Daten voor stellen? Dit zijn de opties voor zoekende koppels

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

Iedere relatie is anders; ze zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste mensen hebben een monogame relatie met één persoon, maar er zijn ook genoeg mensen die voor een polyamoreuze of een open relatie kiezen. Zijn jullie op zoek naar anderen om mee te daten? Samen, en niet alleen? Daten als stel werkt nu eenmaal anders als daten in je eentje. En waar ben je dan precies naar op zoek? Dit kan gaan om een spannende flirt, een one-night stand of misschien een seksuele relatie.

Op ‘gewone’ dating apps, waar mensen op zoek zijn naar een monogame relatie, ga je waarschijnlijk niet vinden waar je naar op zoek naar bent. Maar maak je geen zorgen. Er zijn datingsites die perfect zijn voor stellen en daardoor goed bij jullie passen.

Waarom ‘gewone’ dating apps ongeschikt zijn

Tegenwoordig is online daten niet alleen ontzettend populair, het is zo’n beetje de standaard geworden. Het is nu eenmaal best moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen in het echte leven. Als je een leuk iemand in een bar ziet heb je geen idee of diegene wel vrijgezel is. En daardoor is het behoorlijk eng om op diegene af te stappen. Op een datingsite weet je in ieder geval wat iemands intenties zijn en dat diegene openstaat voor nieuwe contacten. Dit maakt het eerste contact zoveel makkelijker, vooral wanneer je als stel een poging doet om te daten met anderen.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, van websites tot apps, waar je mensen kunt vinden om eventueel mee te gaan daten. Veel van de datingplatforms richten zich exclusief op mensen die op zoek zijn een naar een serieuze relatie. Maar er zijn ook mensen die op zoek zijn naar een affaire, een erotisch avontuurtje of op zoek zijn naar een date… als stel.

Helaas hangt er nog steeds een taboe op dit onderwerp. Daten als stel vinden de meeste mensen wat apart, omdat het niet iets is wat typische stellen doen. Een monogame relatie is nog steeds wat veel mensen als ‘normaal’ zien en daar zijn bijna alle dating apps op gericht. Toch zijn er genoeg mensen die in een polyamoreuze of een open relatie zitten en op zoek zijn naar een spannende date.

Val je onder deze groep? Dan is het goed om te weten dat de ‘gewone’ dating apps niet geschikt zijn voor wat je wilt bereiken. De mensen die op deze apps een profiel hebben aangemaakt zijn vaak op zoek naar een serieuze, monogame relatie, niet naar een relatie of afspraak met een stel. Maar er zijn wel een aantal datingsites waar ook stellen zich kunnen aanmelden én gewenst zijn.

5 datingaps voor stellen

Datingsites voor stellen zijn nog relatief nieuw. De laatste tijd zijn er echter steeds meer datingsites die zich juist richten op mensen in een open relatie. Mensen die zich aanmelden op deze datingsites zijn doorgaans wat meer open-minded en op zoek naar avontuur, of dat nu met iemand alleen is of met een stel.

sdc

1. SDC

Het bestaat al vele jaren en is in al die jaren nog steeds een bekende plek gebleven voor stellen: SDC, ook wel bekend onder de naam Swingers Date Club. Met een internationale insteek zijn duizenden stellen jullie al voorgegaan. Van feestjes tot vakanties en casual daten tot relaties: alles is mogelijk op deze app voor stellen en niet-stellen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Zoek, ontdek en maak nieuwe connecties op SDC, naar eigen zeggen ’s werelds grootste erotische dating- en lifestylegemeenschap voor ruimdenkende stellen en singles, swingers en kinksters. De datingapp heeft veel leden, ook in Nederland, waardoor het voor jullie een interessante app is om te proberen.

App StoreGoogle Play

regioswingers

2. RegioSwingers

Zoals de naam al aangeeft, is Regioswingers is een datingsite die zich specifiek richt op swingende stellen. Ondanks het feit dat stellen de boventoon voeren op dit platform, is er echter ook plek voor singles die zich willen mengen met deze koppels. Regioswingers richt zich voornamelijk op lokale initiatieven waarbij het mogelijk is om in je eigen woongebied te zoeken.

Omdat Regioswingers een platform is voor 18-plussers, houd men rekening met je privacy. Discretie staat hoog in het vaandel. Als koppel hoef je daarom niet zichtbaar in beeld te zijn op de foto’s, maar is het ook mogelijk om foto’s te gebruiken waarop jullie deels of niet te zien zijn.

App StoreGoogle Play

novamora

3. Novamora

De slogan van Novamora zegt het al: ‘Gun je seksleven een boost!’. Bij Novamora kun je niet terecht als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Ben je op zoek naar een erotisch avontuur of een spannende flirt? Bij Novamora mag en kan alles. Als stel ben je zeker welkom bij Novamora. Ook bij Novamora kun je je gratis inschrijven.

Date zonder verplichtingen en doe dit in de anonimiteit. Je kunt anoniem een profiel aanmaken en je kunt je ook schuilen achter een nickname. Dit is een fijne optie als je dit avontuurtje geheim wil houden. Je kunt gericht zoeken door bepaalde filters in te zetten als je verschillende profielen gaat bekijken.

App StoreGoogle Play

ondeugend daten

4. Ondeugend Daten

Ook bij Ondeugend Daten zit je niet aan het goede adres als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Online daten is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Maar dating sites waar je terecht kunt als op je op zoek bent naar een spannend erotisch avontuur zijn soms nog moeilijk te vinden en er heerst nog steeds een taboe om.

Je hoeft niet stiekem of geheimzinnig te doen waar je precies naar op zoekt bent. Als je je inschrijft bij Ondeugend-daten ben je op zoek naar een intiem contact. Samen als koppel kun je op zoek naar die derde persoon, die jullie relatie zoveel spannender gaat maken.

App StoreGoogle Play

Passievoortwee

5. Passievoortwee

Passie voor Twee is nieuw dating platform. Op zoek naar spannende dates zonder verplichtingen? Alleen serieuze profielen worden gecontroleerd door de redactie. Of je nu op zoek bent naar een relatie, een snelle flirt of een spannende affaire. Bij Passie voor Twee bestaan er geen taboes. Flirt direct en makkelijk via de chat. Op je gemak bekijk je verschillende profielen en zoek je wie er perfect bij jou past.

Waar je ook bent, met je mobiele telefoon heb je altijd Passie voor Twee bij de hand. Of je nu thuis bent, op werk of op een feestje. Stuur een berichtje of chat met degene waar je geïnteresseerd in bent. Bij Passie voor Twee kun je als individu een affaire aangaan, maar ook als stel. Perfect als je wil daten als koppel.

Polyamorie

Polyamorie betekent ook wel liefde in meervoud. Dit betekent dat je van meerdere mensen tegelijkertijd kunt houden. Dit kan ook betekenen dat je met meerdere mensen een relatie hebt. In een polyamoreuze relatie sta je elkaar toe om gevoelens voor anderen te krijgen en daar eventueel naar te handelen. Wat de regels daarbinnen zijn kun je samen bepalen. Dit is voor ieder polyamoreus koppel anders.

Als je met meerdere mensen een relatie hebt is open communicatie onmisbaar. Blijf altijd eerlijk over jouw eigen wensen en verlangens en vraag je partner dit ook te doen. Daardoor vermijd je misverstanden en kan er niemand gekwetst worden in de relatie.

Open relatie

Een open relatie betekent ook wel dat je jullie relatie opent voor iemand anders. Dit kan ook op verschillende manieren. Voor een flirt, fijn gezelschap of voor seks. Je kunt voor een open relatie kiezen omdat je bijvoorbeeld een element mist in de monogame relatie of omdat je de liefde graag met meerdere mensen wilt delen. Zoals je het al verwacht, is ook in een open relatie communicatie erg belangrijk. Wees altijd eerlijk en open naar elkaar toe over wat je precies van elkaar verwacht en wat de eventuele regels in de relatie zijn.

Delen van liefde en seks

Seks met anderen is niet altijd een vaststaand onderdeel in een polyamoreuze relatie. Voor sommigen is dit makkelijker dan anderen. Sommigen juichen dit hun partner toe, omdat ze elkaar het plezier en genot gunnen, anderen niet. Mensen in een polyamoreuze relaties vinden dat liefde en seks gedeeld moet worden en niet slechts met één iemand, zoals in een monogame relatie. Je kunt van meerdere mensen tegelijkertijd houden, dus waarom zou je dan al je liefde aan één iemand geven, als je het ook met meer mensen kunt delen? Klinkt logisch…

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie