Home Dating apps Facebook Dating introduceert Videochat voor virtuele dates

Facebook Dating introduceert Videochat voor virtuele dates

1 minuten leestijd
0
facebook dating

Facebook heeft een aantal features geïntroduceerd die moeten helpen om mensen te verbinden terwijl ze in lockdown zitten. In een livestream op het sociale netwerk heeft oprichter en CEO Mark Zuckerberg een preview gegeven van de verwachte functies op Facebook.

Whatsapp videogesprekken worden uitgebreid van 4 naar 8 deelnemers, Messenger videogesprekken krijgen nieuwe effecten zoals een virtuele achtergrond en met Messenger Rooms gaat Facebook de concurrentie aan met Zoom. Maar ook is er gedacht aan de singles: Facebook Dating krijgt een videochat-functie voor virtuele dates.

Virtual Dates on Facebook

Mark Zuckerberg heeft in een post op het sociale netwerk de nieuwe functies bekendgemaakt. Sommige van deze functies worden nu al uitgerold, terwijl andere functies nog getest worden. Een van de functies is Videochat voor virtuele dates op Facebook Dating. Het sociale netwerk is van plan een nieuwe videobellen-functie te introduceren waarmee gebruikers van Facebook Dating kunnen videobellen via Messenger, als alternatief voor een echte date.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Door de recente maatregelen die getroffen zijn om de pandemie te bestrijden, zitten veel mensen thuis. De lockdown waar een groot deel van de wereldbevolking mee te maken heeft, leidt tot een grote vraag naar dit soort functies. Daarom hebben verschillende dating apps al vergelijkbare functies geïntroduceerd.

Restaurants en cafés zijn gesloten en iedereen wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar zelfs als die beperkingen verdwijnen, zullen veel gebruikers van dating apps op hun hoede zijn om vreemden te ontmoeten voor een eerste date. Videochat biedt een veiligere optie om een potentiële klik met een match te verkennen.

facebook videochat

‘Sophie wants to Videochat’

In de landen waar Facebook Dating beschikbaar is, kunnen singles binnenkort hun matches uitnodigen voor een virtuele date, zo meldt TechCrunch. Deze virtuele date is niets anders dan een videogesprek in het berichtendeel van de datingfunctie, mogelijk gemaakt door Messenger. Er verschijnt dan een pop-up in beeld die je kunt accepteren of weigeren. Door te accepteren begint het videogesprek direct erna.

Hoewel Facebook Dating nog niet in Nederland beschikbaar is, is het de verwachting dat dit niet lang meer zal duren. Eerder dit jaar was Facebook er klaar voor, maar werd de lancering op het laatste moment uitgesteld. Facebook zegt dat de Videochat-functie de komende maanden wordt uitgerold en overal beschikbaar zal zijn waar Facebook Dating beschikbaar is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Picknick date? Ideeën, hapjes en alles wat je deze zomer nodig hebt

Bij een romantisch date-idee denkt iedereen al snel aan een picknickdate. Plezier, ontspan…