Home Seks One-night stand: wat is dit eenmalige avontuurtje precies?

One-night stand: wat is dit eenmalige avontuurtje precies?

4 minuten leestijd
0
bed vraagteken

Of je het nu op de radio hebt gehoord, op Netflix of tijdens gesprekken met medestudenten, de uitdrukking “one night stand” is je waarschijnlijk ter ore gekomen en nu vraag je je af wat het precies betekent. Dat het over seks gaat is je niet ontgaan maar wat de exacte definitie is?

Misschien weet je al wel wat het betekent en vraag je je af waarom je wel of niet een one-night stand moet ervaren. Wat de reden ook is, het is handig dat je weet waar het precies over gaat als we het hebben over een one-night stand.

Wat is een one-night stand?

In de meest fundamentele zin is een one-night stand een seksuele ontmoeting waarbij je niet de verwachting hebt de ander ooit weer te zien. Eén van de twee kan plannen hebben om de ander weer te zien, maar als dit niet wederzijds is dan is er alsnog sprake van een one-night stand.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Of je de seks met een vreemdeling hebt, een collega of een vage kennis maakt niet uit; als het slechts voor één keer is dan valt het onder een one-night stand.

one-night stand (informeel)
  1. eenmalig optreden
  2. affaire, sekspartner voor één nacht1

Het gaat er bij een one-night stand om dat beiden elkaar na de seks niet meer weer zien, in ieder geval voor een tijd zonder enige vorm van contact. De uitdrukking zelf geeft dit eigenlijk al aan, verwijzend naar de duur van slechts één nacht.

In de praktijk hoeft het niet specifiek in de nacht te gebeuren. Hoe apart dit misschien ook klinkt, een one-night stand is ook mogelijk na het ontbijt of in de middag. Dit is een klassiek scenario van een one-night stand:

Voorbeeld

Je bent een 27-jarige vrouw die aan de bar zit te wachten op een vriendin; eerst een wijntje en dan samen dineren. Dan krijg je opeens een appje: “Ik ga het niet redden vanavond, sorry!” Teleurgesteld drink je snel je drankje op tot je opeens een nieuwe aangeboden wordt door een knappe man, ook alleen zittend aan de bar. Hij heeft zijn vlucht gemist en is alleen deze nacht nog in Nederland.

Voor je het weet zit je dicht tegen elkaar aan en vraagt hij je mee te gaan naar zijn hotel. Wat daar gebeurt blijft achter gesloten deuren, maar het gaat er heet aan toe. Je wordt de volgende dag wakker door gerommel op de kamer. Hij is al klaar om te vertrekken, geeft je een kus op de wang en loopt de kamer uit. James, je weet alleen zijn voornaam maar ook dat je hem nooit meer gaat zien.

Waarom een one-night stand?

Niet iedereen heeft een relatie met als gevolg dat er veel mensen alleen zijn maar wel een behoefte aan seks hebben. Seks is immers niet alleen onderdeel van relaties maar ook van het leven. Terwijl stellen de luxe hebben om een redelijke inschatting te kunnen maken wanneer ze weer seks kunnen hebben geldt dit niet voor de alleenstaanden.

Zonder vaste scharrel, friend with benefits of te betalen voor seks worden de behoeften niet vervuld en dat is waar de kans ontstaat om een one-night stand te hebben. Voor veel singles is de one-night stand de oplossing voor een typische probleem van singles. Omdat je de andere persoon niet of nauwelijks kent en er van beide kanten geen verwachtingen zijn, kun je je vrij en onbezorgd voelen zodat je je volledig op de seks kunt richten. Het is bevrijdend, spannend en voor velen ontspannend.

Het voorziet snel in de behoeften terwijl er geen verplichtingen of verwachtingen zijn. Singles die single willen blijven geven er de voorkeur aan, door de typische voordelen van een one-night stand:

  • Anonimiteit
  • Geen verplichtingen
  • Geen verwachtingen
  • Voorziet snel in de behoeften

Van one-night stand naar meer

In de meeste gevallen blijft een one-night stand bij die ene seksuele ontmoeting. Als het bevalt, je gevoelens krijgt voor de ander of beiden meer willen dan kan het uitlopen op een relatie. Er zijn genoeg mensen die oorspronkelijk alleen een one-night stand in gedachten hadden maar uiteindelijk trouwen met de persoon. Het is niet de norm, maar het kan.

Als je contact blijft houden dan wordt er niet meer gesproken over een one-night stand. Je bent dan simpelweg aan het daten of als het alleen om de seks gaat een friend with benefits geworden. Als je vooraf op meer hoopt dan kun je dit beter vooraf communiceren, om te voorkomen dat je achteraf teleurgesteld raakt.

Waarom niet?

Een one-night stand brengt je mogelijk in een lastige situatie; waarin je jezelf open stelt voor afwijzing en teleurstelling. Zonder een diepere connectie te ontwikkelen, waarin je het respect en de interesse van iemand gekregen hebt, is er altijd het risico om gekwetst te worden.

Een wederzijde interesse in seks betekent nog niet een wederzijdse interesse in een relatie. Dat lijken veel singles te vergeten die een one-night stand hebben.

Zelfs als je voor- en tijdens de ontmoeting versierd bent met de gedachten over een gezamelijke toekomst; het kan eindigen in een one-night stand waarna je nooit meer iets van de ander hoort. Het is een veelgebruikte tactiek voor players om vrouwen op deze manier te verleiden tot een one-night stand. Als je stiekem hoopt op meer dan kun je je teleurgesteld, beschaamd en down voelen; spijt dat je het hebt gedaan.

Als je je afvraagt of je een one-night stand iets voor jou is dan is het belangrijk dat je weet wat het betekent maar vooral of je er wel mee om kunt gaan. Beeld je de situatie in dat je met iemand in bed belandt om vervolgens elkaar nooit meer te zien; speel de situatie in je hoofd af en bekijk hoe je je voelt.

Voel je je opgewonden over de anonimiteit, blij dat je behoeften vervuld zijn of denk je meteen aan de leegte om hem of haar nooit weer te zien? Als je het scenario hebt gespeeld en eerlijk tegen jezelf bent; is de one-night stand dan iets voor jou?

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 beste sekstips voor vrouwen om beter in bed te worden

De ene vrijpartij is beter dan de ander en de ene bedpartner is ook beter dan de ander. Al…