Rebound seks: wat is het en is het een goed idee?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

Je staat voor je kledingkast, omringd door herinneringen aan de tijd dat jullie samen waren. De foto’s, cadeautjes en zelfs dat ene T-shirt dat je ex altijd droeg, lijken je nu te bespotten. Je wilt je ex uit je gedachten wissen, de naam niet meer horen, en het gezicht niet meer voor je zien.

Je hebt gehoord dat er verschillende manieren zijn om over je ex heen te komen. Misschien moet je beginnen met het verwijderen van het nummer uit je telefoon, maar dan bedenk je je dat je nog steeds foto’s van je ex op sociale media ziet. Nee, dat werkt dus niet. Misschien moet je je vrienden vragen om te helpen, maar de gedachte aan nog meer advies en medelijden maakt je al moe. Je besluit dat je iets drastischers nodig hebt. Wacht eens, zou rebound seks misschien kunnen helpen?

Wat is rebound seks?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar laten we dat even opklaren. Het is eigenlijk een vrij eenvoudig concept binnen de wereld van relaties. Stel je voor dat je net uit een relatie bent gestapt, of misschien ben je wel net gedumpt. Dat is het moment waarop rebound seks in het spel komt. Rebound seks kan zich manifesteren als een onenightstand of als een casual seksrelatie waarbij minstens één persoon net uit een serieuze relatie komt.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

In het geval van zo’n seksrelatie zijn er geen verwachtingen, geen verplichtingen. Het doel van rebound seks is tweeledig: ten eerste kan het je helpen om je ex-partner snel te vergeten, als een soort emotionele detox. Stel je voor dat je in plaats van ijs en chocolade, een gezonde dosis lichamelijk plezier gebruikt om over je liefdesverdriet heen te komen. Het kan werken als een soort emotionele resetknop.

Ten tweede kan het dienen als een manier om te vieren dat je weer single bent. Het is als een knipoog van het leven dat zegt: ‘Hey, je bent weer vrij en beschikbaar!’ Het geeft je de kans om te genieten van je vrijheid zonder je zorgen te maken over romantische verplichtingen.

De Rebound: meer dan een film

Je hebt vast wel eens gehoord van de term rebound’ en dat ben je waarschijnlijk vaker gaan horen nadat Catherine Zeta-Jones schitterde in de film met dezelfde naam, ‘The Rebound’.Het verhaal draait om een vrouw die ontdekt dat haar man haar heeft bedrogen. Ze besluit de grote stad in te trekken en ontmoet daar Aram, een jongere man, met wie ze een nieuwe relatie begint. Maar hier rijst de vraag: is dit een echte liefdesrelatie, of is het gewoon een rebound voor hen beiden?

Je ex vergeten

Misschien herinner je je deze film nog, misschien niet. Maar laten we eens dieper ingaan op het fenomeen ‘rebound seks’. Stel je voor dat je in een vergelijkbare situatie zit. Je hebt net een pijnlijke break-up achter de rug, en je wilt over je ex heen komen. Wat doe je dan? Veel mensen zweren bij één oplossing: rebound seks.

Rebound seks is als een emotionele verfrissing, een manier om je gedachten te verzetten en je ex uit je hoofd te krijgen. Of het nu een spannende onenightstand is, een reeks ondeugende afspraakjes, of zelfs betaalde seks, het maakt eigenlijk niet uit. Het doel is simpel: je ex vergeten.

Het kan tijdelijk zijn, een kortstondige afleiding, of het kan zelfs leiden tot iets blijvends. Je voelt je plotseling weer vrij, aantrekkelijk en gewild. Maar wees gewaarschuwd, soms kun je je ook gebruikt voelen, down en met spijt achterblijven nadat de passie is geluwd. Het is een avontuur met hoogtes en laagtes, maar het kan zeker helpen om die moeilijke break-up te verwerken.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Waarom zou je het doen?

