Home Dating Waarom anoniem daten? Hoe en waar je anoniem kunt chatten

Waarom anoniem daten? Hoe en waar je anoniem kunt chatten

3 minuten leestijd
0
geheim veilig

Anoniem daten is niet standaard; de populairste apps van vandaag de dag zijn allen gebaseerd op het tonen van je foto’s. Swipen met alleen de korte introtekst is immers ook niet leuk of spannend. Veel datingsites laten je zelfs niet eens meer gebruik maken van alle functionaliteiten als je geen foto toevoegt. Dat heeft een reden. Het gaat bij online daten om het leren kennen van de persoon met wie je chat zodat je uiteindelijk een relatie kunt beginnen. Dit begint met de kennismaking met je foto. Zonder foto krijg je veel minder reacties en weinig singles nemen je serieus. Waarom zou je dan anoniem willen daten?

“Give a man a mask and he will tell you the truth.” ― Oscar Wilde.

Waarom anoniem?

Als je anoniem wilt daten dan heb je waarschijnlijk iets te verbergen, wil je niet verantwoordelijk worden gehouden voor je gedrag of je schaamt je dat je op een datingsite op zoek gaat naar liefde. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom iemand in volledige anonimiteit wil daten. Voor elk van deze redenen valt iets te zeggen. Als je een partner hebt maar wat meer spanning wilt dan wil je natuurlijk niet dat iemand je herkent op een datingsite. Voor je het weet is je partner op de hoogte van je online escapades en komt een eventuele affaire naar buiten. Gedraag je je geregeld op een wat verkeerde manier op een datingsite of als je een hoge functie bekleed dan wil je liever ook niet herkend worden door iemand die je kent.

Voordeel van anoniem daten

Je op een datingsite begeven waar niemand aan de foto herkenbaar is lijkt op een gemaskerd bal. Je weet niet met wie je te maken hebt en hoe de ander er precies uitziet. Dit geeft je een volledig nieuwe kijk op het online ontmoeten van andere mensen. Het is spannend maar ook wat vreemd. Stel dat je urenlang met iemand zit te chatten die niet aantrekkelijk is? Doordat je niet met het uiterlijk bezig bent wordt er meer aandacht besteed aan het innerlijk. Zo kom je misschien mensen tegen op wie je in eerste instantie niet zou vallen maar na het leren kennen denk je er misschien wel anders over. Zonder dat je beoordeeld wordt op je uiterlijk kun je je diepste geheimen en mooiste dromen delen wat voor velen een interessante ervaring is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom niet anoniem op een normale datingsite?

Als je geen foto toevoegt aan je profiel en weinig persoonlijke gegevens  invult dan is de kans groot dat je weinig tot geen reacties krijgt. Anno 2017 heeft iedereen op de bekende datingsites een foto waardoor je al snel de vreemde eend in de bijt bent als je geen foto’s hebt. Doordat er eigenlijk geen excuus is voor het ontbreken van de foto denkt men al snel dat je iets te verbergen hebt. De meeste leden reageren daarom niet op berichten van andere leden die geen profielfoto hebben.

Zelfs als je wel een foto toevoegt maar anoniem door de profielen van andere leden bladert heb je een kleinere kans op contact. Onderzoekers vanuit Canada, de Verenigde Staten en Taiwan analyseerden een anonimiteitsfeature van een bekende Amerikaanse datingsite en ontdekten dat het in je nadeel werkt als je je anoniem op de datingsite begeeft. Gebruikers die van de feature gebruik maakten hielden er 14 procent minder matches aan over. De gebruikers gebruikten wel profielfoto’s voor de profielen maar waren onzichtbaar bij het bezoeken van de profielen van anderen1

Waar anoniem daten?

De datingsites waar je anoniem kunt daten zijn voornamelijk gericht op buitenechtelijke affaires en vreemdgaan zoals VictoriaMilan en SecondLove. Je profiel wordt afgeschermd voor niet-leden van de datingsite en je hebt de volledige vrijheid om je foto te tonen of niet. Als extra heeft VictoriaMilan nog een AnonymousBlurTM functie waarmee je je gezicht met een enkele druk op de knop onherkenbaar kunt maken. Zo hebben anderen wel een beeld van hoe je eruit ziet maar je bent niet te herkennen.

Het is hiernaast bij sommige datingsites mogelijk om je foto’s voor het grote publiek te verbergen. Je kunt dan echter zelf bepalen aan wie je de foto’s toont door deze persoon toestemming te geven om al je foto’s te bekijken. Een voorbeeld van een dergelijke datingsite is de Badoo dating app.

Tip: gebruik een foto zonder je gezicht en herkenbare accessoires zoals sieraden.

Bij de datingsites waar je anoniem kunt blijven, word je hiernaast aanbevolen om een gebruikersnaam te kiezen waarmee je niet te identificeren bent. Het is vaak zelfs niet eens mogelijk om persoonlijke informatie in de gebruikersnaam te plaatsen. Je naam, adres, telefoonnummer en dergelijke worden automatisch afgekeurd zodat je anonimiteit gewaarborgd blijft. Dit zijn de twee bekendste datingsites waar je ongemerkt met anderen kunt chatten en daten.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…