Wat is een scharrel? 5 tekenen dat het geen relatie is

Jay
Door Jay
12 minuten leestijd

Voor de man lijkt het als een droomscenario: het hebben van meerdere vrouwen die je snel kunt appen en die niet veel later bij je op de stoep verschijnen, om niet lang na de daad weer bij je te vertrekken. We hebben het over vluchtige contacten, waar vooral de mannen onder ons wel fan van zijn.

Dat neemt echter niet weg dat er ook steeds meer vrouwen zijn die wel op zoek zijn naar de lusten, maar verder geen emotionele verbinding met iemand willen hebben. Want scharrelen is al lang geen taboe meer.

Het contact draait bij scharrelen om niets anders dan seks, waardoor het contact tussen jou en je scharrel dan ook vaker stout dan inhoudelijk van aard is. Ook wordt het scharrelen vaak gekenmerkt door nachtelijke afspraakjes, vluchtige contactmomenten, en dat allemaal in een context zonder regels.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Maar let op: waar geen regels zijn, kan het soms verwarrend worden. Want wanneer ben je eigenlijk aan het scharrelen? We gaan het erover hebben.

Wat is een scharrel?

Vooral tussen de relaties door kan het een goed idee zijn om iemand te hebben die jou in ieder geval wat betreft de lichamelijke behoeftes bevredigt. Omdat we het niet hebben over emoties en alles wat daarbij komt kijken, is het een soort van tijdelijke oplossing voor het alleen zijn. Je komt de tijd door en houdt jezelf bezig zullen we maar zeggen, scharrelen doen we vooral tijdens een overbruggingsperiode.

Een scharrel is dan ook niemand anders dan een persoon met wie je wél seks hebt, maar met wie je níet een relatie wilt. Dat neemt niet weg dat er gedurende de seksuele contacten iets kan groeien tussen jullie, maar in 9 van de 10 gevallen blijft het bij een scharrel.

Veel woorden, dezelfde betekenis

Hiermee hebben we het ook meteen over één van de vele benamingen die er bestaan voor een partner die aan deze kenmerken voldoet. Iedereen en elke taal heeft er wel een apart woordje voor, maar woorden zoals een fuckbuddy, vriendschap plus of een friend with benefits zijn ook heel gebruikelijk. En waarschijnlijk zijn dat ook meteen een aantal termen die ook jij kent.

Andere woorden die we komen kijken bij de scharrel zijn bijvoorbeeld: een ‘gelegenheidspartner’ een ‘losse partner’, ‘oppervlakkige geliefde’ of een ‘losse verkering’. Het idee is echter vrij simpel bij al deze bewoordingen. Het contact is vooral losjes, oppervlakkig en zonder verplichtingen. Of zoals ook wel vaak wordt gezegd: wel de lusten, niet de lasten.

Wel de lusten, niet de lasten

Voor beide betrokken is het daarom een goede deal, althans, tot het eventuele moment dat één van de twee iets meer wil. Ervan uitgaande dat jullie alle twee tevreden zijn met de huidige gang van zaken, kunnen we stellen dat jullie profiteren van elkaars lichamelijke aantrekkingskracht, zonder daarbij betrokken te worden bij enige vorm van romantiek, emotie of rationale verstandhouding.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Heel bewust kiezen jullie er allebei voor om diepzinnige contacten (in de letterlijke zin van het woord) te vermijden en elkaar vooral niet al te goed te leren kennen. Het kan zelfs heel goed zijn dat je de ander niet eens een ‘topper’ vindt als je hem of haar op uiterlijk gebied beoordeelt, maar dat het in ieder geval ‘goed genoeg’ is voor een vrijpartij. Door gebrek aan beter vind je het voor nu wel best zo. Het is een scharrel, meer niet.

Win-win situatie

Dat jullie elkaar niet eens zo goed kennen, vinden jullie ook meteen het grote voordeel aan jullie verstandhouding. Ja, jullie kunnen het best goed met elkaar vinden, en ja, misschien zouden jullie elkaar zelfs vrienden kunnen noemen, maar er is geen enkele sprake van verliefdheid. Zo ver gaan de gevoelens nou ook weer niet. Jullie vriendschap is gewoon wat extra, laten we zeggen, pikant. En zolang jullie beiden geen relatie hebben, blijft dat misschien zelfs zo.

vriendschap plus

5 tekenen dat het een scharrel is en geen relatie

Nu kan het wel weer zo zijn dat één van de twee niet zo tevreden is met de rol. Het kan zomaar zijn dat je iemand hebt leren kennen die je gewoonweg heel erg leuk vindt. Als het aan jou ligt, bouwen jullie zelfs iets meer met elkaar op. Toch heb jij je twijfels dat de gevoelens niet geheel wederzijds zijn. Twijfel jij of je nu tot de categorie scharrels behoort of niet? We hebben 5 tekenen voor je dat het een scharrel is en geen relatie.

