Vriendschap plus gezocht? Dit is wat het betekent

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Hoewel we het liefst gewoon Nederlandse woorden gebruiken, kunnen we er niet omheen dat sommige Engelstalige definities nou eenmaal wat meer duidelijkheid oproepen en wat lekkerder klinken dan de Nederlandse equivalenten. Zo hadden we het laatst al over Gräfenberg Plek en aangezien dat niet heel erg sexy klinkt, spreken we in de volksmond vooral van de G-Spot, een term die wel weer de nodige herkenning zal oproepen bij veel van onze lezers.

Vriendschap plus is een ander voorbeeld. Opnieuw hebben we een term te pakken die een compleet ander beeld oproept, maar we hebben het in dit geval over niets anders dan ‘Friends with Benefits‘. En daar zullen de meeste mensen wel weer hun eigen voorstelling bij hebben. We vertellen je hoe het zit met een vriendschap plus en wat je mag verwachten.

Wat is vriendschap plus?

Vriendschap plus is meer dan een vriendschap, maar minder dan een relatie. Wat we daarmee bedoelen? Pak nou eerst de term Friends With Benefits: dat betekent in het Nederlands dat je vrienden bent met voordelen. Die voordelen zijn weer seksueel van aard waardoor je als vrienden ook met elkaar van bil gaat zonder dat dit zich uitmondt in een relatie. Oftewel: alles is lekker relaxt, jullie kunnen goed met elkaar overweg, geven elkaar zo nu en dan een beurt en dat was het dan wel.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Er is in 2011 zelfs al een keer een film over verschijnen met de gelijknamige titel waarin Justin Timberlake en Mila Kunis de hoofdrollen op zich namen. Een vriendschappelijk relatie + de seksuele lusten uit die film, dat is wat je je kunt voorstellen bij een vriendschap plus. Zo’n verstandhouding vind je vaak bij twintigers.

Wel de lusten, niet de lasten

De benefits moet je dan ook echt zien als de voordelen, want we hebben het hier over een vriendschap en al het seksuele genot dat daarbij hoort, wat op zich als een goede deal klinkt. Alle emotionele strubbelingen en andere verplichtingen uit een echte liefdesrelatie, daar heb je gelukkig niets mee te maken als je in een vriendschap plus zit.

Bewust kiezen jullie ervoor om de romantiek te vermijden, of misschien is de verstandhouding tussen jullie zodanig dat het überhaupt niet tot de opties behoort. Ja, jullie vinden elkaar aardig en jullie voelen jullie op fysiek vlak ook tot elkaar aangetrokken, maar verliefd op de ander? Nou, nee. Daarvoor verschillen jullie teveel van elkaar. En daarom houden jullie het bij een vriendschap plus.

Hoe vind je zo’n relatie?

Dat betekent echter niet dat het allemaal zo simpel en luchtig is als het lijkt. Want, probeer maar om vrienden van elkaar te blijven als jullie eenmaal het bed met elkaar hebben gedeeld. Da’s niet zo eenvoudig. De stap van goede vrienden naar een vriendschap plus is daarom niet altijd een makkelijke.

Bij sommige vriendschappen gebeurt het automatisch, eigenlijk net zoals een normale vriendschap ook op een natuurlijke wijze tot stand komt. Soms begint het met wat geflirt waardoor dit ineens overslaat op een zoen. Bij anderen wordt er gewoon letterlijk over gesproken en wordt vooraf al bepaald dat er alleen wordt gevreeën en onder welke voorwaarden dit gebeurt.

Het lastige is dan ook om iemand te vinden met wie je zowel vrienden kunt zien als fuckbuddies, want het is al lastig genoeg om echt vrienden met iemand te worden, laat staan dat je daarna ook nog het bed met elkaar deelt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Seksuele partner zonder verplichtingen

Makkelijker is het om iemand te vinden met wie je de lakens kan delen en mocht het ook klikken op andere fronten, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Zaak is in ieder geval om in alle gevallen om jezelf en de ander meteen duidelijkheid te verschaffen over de situatie.

Wat wil jij en waar ben je naar op zoek? Wat wil de ander? Wat zijn jullie grenzen bijvoorbeeld? En hebben jullie tot zekere hoogte ook dezelfde interesses om bijvoorbeeld ook relaxt een kopje koffie samen te drinken of een keer ergens naartoe te gaan.

In welke fase van een vriendschap plus jij je ook bevindt; het is ook van groot belang om de verstandhouding bespreekbaar te houden. Neem de stand van zaken af en toe met elkaar door om zo zeker te weten dat jullie op één lijn zitten wat betreft jullie speciale vriendschap.

3 datingsites voor vriendschap plus

Vriendschappen opbouwen, dat zul je uiteraard zelf moeten doen, maar waar we je wel mee kunnen helpen is een aantal datingsites die wat erotisch getint zijn. Met een beetje geluk vind je daar dan je seksuele vriendschapspartner en hopelijk voel je daar ook een bepaalde klik met de ander.

novamora

1. Novamora

Neem Novamora bijvoorbeeld. Die aanbieder ken je waarschijnlijk wel vanwege de actieve promotiecampagnes op bijvoorbeeld de Nederlandse radio. Novamora geeft zelf aan het seksleven van haar leden een boost te willen geven en dat klinkt op zich natuurlijk heel erg verleidelijk. Bij Novamora doe je dus niet alleen aan online daten, zoals bijvoorbeeld de doorsnee datingsites, maar ga je specifiek op zoek naar erotisch getinte dates.

Bezoek Novamora

ondeugend daten

2. Ondeugend Daten

Veel duidelijker wordt het niet met een naam als deze en dat is maar goed ook. Er bestaat namelijk geen enkel taboe meer op online daten dat gericht is op uitsluitend seksuele contacten. Terwijl steeds meer mensen een vaste levenspartner vinden dankzij online daten, kunnen we datzelfde zeggen voor seksuele partners. De leden op deze Ondeugend Daten-website zijn op zoek naar erotische avonturen en daar wordt niet moeilijk over gaan. Aan jou de taak om wel met de ander te bespreken wat je seksuele fantasieën en grenzen zijn.

Bezoek Ondeugend daten

secretflirt

3. Secretflirt

Ook zo lekker stout is Secretflirt. Deze website stopt het niet onder stoelen of banken dat het ook gericht is op buitenechtelijke contacten. Natuurlijk is dat niet voor iedereen het hoofddoel, maar voor mensen die zelf een relatie hebben, maar graag van flirten en nog iets meer dan dat houden, is Secretflirt een oplossing. Op deze website ga je op zoek naar een geheime liefde, een affaire, of hoe je het ook wilt noemen. Dat neemt niet weg dat stellen hier ook welkom zijn. Hier kun je gewoon anoniem je gang gaan. Als je je hier aanmeldt, dan weet je waar je aan toe bent. Precies zoals je dat wilt bij een vriendschap plus.

Bezoek Secretflirt

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie