Home Dating apps Facebook dating onderzoek: is het beter dan andere apps?

Facebook dating onderzoek: is het beter dan andere apps?

1 minuten leestijd
0
facebook dating feature

Facebook Dating is groots aangekondigd door het sociale netwerk, maar het lijkt erop dat de weg naar grootsheid nog niet is gevonden. Volgens een recent onderzoek van opinieplatform Piplsay heeft de in-app functie zichzelf nog niet bewezen. Sterker nog: meer dan 80 procent van de mensen die de functie kennen heeft er geen interesse in.

Facebook Dating werd in 2018 geïntroduceerd op de F8-ontwikkelaarsconferentie van het sociale netwerk. Het duurde even totdat het daadwerkelijk in gebruik werd genomen en na een testfase maakte Dating in september eindelijk zijn grote Amerikaanse debuut. De eerste berichten over Facebook Dating waren niet al te rooskleurig: op Twitter regende het met slechte ervaringen.

Nu we drie maanden verder zijn krijgen we een nog beter beeld van de huidige stand van zaken. Facebook Dating lijkt niet de match made in heaven te zijn waar het sociale netwerk op had gehoopt. Zijn gebruikers enthousiast over Facebook Dating? Piplsay ondervroeg 21.242 Amerikanen om antwoorden te vinden op de belangrijkste vragen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Dit vinden zij van Facebook Dating

Zo’n 70% van de Amerikanen zijn vandaag de dag actief op Facebook, maar een overgrote meerderheid van hen heeft geen idee dat er zoiets bestaat als Facebook Dating. Maar liefst 67% heeft nog niet eerder van de datingfunctie gehoord. Van degenen die er wel van hebben gehoord, heeft 80 procent geen interesse om het te gebruiken. 9% van de 21.242 ondervraagde Amerikanen is bekend met de functie en gebruikt het.

Bovendien zijn de meeste gebruikers helemaal niet enthousiast over Facebook Dating. 60% van de ondervraagden is van mening dat er al te veel dating apps zijn. 22% is niet echt enthousiast, omdat het net als elke andere dating app is. Slechts 18% van de ondervraagden vind dat Facebook Dating beter is dan andere dating apps.

Privacy blijft een dingetje

Vertrouw je Facebook om je persoonlijke gegevens veilig te houden op het datingplatform? De helft van de ondervraagden is duidelijk: Nee. 27% van de ondervraagden is er niet zo zeker van, terwijl maar 23% van hen denkt dat Facebook de gegevens veilig bewaard. Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van relaties, maar Facebook’s eigen gebruikers lijken het sociale netwerk dus nog niet te vertrouwen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…