Home Dating Doggy dating: wat is het en waar kun je dat doen?

Doggy dating: wat is het en waar kun je dat doen?

4 minuten leestijd
1
doggy dating

Als je op zoek bent naar een partner dan zijn er veel manieren om er eentje te vinden. Je kunt ouderwets gaan stappen en zien wie je tegenkomt in de kroeg. Je kunt op je werk de ware tegenkomen of je kunt gaan internetdaten. Als je kiest voor dat laatste dan zijn er nog weer veel verschillende mogelijkheden. Het wemelt op het net van de datingsites. Dating voor iedereen en dating voor speciale doelgroepen zoals ouderen, hoger opgeleiden of alleenstaande ouders. Maar er is iets nieuws in datingland: doggy dating. Wat dat is en of het succesvol is onderzoeken we in deze blog.

Wat is doggy dating?

Onder doggy dating wordt in de brede zin des woords verstaan dat je iemand ontmoet tijdens het uitlaten van de hond. Dat kan gewoon bij jou in de buurt zijn. Vaak zijn er speciale honden uitlaat veldjes waar je dagelijks dezelfde mensen tegenkomt met hun hond. Als de honden dan op het veldje aan het dollen zijn dan ontstaat er soms een leuk gesprek met iemand.

Niet dat dit in heel veel gevallen tot een serieuze relatie leidt maar het komt zeker voor. Het is niet verstandig om je hond te gaan uitlaten met het idee dat je zo misschien de ware liefde tegenkomt. Dan kan het namelijk op een teleurstelling uitdraaien. Maar onmogelijk is het zeker niet.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Doggy dating is van alle tijden

Lang voordat het internet bestond was het uitlaten van de hond al een manier om onder de mensen te komen. Daarom werd een oudere alleenstaande nogal eens geadviseerd om een hondje te nemen. Ze bleven in beweging omdat het dier meerdere keren per dag moet worden uitgelaten. En op die manier kwamen ze ook makkelijker onder de mensen.

Van daten was misschien niet zo zeer sprake, maar het feit dat het hebben van een hond het leggen van sociale contacten vergemakkelijkt is zeker bewezen. En los daarvan zorgt een hond ervoor dat je iedere dag een paar keer buiten komt. Dit gegeven wordt ook toegepast bij het geven van psychotherapie.

Ware liefde vinden?

Als je kiest voor doggy dating heb je in ieder geval het voordeel dat je in contact komt met mensen die ook van honden houden. Het zou erg jammer zijn als je iemand leert kennen met wie het klikt en als die persoon dan onherroepelijk afhaakt als je vertelt dat je een hond hebt. Het is dan ook verstandig om huisdieren al vroeg ter sprake te brengen.

Iemand die allergisch is voor honden zal niet zitten te wachten op een relatie met een hondenbezitter. Dit geldt ook voor mensen die bang zijn voor honden. Als je iemand ontmoet die diep in zijn hart jouw hond om wat voor reden niet ziet zitten dan is de kans groot dat de relatie hier vroeg of laat op stuk loopt. Dit geldt natuurlijk ook voor katten of andere huisdieren.

De doggy dating app

doggy dating appApp ontwikkelaars hebben in doggy dating een gat in de markt gezien. Er zijn speciale dating apps die hondenbezitters kunnen gebruiken om mensen te ontmoeten die ook een hond hebben. Zo is er de Doggy Dating App van Nederlands fabricaat. Hier kan een hondenbezitter zich aanmelden om andere hondenbezitters te ontmoeten. Je kunt een DoggyDate aanmaken waar mensen zich bij aan kunnen sluiten. Je kunt je ook aanmelden als deelnemer aan een door iemand anders georganiseerde hondenwandeling. Je krijgt automatisch een berichtje als er bij jou in de buurt een hondenwandeling gaat plaatsvinden.

Deze app is niet specifiek bedoeld om te daten maar meer om hondenbezitters met elkaar in contact te brengen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je hond zich correct kan gedragen in een groep. Met een hond die agressief is naar soortgenoten kun je dit natuurlijk beter niet doen. Ook gaat het vaak om langere wandelingen, dit moet je hond wel aan kunnen. Of neem een bolderkar mee zodat je viervoeter onderweg kan uitrusten.

App StoreGoogle Play

Vergeet de hond niet

Het is erg belangrijk dat ook jullie honden het goed met elkaar kunnen vinden als je besluit om met een andere hondenbezitter een relatie op te bouwen. Twee honden die elkaar niet kunnen luchten of zien schiet niet erg op. Wat dat betreft zijn honden net kinderen en moet je wel degelijk met hun aanwezigheid rekening houden.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat één van jullie beiden uiteindelijk zijn hond moet herplaatsen omdat anders de relatie stukloopt. Of twee honden het goed met elkaar kunnen vinden ontdek je snel genoeg als jullie regelmatig samen gaan wandelen met de honden. Soms kan het even duren voordat twee honden elkaar accepteren. Twee ongecastreerde reuen bij elkaar kan nogal eens leiden tot rivaliteit. Een reu en teef kan vaak prima, net als twee teefjes samen.

Zijn er andere manieren om te daten

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te daten met gelijkgestemden. Behalve doggy dating zijn er ook speciale datingsites voor mensen die van reizen, wandelen of fietsen houden. Zo is er bijvoorbeeld Runnersdate voor hardlopers. Ook hier kun je je aanmelden en aansluiten bij een activiteit die wordt georganiseerd of zelf een activiteit organiseren waar weer anderen voor kunnen inschrijven.

Bij deze website geldt natuurlijk ook dat het niet gezegd is dat je er de ware liefde zult gaan vinden. Maar de kans is wel groter als je optrekt met mensen die dezelfde interesse hebben. Dit is geen garantie voor succes maar het hebben van een gezamenlijke hobby schept natuurlijk wel een band. Vind je er geen partner door dan wellicht wel een goede vriend of vriendin met wie je samen kunt optrekken. Let alleen wel op dat je niet in de friendzone terechtkomt.

Is doggy dating veilig?

computer sslDoggy dating is net zo veilig als alle andere vormen van dating. Het is altijd verstandig om niet meteen allerlei privé gegevens zoals je woonplaats of adres te delen met mensen die je nooit eerder hebt ontmoet of gesproken. Telefoonnummers uitwisselen kan natuurlijk wel als je tijdens een hondenwandeling iemand tegenkomt die je graag nog eens zou willen ontmoeten. Dan moet er een mogelijkheid zijn om met elkaar in contact te komen.

Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende informatie hebt over de ander als er wederzijdse gevoelens zijn. Het is helemaal niet vreemd of achterdochtig om iemand na te trekken, bijvoorbeeld via sociale media. Als je dan ergens achter komt waar je minder blij mee bent kun je het contact direct weer verbreken zonder dat je eerst uitgebreid in een relatie of vriendschap hebt geïnvesteerd.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Eén reactie

  1. Isabel

    6 maart 2020 at 09:33

    Het onderwerp doggy dating herinnert me aan de 101 Dalmatiers, die begint met een dergelijke date. Ik vind de hond wel een goede insteek voor het leggen van contact met iemand. Aan de manier van hoe iemand met zijn huisdier omgaat, kun je veel afleiden.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Daten zonder verwachtingen: 10 manieren om het minder teleurstellend te maken

Ben je op zoek naar een leuke partner op een dating app? Dan heb je gemerkt hoe moeizaam h…