1. Alleen als het de ander uitkomt

In het begin had je het eigenlijk niet eens zo door, maar de laatste tijd merk je wel weer steeds vaker dat jullie elkaar alleen zien wanneer het hem uitkomt. Alle voorstellen die jij doet, worden met allerlei smoesjes weggewuifd, maar elke keer dat hij een voorstel doet, kom jij wel weer enthousiast opdraven. En daardoor heeft hij de touwtjes in handen.

Gelukkig is het niet heel moeilijk om dit soort gedrag op te merken, maar soms kan het door wat hoteldebotel gevoelens toch niet helemaal doordringen bij diegene die als scharrel wordt gebruikt. We hebben je gewaarschuwd. Probeer maar eens een keer nee te zeggen.

2. Je kent helemaal niemand van z’n vrienden

Al een paar maanden zien jullie elkaar en op wel heel regelmatige basis. Toch weet je helemaal niets over z’n vrienden en familie. Ja, je vertelt regelmatig over je eigen vrienden en familie en, ja, je stelt ook een hoop vragen over zijn eigen sociale kring. Elke keer krijg je echter een kort en oppervlakkig antwoord waar je maar weinig wijzer van wordt. En samen op stap met de vrienden? Dat zit er al helemaal niet in.

Let wel: hier is een reden voor. Hij heeft helemaal geen langetermijnplannen met je en daarom houdt hij je zo afzijdig. Stel het maar eens voor om samen een keer op stap te gaan met zijn vrienden. Of hij schrikt zich te pletter of hij probeert er zo snel mogelijk overheen te praten.

3. In het openbaar? Geen denken aan

De eerste keer kon een drankje in een café er nog van af, maar nadat jullie dezelfde avond nog in zijn slaapkamer belandden, waren de uitjes er al snel vanaf. Sindsdien spreken jullie zoveel mogelijk bij hem thuis af en zo af en toe neemt hij de moeite om naar jou toe te komen. Dat deed hij echter wel nadat hij aan jou vroeg met wie jij precies woonde.

Elke keer dat jullie bij elkaar over de vloer gaan, beperkt hij de inhoudelijke gesprekken tot een minimum en probeert hij zo snel mogelijk over te gaan op fysiek contact. En zodra hij z’n lading weer eens kwijt is, is hij ook weer meteen verdwenen. Ja, hij vraagt vlak voor het weggaan nog even of je een goede dag hebt gehad, maar dat was het al weer. Op naar het volgende afspraakje, waarin hij precies weer dezelfde streken uithaalt.

4. En alleen tijdens de late uurtjes

Ook de tijdstippen dat jullie elkaar zien, zijn meestal wat ongebruikelijk. Meestal pas ‘s avonds laat en als het tijdens de lange zomeravonden ‘s avonds laat nog licht is buiten, wordt het vaak nog later ook. Je weet dat hij doordeweeks druk is, maar ‘s weekends zou hij toch alle tijd kunnen hebben om een keer overdag af te spreken? Nou, je raadt het al. Elk weekend heeft hij al plannen. Maar soms belt hij je dan toch op, zaterdagnacht om 04.00. Dan wil hij wel ineens tijdens het weekend met je afspreken.

5. Hij weet exact wanneer jij ongesteld bent

Hij is normaal gesproken zo afgeleid, maar als er één ding is waar hij wel weer oplettend over is, dan is het wel de periode dat jij ongesteld bent. Die heeft hij al lang van tevoren uitgerekend en als het eraan zit te komen, vraagt hij het nog even subtiel na. Antwoord je dat je inderdaad ongesteld bent, dan is hij ook als een speer weg. Maar wees niet ongerust hoor, hij duikt uiteindelijk altijd wel weer op. Over een klein weekje zo ongeveer.

Hoe vind je een scharrel?

Nu kan het ook zomaar zijn dat jij op zoek bent naar een scharrel en wat dat betreft hebben we goed nieuws: het is tegenwoordig veel makkelijker om er één te vinden. Terwijl je van oudsher gedurende het leren kennen van iemand vanzelf zou bepalen of het een scharrel zou worden of niet, ligt dat tegenwoordig wel anders. De hele voorbereiding kan worden overgeslagen: die van de openingszin, de eindeloze vragen, de verplichte dates, de drankjes, om er dan pas na een hele hoop pijn en moeite bovenop te mogen.

Erotische datingsites

Dankzij de vele apps zijn er tegenwoordig hele specifieke date-mogelijkheden. Er zijn dating apps voor mensen die uitsluitend met elkaar willen afspreken voor seksueel contact, maar ook binnen dat domein zijn er weer allerlei varianten.BSDM’ers, swingers; ze hebben allemaal wel hun eigen apps en daardoor zou het veel makkelijker moeten zijn om een gelijkgestemde te vinden. Want door dit soort apps weet je vanaf de eerste zin al wat de bedoeling van jullie beiden is. Scharrelen wordt zo wel heel eenvoudig. Scharrel jij mee?

Deze datingapps geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie