17 subtiele, kwetsende en gevaarlijke manieren om wraak te nemen op je ex

Jay
Door Jay
17 minuten leestijd

Oké, wraak nemen op je ex-partner is misschien niet de meest elegante manier om een einde te maken aan je liefdesverdriet. Maar dan nog: het biedt zoveel voldoening.

Want ondanks het feit we er niet zoveel mee opschieten, zijn wraakgevoelens wel heel erg menselijk. Vooral als je gedumpt of bedrogen bent, blijkt ineens waar je allemaal toe in staat bent. Toch zijn er ook kanttekeningen aan wraak op je ex. We vertellen je hoe het zit.

Moet je het wel willen?

Laten we voorop stellen: het is volstrekt normaal dat je om welke manier dan ook je gram wilt halen bij je ex. Vooral als je relatie na jarenlang investeren abrupt is beëindigd kan dat voor een uiterst zuur gevoel zorgen. Je bent als grof vuil aan de kant gezet? Of nog erger, bedrogen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Je zou het jezelf nooit zien doen en zult nooit begrijpen waarom jouw partner dat wel heeft gedaan. Logisch dat je op zoek bent naar een manier om alle verloren tijd en moeite enigszins recht te zetten.

Of je de wraakactie daadwerkelijk doorzet is echter een heel ander iets. In veel gevallen krijg je namelijk spijt van je wraak en in sommige gevallen kan het zelfs strafbaar zijn. Als je jouw emoties niet de baas bent, kan het wel eens lelijk aflopen voor iedereen.

Verlaag jezelf niet en beheer jezelf

Het sleutelwoord is daarom zelfbeheersing. De ander daadwerkelijk kwetsen en zelfs laten lijden, zou dan ook nooit iemands doel moeten zijn. Je maakt het er allemaal alleen maar erger door en we kunnen het dan ook niets anders noemen dan dat je jezelf verlaagt tot een wel erg bedenkelijk niveau.

“Wie op wraak zint, houdt zijn eigen wonden open.”

De beste manier om wraak te nemen is door je leven weer op een rit te krijgen. Een leven waarin je weer gelukkig bent en geniet, zonder je ex-partner dus.

Opmerking: de onderstaande manieren om wraak te nemen op je ex zijn uiteraard met een knipoog geschreven. We raden dan ook aan om de tips vooral niet al te serieus te nemen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

17 manieren om wraak te nemen

Maar goed, mochten we je echt niet meer op andere gedachten kunnen brengen, dan moet je het natuurlijk wel goed doen. En daar hebben wij weer een aantal manieren voor, 17 maar liefst. Die delen we voor het gemak even op in drie categorieën: subtiele, zoete en bitterzoete wraak.

Hoe ver durf jij te gaan om je ex het leven zuur te maken?

Categorie onschuldig: subtiele wraak

1. Dromen verwezenlijken met iemand anders

Ook tijdens je vorige relatie had je volop dromen. Misschien wilde je ze wel met je ex-partner ondernemen of misschien was hij of zij juist de reden dat je de dromen nooit hebt doorgezet. Nu je weer vrijgezel bent, heb je die ruimte alsnog. En wat doet het toch een pijn als je ex ziet dat je al die dromen nu wel verwezenlijkt.

Onderneem alsnog die door jullie samen geplande reis naar Thailand, maar doe het met je beste vriend, vriendin of met een single reis. Laat zien dat je leeft.

2. Contact houden met vrienden

Door de jaren heen hebben jullie gezamenlijke vrienden opgebouwd, maar dat betekent niet dat die vriendschappen ook onder de relatiebreuk moeten lijden. Sterker nog, je doet er goed aan om de contacten gewoon door te zetten. Niet alleen vanuit vriendschappelijk oogpunt, maar je wilt ook vermijden dat je ex een hele andere beeldvorming creëert bij jullie vrienden.

Als je zelf héél vals bent, dan kun je jouw verhaal doen achter zijn of haar rug, maar als je wat menselijker bent dan biedt het al genoeg voldoening als je ex via jullie gezamenlijke vrienden verneemt dat jij de boel al lang weer op een rit hebt.

3. Maak een lijstje

Als je jouw ex het liefst zo snel mogelijk wilt vergeten, dan is het een goed idee om een lijstje te maken met alle punten die zo irritant waren aan hem of haar. Zet ze op een rij en herinner jezelf eraan hoe vermoeiend dit allemaal was. Het kan je zelfs zoveel bloed onder je nagels vandaan halen dat je misschien wel blij bent ook dat je van je ex af bent.

4. Persoonlijke boost

Na een relatiebreuk is het zaak om je leven zo snel mogelijk weer op te pikken en hetgeen te doen wat je tijdens de relatie misschien wel hebt laten liggen. Misschien had je je al lang en breed uitgeschreven bij de sportschool of was je ook een stuk minder met je uiterlijk bezig. Hoewel dat nergens voor nodig is gebeurt het in veel relaties toch, vooral als de sleur er eenmaal inkomt. Het besef moet nu komen dat je weer aan jezelf moet werken. Werk aan je lijf, ga naar de kapper, en zorg voor een nieuwe garderobe. Straal als nooit tevoren.

5. Ontwikkel jezelf op seksueel vlak

Je zat altijd al vol met wilde fantasieën en nu je vrijgezel bent is het de hoogste tijd om deze werkelijkheid te maken. Experimenteer daarom, maar doe dat wel met mate. Zorg ervoor dat je niet te wilde dingen doet, maar de dingen te doen waar jij je prettig bij voelt. Doseer het en je zult zien dat het een boost geeft op het gebied van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Al deze nieuwe ervaringen maken het bovendien ook makkelijker om je ex te vergeten.

6. Vind een completere partner

Dat klinkt een stuk makkelijker dan het is, want er is meer dan alleen het uiterlijk. Natuurlijk hoop je erop dat je nieuwe partner nog knapper en nog completer is, maar je moet niet daten om het daten zelf. Het is belangrijk dat er een klik is, maar als je er dan toch in slaagt om een leukere partner te vinden dan je vorige, dan kan dat best pijn doen bij je ex. Knapper, jonger, succesvoller, het is maar waar jij je het beste bij voelt; zolang het maar een vooruitgang is.

7. Toon volwassenheid

Dit is misschien wel het lastigste punt uit de, laten we zeggen, subtiele manieren om wraak te nemen. Om afstand te nemen van je ex is het belangrijk dat jij afstand neemt. Heb je tot nu toe juist de toenadering gezocht? Dan laat je zien dat je nog niet over hem of haar heen bent. Vergeet het, laat het achter je, en laat zien dat het boek gesloten is. Als dat besef ook doordringt bij je ex dan kan het best pijnlijk zijn dat je ineens niet meer geïnteresseerd bent.

Categorie kwetsend: zoete wraak

8. Negeer je ex volledig

Van oudsher gaf je een ‘like’ op elk nieuw bericht op sociale media. Op elke foto, elk bericht, elke video: het werd zelfs een hele gewenning. Vanaf nu is het belangrijk om dat vooral niet te doen en dat gaat toch best een beetje knagen.

Hij of zij weet namelijk wel dat jij meekijkt, maar het lijkt ineens of het je geen donder meer kan schelen. En eigenlijk is dat ook zo. Wat je ex niet weet is dat jij de geen-contact-regel serieus neemt.

9. Foto’s met andere mensen

Dat hoeft niet eens zozeer een nieuwe vlam te zijn of iemand waar jouw ex-partner jaloers op is. Alleen al het laten zien van sociale foto’s met andere mensen waarin duidelijk is dat je plezier hebt, kan al een steek in het hart zijn van je ex-partner. Want terwijl je ex denkt dat je thuis met een doos chocolade voor de tv zit, ga je in werkelijkheid al verder met je leven.

10. Poch met een nieuwe liefde

Zelf zou je het ook niet fijn vinden, dus je kunt je wel voorstellen hoe vervelend het is als je ex je met een nieuwe liefde ziet. Of in elk geval met een nieuwe vlam. Alleen al het gezien worden met een nieuwe date zorgt ervoor dat je ex het warm onder de voeten krijgt. Hoe je ex-partner je ziet, maakt niet zoveel uit, zolang je maar gezien wordt.

Ga bijvoorbeeld met je nieuwe date naar dat café waar je ex-partner altijd te vinden is. En mocht je ex er toevallig die avond niet zijn, dan kun je nog altijd foto’s plaatsen via sociale media als Facebook.

11. Versnipper alle kleding

Houd je ex van peperdure kleding? Perfect! Dan wordt het des te pijnlijker als hij of zij een berg met versnipperde kleding op de grond aantreft. Merkbroeken, dure schoenen, het maakt je niet uit. Alles wordt kapot geknipt en het raam uitgedonderd. De spullen ophalen? Welke spullen?

Categorie gevaarlijk: bitterzoete wraak

12. Met 120 km p/u door het rode licht

Je ex heeft het uitgemaakt, maar de auto staat nog wel op zijn of haar naam. Wat doe je? Je maakt een wild ritje waarbij je even geen rekening houdt met de snelheidslimieten. Je jaagt de auto over de autowegen heen en knalt met 120 kilometer per uur door het rode licht heen. Hoe zal je ex reageren als die alle boetes ineens binnenkrijgt? Wraak kan zo zoet zijn!

Bij nader inzien: misschien toch maar niet doen in verband met de verkeersveiligheid, maar je zult snappen dat deze manier om wraak te nemen wel héél aantrekkelijk is.

13. Meld je ex aan bij een datingsite

Kennen we de ouderwetse contact advertenties nog? Nou ja, zoiets zou je dus ook kunnen doen met je ex. Je zou je ex-partner zomaar ergens kunnen aanmelden en wel met foto en al. Wil je het iets minder rigoureus aanpakken, dan zou je jouw ex kunnen aanmelden op een kinky datingsite. En hoe creatief je daarop kunt zijn, kun je waarschijnlijk zelf wel bedenken.

Of je meldt jezelf aan bij een datingsite, zodat je ex van anderen hoort dat je alweer verder bent gegaan met je leven. Het helpt je bovendien om sneller over je ex heen te komen. Dit zijn op dit moment drie drukbezochte dating apps.

14. Leef je uit met de creditcard van je ex

Is je ex-partner zo gierig als wat? Dan heeft die nu de grootste pech, want je hebt heel toevallig een creditcard in je hand met de naam van je ex erop. Wat doe je? Shoppen. En wel bij de duurste winkel die je ook maar tegenkomt. Versace, Prada, niets is vandaag te gek.

15. Pikante foto’s

Dacht je ex dat je zomaar over je heen liet lopen? Nou, gelukkig heb je onlangs een hele reeks met pikante foto’s gemaakt. Van jezelf welteverstaan, maar dan met een ander. Natuurlijk doe je er niet slim aan door zelf herkenbaar in beeld te komen, maar als je bepaalde details in de foto opneemt, dan weet je ex zelf ook wel dat het om jou gaat.

Speel het vies, maar wees wel bedachtzaam. Het laatste dat je wilt is dat jezelf slachtoffer maakt, terwijl je je ex wilt kwetsen.

16. Verstop een rotte vis onder bed

Toegegeven, deze is misschien wel heel smerig, maar als je goed doet, dan moet je ex-partner in het ergste geval op de bank slapen. Want een goede, rotte vis, kan een wel hele penetrante geur achter laten. Smeer het er goed in en laat de vis de rest doen. En als je er dan ook nog eens voor kunt zorgen dat je ex niet goed kan plaatsen waar de geur precies vandaan komt, dan scoor je nog meer bonuspunten. Hier gaat je ex nog heel lang van lijden.

17. Rob en de radio

En als we dan toch al op de gevaarlijke tour zijn, dan willen we je de gestoorde wraakactie van Rob niet onthouden. Hij werd namelijk als kind gepest en besloot op een legendarische manier wraak te nemen op zijn pestkop. Hoe? Door het bed te delen met de moeder van die vervelende pester. Het moment suprême legde hij op foto vast en verstuurde hij naar de pestkop. Opmerkelijk was ook de manier waarop de wraakactie naar buiten werd gebracht.

Moeder Arielle wist namelijk niets af van actie af en belde het Amerikaanse radiostation 96.9 om te vragen of zij konden helpen om de verdwenen Rob te vinden. Daar slaagde de vrouw op leeftijd in, al zou ze daar snel spijt van krijgen. En haar pestende zoon waarschijnlijk ook. Beluister het fragment:

Kritische noot

Tuurlijk, we geven je met bovenstaande tips inspiratie om dingen te doen waar je zelf misschien niet eens aan had gedacht, maar je zult zelf ook wel begrijpen dat het vooral niet te serieus bedoeld is. We hebben dan ook een kritische vraag aan je: denk je zelf dat wraak nemen écht een goed idee is? Laten we het erop houden dat wraakacties uit goedkope soapseries komen en mooier lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

In het echte leven gaan relaties aan en uit en in de meeste gevallen is er vooral wrok vanwege het liefdesverdriet. Je hebt het volste recht om boos te zijn, maar door uit te zijn op wraak bevestig je alleen maar dat je ex beter af is zonder. En dat is juist wat je niet wilt, lijkt ons zo.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Deel dit artikel
Geef je reactie