine overhoop gegooid, maar ook de manier waarop we tegen daten aankijken. Die dating apps die als een wervelwind ons leven zijn binnengestormd, hebben echt een revolutie teweeggebracht in hoe jij je nieuwe liefdesconnecties maakt. En eerlijk gezegd, lijkt er geen weg meer terug te zijn.

Met een simpele tik op dat scherm ben jij binnen de kortste keren aan het babbelen met een andere single op één van die vele datingapps. En laten we eerlijk zijn, het aanbod is gigantisch. Er is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar de ware liefde of gewoon een snelle flirt om nooit meer naar om te kijken. Het is alsof je een oneindige snoepwinkel vol romantische snoepjes in je hand hebt.

Waarom zou je een dating app gebruiken?

Dating apps zijn echt een handige iets, nietwaar? Ze bieden een schuilplaats voor degenen die een beetje buiten de lijntjes kleuren, een redding voor drukbezette mensen, en een geweldige manier om iemand nieuw te leren kennen. Het beste van alles is dat je iemand leuk kunt vinden en dat ze dat alleen te weten komen als ze jou ook leuk vinden. Geen kans meer op dat gênante moment van een blauwtje lopen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

En raad eens wat? Jij kunt vandaag nog genieten van al deze voordelen, alleen door een van de vele datingapps met Nederlandse gebruikers te proberen. Maar laten we eerst eens kijken naar de drie populaire datingapps in Nederland: Tinder, Badoo en happn. Welke van deze drie moet jij nu kiezen?

Ten eerste is er de koning van de datingapps in Nederland – Tinder. Het is dé app die iedereen associeert met online daten, vooral de laatste tien jaren. En dan hebben we Badoo, dat zichzelf omschrijft als een sociaal ontdekkingsnetwerk, maar laten we eerlijk zijn, de meeste mensen gebruiken het om te daten. En last but not least hebben we happn, de datingapp die ook jaren singles matcht, vooral dankzij zijn unieke twist. Hoe deze drie apps zich tot elkaar verhouden?

Tinder vs Badoo vs happn

Het mooiste van alles is dat je ze allemaal gratis kunt downloaden en je hoeft geen cent te betalen om iemand een bericht te kunnen versturen. Maar als het op functies en opties aankomt, zijn er wel degelijk wat verschillen. Dit is een vergelijking van de drie apps.

TinderBadoohappn
Gebruiksvriendelijkheid9/108/109/10
User interface9/108/107/10
Features en mogelijkheden8/1010/107/10
Swipen en keuren
In het echte leven tegengekomen
Leden zoeken
Contact opnemen met wie je maar wil

tinder

Tinder

Tinder is de dating app waar het volledig om het swipen gaat; naar links voor een like en naar rechts voor een nope. Het is simpel en briljant tegelijk. Iedereen met een smartphone weet hoe je moet swipen en dat is vrijwel het enige dat je hoeft te doen. Het is wat oppervlakkig om alleen op basis van foto’s te keuren maar dat dit aansloot op de vraag van single Nederland is gebleken. Door het gemak, de gebruiksvriendelijkheid en bovendien doordat het gratis is heeft bijna iedere single het wel eens geprobeerd. Het grote voordeel van Tinder is het enorm grote aantal gebruikers.

Tinder App StoreTinder Google Play

happn

happn

Happn is de vreemde eend in de bijt onder de datingapps. Het doet net iets anders zaken dan de rest; je kunt er namelijk alleen mensen ontmoeten die je in het echte leven misgelopen bent. Het draait er volledig om de nabijheid van andere singles. Alle happn-gebruikers die aan je eisen voldoen en zich laten zien binnen een straal van 250 meter om je heen worden toegevoegd aan je tijdlijn. Pas als je iemand leuk vindt en de ander jou ook is er een Crush en kun je met elkaar chatten. Van de drie apps heeft happn het kleinste aantal gebruikers.

Tinder App StoreTinder Google Play

badoo

Badoo

Badoo is een soort van sociaal netwerk voor mensen die andere mensen willen ontmoeten. Het is niet alleen voor singles die andere singles willen ontmoeten, maar ook voor mensen die nieuwe vrienden willen maken. Met honderden miljoenen leden wereldwijd heeft het bedrijf achter Badoo continu ontwikkelingen doorgevoerd waardoor er een lange reeks aan opties en features is waar je gebruik van kunt maken. Je kunt á la Tinder vegen om een match te vinden, maar je kunt ook zoeken in een meer klassiekere tijdlijn met singles in de buurt. Badoo biedt hiernaast relatief goedkope opties om beter op te vallen en jezelf te promoten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
2 reacties