Home Dating 6 tekenen dat je nu geen scharrel wilt maar een pauze of juist meer

6 tekenen dat je nu geen scharrel wilt maar een pauze of juist meer

4 minuten leestijd
0
scharrel

Terwijl de zomer in aantocht is en iedereen naar seks verlangt om af te koelen is het maar de vraag of jij dat nog wel wil; een relatie die niet zo serieus is. Zelfs als je niet iedere keer met dezelfde persoon afspreekt kan het “scharrelen” gaan vervelen.

Het gevoel van vrijheid dat gepaard gaat met one-night stands en tijdelijke scharrels kan net zo snel voorbij gaan als de zomer in Nederland. Voor je het weet is de tijd van vlinders (in je buik) voorbij en vraag je je af wat je nu precies wilt. Hoe dit komt? Als mens is het heel normaal dat je wensen en behoeften voortdurend veranderen.

De T-splitsing

Wie net single is geworden na een relatie van vijf lange jaren staat op een T-splitsing. Of je bent er helemaal klaar voor om je open te stellen voor iemand anders of je hebt rust nodig en al helemaal geen nieuwe relatie. Wie zichzelf de tijd geeft om te herstellen van een relatiebreuk krijgt de nodige rust om het te verwerken. In het begin geniet je van de vrijheid maar dat is niet permanent. Na verloop van tijd voel je je opeens eenzaam en begint het toch weer te knagen. Zo verandert je behoefte en wat je zoekt continu, afhankelijk van wat er in je leven gebeurt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Scharrelen of niet?

Wie vandaag een scharrel wil en geen vaste partner kan er over een maand heel anders over denken. Het is dus goed om bij jezelf na te gaan in welke stemming je bent voor deze dagen. Als je twijfelt of een scharrel nog wel de beste optie is zijn hier aantal aanwijzingen die je duidelijkheid kunnen geven.

1. Je bent jaloers op andere relaties

Terwijl jij niet ondersteboven bent van je scharrel zie je dat de mensen om je heen verliefd zijn op elkaar met allerlei typische symptomen die daar het gevolg van zijn. Als je “dat wil ik ook” denkt wanneer je dit ziet dan is een scharrel waarschijnlijk niet de relatievorm die je op dit moment zoekt.

2. Je hebt een schuldgevoel

Of een scharrel je op dit moment wel of niet gelukkig maakt is te “voelen”. Je merkt het aan het verdrietige gevoel als je op een ochtend weer met een schuldgevoel wakker wordt naast je scharrel. Dit schuldgevoel is er als je niet tevreden met de situatie bent, bijvoorbeeld als je scharrel wel een toekomst met je wil opbouwen terwijl jij daar niet klaar voor bent.

3. Je komt tijd tekort

Je vaste scharrel zit iedere vrijdagavond op je te wachten om samen iets te doen maar jij zegt het steeds vaker af omdat je niet meer uitkomt met je tijd. Een volle agenda zorgt ervoor dat je geen tijd meer hebt voor een avondje Netflix and chill. Doe je liever iets anders dan tijd vrijmaken voor je scharrel? Dan is de kans groot dat je geen scharrel meer nodig hebt.

4. Je zucht als je scharrel appt

Alsof er nog niet genoeg mensen zijn die je hulp vragen, met je willen afspreken of schreeuwen om je aandacht krijg je ook nog een bericht van je scharrel. Je zucht. Die leuke single waar je een tijdje geleden nog zo graag mee wilde afspreken begint nu opeens wat irritant te worden en je kijkt op tegen de afspraakjes. Als je dit ervaart dan weet je diep van binnen dat het tijd is om er een einde aan te maken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

5. Je voelt “het” niet

Je kunt iemand nog zo leuk vinden als scharrel, als je “het” niet voelt dan is er geen toekomst in de relatie. Denk je niet aan hem of haar gedurende de dag maar alleen als je je verveelt? Wanneer je dat speciale gevoel niet hebt als je weer een avond in bed hebt doorgebracht dan wil je misschien meer dan een oppervlakkige friend with benefits relatie of juist helemaal niets.

6. Je wil meer dan alleen seks

Waar je met een scharrel vaak niet verder komt dan de woon- en slaapkamer komt er een moment dat je iets meer kunt gaan verwachten van je scharrel. Een etentje buiten de deur, samen een dagje uit of een leuke activiteit doen; het is maar de vraag of je scharrel dat ook wil. Als je voelt dat je meer wilt dan het oppervlakkige dan is het tijd om te stoppen met scharrelen.

7. Je zoekt meer diepgang

Een scharrel is vaak niet de persoon waar je de meest persoonlijke onderwerpen bespreekt. Deze leuk man of vrouw is bij je in de buurt voor de gezelligheid en de seks. Van diepgaande gesprekken is er vaak geen sprake. Dit kan verfrissend zijn als je geen gecompliceerde relatie wilt maar als je juist meer diepgang wilt dan het gebrek aan diepgaande vragen je gaan irriteren. Als je dit merkt dan je wil op dit moment misschien geen scharrel maar iets meer dan dat.

Geen permanente situatie

Wat de meeste mensen niet beseffen is dat een scharrel geen permanente relatie is. Het is een relatie om je tijdelijk mee te vermaken of om je klaar te stomen op wat daarna komt. Of dat nu een andere scharrel is, een liefdesrelatie of iets anders; de scharrel is vaak niet voor altijd. Dit heeft te maken met je behoeften van het moment die op een later moment heel anders kunnen zijn.

Wie langere tijd single is kan bovendien een leegte proberen op te vullen met een scharrel. In het begin is het spannend om te scharrelen en de vrijheid die je behoudt is precies wat je zoekt. Je voelt je weer bemind en de gedachten dat je nooit meer iemand gaat vinden zijn verdwenen. Het zelfvertrouwen is terug waarna je de scharrel niet meer nodig hebt en toe bent aan iets meer dan scharrelen.

Zo kan een scharrel je helpen om verder te komen in je leven en je een leuke tijd te geven in een moeilijke tijd. Als je twijfelt of je nog wel verder wilt gaan met de scharrel dan weet je nu wat de tekenen zijn dat je er klaar voor bent om ermee te stoppen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …