Home Dating apps Uitgesteld: Facebook’s dating app laat nog wat langer op zich wachten

Uitgesteld: Facebook’s dating app laat nog wat langer op zich wachten

1 minuten leestijd
0
facebook dating

Voor Nederlandse singles zou Valentijnsdag 2020 een stuk minder saai worden, omdat dit de dag zou zijn waarop Facebook’s dating app beschikbaar zou zijn in Europa. De nieuwe datingfunctie zou gisteren spectaculair worden onthuld, maar werd plotseling op het laatste moment uitgesteld.

Het zou een groot en glamoureus event moeten worden, waarbij de nodige influencers werden uitgenodigd om de lancering van Facebook Dating te vieren. Aan het einde van de week, net op tijd voor Valentijnsdag 2020, zou de functie gereed moeten zijn voor een Europese lancering. Met de uitnodiging “Zin in een date met Facebook?” werd de media gevraagd om het event bij te wonen. Alleen kwam het niet zover: Facebook liet het afweten op het laatste moment.

“De lancering van Facebook Dating is erg belangrijk voor ons en daarom nemen we wat meer tijd om het product voor te bereiden op Europa”, zegt een woordvoerster van Facebook tegen de Duitse krant FAZ. “Wanneer de lancering nu plaatsvindt, is nog niet bekend.”

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

It’s complicated

De officiële lancering van Facebook Dating vond plaats in september, toen de functie groots werd aangekondigd. Direct na de aankondiging werd de feature onder andere uitgerold in de Verenigde Staten. Maar vlak daarna werd al snel duidelijk dat Facebook’s dating app niet het succes is waar men bij de techreus op had gehoopt. De eerste beoordelingen van gebruikers waren niet al te rooskleurig en volgens recent onderzoek uit de Verenigde Staten zit niemand echt te wachten op Facebook Dating.

Het uitstellen van de introductie van Facebook Dating past in het beeld van de teleurstellende resultaten in andere landen. Hoewel Facebook de functie anderhalf jaar heeft getest in meerdere landen, lijkt het erop dat er nog wat meer gewerkt moet worden aan Dating. De verwachte introductie in begin 2020 laat nog wat langer op zich wachten. Of en wanneer de functie in Nederland wordt uitgerold blijft dus nog onbekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Picknick date? Ideeën, hapjes en alles wat je deze zomer nodig hebt

Bij een romantisch date-idee denkt iedereen al snel aan een picknickdate. Plezier, ontspan…