Home Seks Rebound seks: wat is het en is het een goed idee?

Rebound seks: wat is het en is het een goed idee?

3 minuten leestijd
0
seks

Rebound seks; als je er nog nooit van gehoord hebt dan vraag je je waarschijnlijk af wat het precies is. Het is een simpele vorm van een rebound relatie waarbij het om een one night stand gaat of een sexrelatie minimaal één persoon net een relatie achter de rug heeft. Als het om een sexrelatie gaat dan is dit zonder verwachtingen en verplichtingen, ook wel bekend als een no strings attached relatie of fuckbuddy. Het doel van rebound seks is om de ex-partner te vergeten of om te vieren dat je weer single bent. Het kan voor de één wonderen verrichten om de ex-partner zo snel mogelijk te vergeten, voor de ander maakt het de pijn van het verlies van een geliefde juist sterker.

Rebound

De term “rebound” is vooral populair geworden na de gelijknamige film The Rebound met Catherine Zeta-Jones1. Het verhaal gaat over een vrouw die het vreemdgaan van haar man ontdekt. Ze gaat in de grote stad wonen waar ze Aram ontmoet, een jongere man, en met hem een relatie begint. De vraag is echter; is het een echte relatie of een rebound voor beiden?

Je ex vergeten

Seks met een ander is volgens velen de beste manier om over je ex heen te komen. Dat is precies wat er met rebound seks bedoeld wordt. Seks om je ex te vergeten. Of het een one night stand is, een terugkerende reeks afspraken of betaalde seks maakt niet uit; het doel ervan is om je ex uit je gedachten te krijgen. Het is een effectieve manier om over een verbroken relatie heen te komen. Soms tijdelijk, soms voorgoed. Je kunt je opeens weer vrij voelen, aantrekkelijk, gewild maar ook gebruikt, down en spijt hebben dat je het gedaan hebt.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Waarom?

Rebound seks is vooral een goed idee als je nog niet helemaal over je ex heen bent of als je gedumpt bent maar nog wel gevoelens hebt voor je ex-partner. Het is vaak de oplossing om echt door te kunnen gaan met je leven als single. Er kunnen veel redenen zijn waarom je rebound seks zou willen zoals de volgende:

Je wilt gelijk staan

Het is vervelend om te horen dat je ex al meteen een ander heeft nadat jullie nog niet zo lang uit elkaar zijn gegaan. Alleen het idee al dat de ex-partner met iemand anders seks heeft is voor velen reden genoeg om nachten wakker van te liggen. Je staat voor je gevoel met 1-0 achter en opeens voel je je nog eenzamer. Dit is waar rebound seks je mee kan helpen. Het is de enige kans die je hebt om de gelijkmaker te scoren.

Als wraak

In sommige gevallen wil je je ex het liefst zoveel mogelijk pijn doen. Vooral als je zelf veel pijn geleden hebt kun je seks met een ander als wraak gebruiken. Je wil dat je ex weet dat je met anderen seks hebt en daarvoor gebruik je rebound seks.

Voor een beter zelfbeeld

Rebound seks kan je helpen om je weer gewild te voelen. Als je een ongelukkige relatie achter de rug hebt, waarbij je continu gekleineerd en beledigd werd, is het fijn om te weten dat anderen je wel waarderen en sexy vinden. Om je beter over jezelf te voelen heb je seks met een ander die jou op een voetstuk plaatst. Niet omdat je deze persoon zo leuk vindt, maar om een verbeterd zelfbeeld te ontwikkelen.

Je wil je vrij voelen

Met een lange relatie achter de rug is het tijd om je nieuwe vrijheid te ervaren en optimaal te benutten. Een leven alleen kan opeens heel anders zijn, waarin je continu nieuwe dingen ontdekt. Niet alleen over jezelf maar ook over de wereld. Je wilt weten hoe het is om niet meer gebonden te zijn aan de regels van een vaste relatie; rebound seks maakt je leven weer spannend.

Je hebt behoeften

Zonder relatie is er niemand die helpt om je te voorzien in je behoeften. Waarschijnlijk kun je het een tijdje overleven zonder seks of met je eigen fantasie maar op een gegeven moment schreeuw je om intimiteit. De seksuele intimiteit die je mist kun je verkrijgen met rebound seks.

Wat is het nadeel?

Rebound seks werkt, soms zelfs beter dan verwacht. Aan de andere kant is er het risico dat de rebound op jezelf kan plaatsvinden. Het gezegd luidt niet voor niets “wie kaatst kan de bal verwachten”. Terwijl je denkt dat je er goed aan doet om jezelf beter te voelen is het mogelijk dat je je juist slechter voelt. Niet alleen heb je nu te maken met de onverwerkte gevoelens voor je ex maar ook voel je je gebruikt. Zo is het mogelijk dat een goed idee uitloopt op een fiasco. Gelukkig geldt dit niet voor iedereen. Vraag je je af hoe je rebound seks kunt krijgen? Als man kun je er natuurlijk voor betalen maar er zijn ook datingsites die zich specifiek richten op sekscontacten zonder verplichtingen. Dat zijn deze datingsites:

Deze datingsites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 kenmerken van een gezond seksleven

Hoe zou je jouw seksleven beoordelen op een schaal van 1 tot 10? De kans is groot dat het …