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen zo vaak kiezen voor rebound seks? Nou, het blijkt dat het een behoorlijk slimme zet kan zijn als je nog steeds met één voet in het verleden staat na een break-up. Of als je een gebroken hart hebt en stiekem nog verlangt naar je ex. Laten we eens kijken waarom dit misschien wel de beste keuze voor jou is.

1. Je wilt op gelijke voet staan

Stel je dit scenario voor: jullie hebben net met elkaar gebroken en je hoort al snel dat je ex alweer in de armen van iemand anders is beland. Het idee alleen al dat je ex met iemand anders intiem is, kan behoorlijk wat slapeloze nachten veroorzaken. Het voelt alsof je een 1-0 achterstand hebt en eenzaamheid neemt de overhand. Hier komt rebound seks om de hoek kijken, als de ultieme kans om de stand gelijk te trekken.

2. Als wraakactie

Soms, in een vlaag van emotie, wil je niets liever dan je ex een koekje van eigen deeg geven. Vooral als je zelf diep gewond bent, kan seks met een ander dienen als een wraakzuchtig wapen. Je wilt je ex laten weten dat jij ook niet stilzit en dat je geniet van je nieuwe vrijheid. Rebound seks kan een krachtig middel zijn om dit punt duidelijk te maken.

3. Voor een boost van zelfvertrouwen

Rebound seks kan een boost geven aan je zelfvertrouwen. Stel je voor dat je een ongelukkige relatie achter de rug hebt waarin je voortdurend werd vernederd. Het is dan heerlijk om te ontdekken dat anderen je aantrekkelijk en begeerlijk vinden. Je hebt misschien geen diepe gevoelens voor deze persoon, maar het helpt je wel om je zelfbeeld te herstellen en te beseffen dat je de moeite waard bent.

4. Je wilt je vrij voelen

Na een lange relatie is het tijd om de vrijheid te omarmen en te genieten van het leven als vrijgezel. Alleen leven kan een spannend avontuur zijn waarin je niet alleen jezelf, maar ook de wereld om je heen opnieuw ontdekt. Je wilt experimenteren en zien hoe het is om niet gebonden te zijn aan de regels van een vaste relatie. Rebound seks kan een geweldige manier zijn om die opwinding terug te brengen in je leven.

5. Je hebt behoeften

Laten we eerlijk zijn, zonder een partner is er niemand om aan je behoeften te voldoen. Hoewel je een tijdje kunt overleven zonder seks of met je eigen fantasieën, komt er een moment waarop je hunkert naar intimiteit. Die seksuele verbondenheid die je mist, kun je vinden in rebound seks. Het is een natuurlijke manier om aan je verlangens te voldoen en je weer meer in balans te voelen.

Waarom zou je het niet moeten doen?

Nu je bekend bent met de voordelen van rebound seks, laten we eens dieper ingaan op het mogelijke nadeel. Ja, je leest het goed, zelfs bij zo’n verleidelijke ontsnapping aan de post-break-up blues zijn er ook valkuilen waar je voor moet oppassen. Zoals het gezegde luidt: ‘wie kaatst kan de bal verwachten’. Dus, terwijl je hoopt dat rebound seks je een opkikker zal geven, bestaat het risico dat het uiteindelijk tegen je keert.

Stel je voor dat je – in een poging om jezelf beter te voelen – jezelf uiteindelijk slechter voelt dan voorheen. Het is mogelijk. Niet alleen worstel je nog steeds met onverwerkte gevoelens voor je ex, maar nu heb je ook het gevoel dat je gebruikt bent. Wat ooit leek als een briljant idee kan veranderen in een complete ramp. Gelukkig geldt dit niet voor iedereen, maar het is belangrijk om bewust te zijn van deze mogelijkheid.

Na al deze voor- en nadelen te hebben gelezen, vraag je je waarschijnlijk af, hoe je rebound seks kunt krijgen zonder in deze valkuilen te trappen? Als man kun je er natuurlijk voor kiezen om te betalen voor seks, maar dat is in veel gevallen niet eens nodig. Er zijn datingplatforms die specifiek zijn gericht op seksdating. Dit zijn een aantal van die datingplatforms:

Deze datingapps geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie