Home Ex Je ex terugpakken op Facebook, Instagram, Twitter of Snapchat: zo win je de strijd

Je ex terugpakken op Facebook, Instagram, Twitter of Snapchat: zo win je de strijd

5 minuten leestijd
0
muziek social media

Wie houdt er niet van een Facebook of Instagram soap waarin een verbroken relatie uitgevochten wordt onder het oog van honderden volgers? De klassieke welles-nietes strijd tussen twee ex-geliefden is bij iedereen wel eens in de nieuwsfeed opgedoken. Sociale media zoals Twitter, Snapchat en anderen zijn soms de perfecte plek waar je je gevoelens kunt uiten. Niet alleen om je gal te spuwen over alles wat er mis is met de wereld, maar ook om de steun van je vrienden te ontvangen.

Ex terugpakken

Als je zelf in de situatie bent beland dat je ex iets onvergeeflijk heeft gedaan dan zal niemand je tegenhouden om je ex terug te pakken. Boontje komt om z’n loontje? Iedereen krijgt uiteindelijk zijn verdiende straf. Daarom kun je net zo goed het lot een handje helpen. Niet op een manier waarop je je eigen waardigheid en zelfrespect te grabbel gooit, maar door jezelf te presenteren als de winnaar van de breuk.

Voor je het weet gaat je ex er vandoor met de “winst” en blijf je zelf achter met een teleurgestelde blik op de virtuele wereld. Met subtiele posts en updates op je social media profielen kun je de strijd met je ex winnen, zodat niet jij je druk maakt over relatiebreuk maar je ex. Dit zijn de manieren waarop je de social media strijd kunt winnen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Verberg je ex

Om zo snel mogelijk over je ex heen te komen is er de geen-contact-regel. Zoals de naam al aangeeft zorgt deze regel ervoor dat je niet overal en altijd geconfronteerd wordt met je ex. Om je ex via social media “terug te pakken” is het vereist dat je hem of haar niet ontvriendt maar verbergt. Je posts en updates geven je de mogelijkheid om je ex slecht over zichzelf te laten voelen. Dat lukt alleen als je je ex niet blokkeert, ontvriendt of je profiel afschermt. Aan de andere kant wil je niet dat alle onzin van je ex op je tijdlijn verschijnt. Dit is wat je moet doen:

 • Verberg je ex op Facebook
 • Ontvolg je ex op Instagram
 • Mute je ex op Twitter

Wees kieskeurig met je foto’s

Hoe verleidelijk het ook is om een sexy selfie van jezelf te plaatsen met de caption “single and ready to mingle,” dit is niet de foto die je verder gaat helpen. Selfies dragen het kenmerk dat deze door jezelf gemaakt zijn, terwijl je in je eentje bent en waarschijnlijk verdrietig. Selfies mogen alleen als je niet alleen op de foto staat, maar met iemand anders of een groep mensen.

Het is zelfs nog beter om foto’s van jezelf te plaatsen die overduidelijk door iemand anders gemaakt zijn. Dit laat zien dat je verder gaat met je leven en daadwerkelijk plezier hebt met anderen. Misschien dat het je ex zelfs doet afvragen wie er bij je is. Andere foto’s die je kunt plaatsen:

 • Foto’s die laten zien dat je volop van het leven geniet
 • Foto’s waarop je dingen doet waar je ex een hekel aan heeft
 • Foto’s van een date met iemand anders
 • Foto’s van dingen die je ex wilde doen en jij niet
 • Foto’s van jou met iemand waar je ex jaloers op was

Ken je iemand waarvan je weet dat je ex er een hekel aan had als je contact met hem of haar had? Dit is de perfecte persoon om je ex mee gek te maken. Een foto met deze persoon op je profiel plaatsen ligt wat te veel voor de hand; plaats de foto daarom onder je Facebook, Snapchat en Instagram Verhalen.

Voorkom de drama

Als je de zielenstrijd op social media wilt winnen dan verlaag je je niet tot het niveau van vele anderen door je ex af te kraken. Je boosheid of verdriet over de relatiebreuk uiten maakt je direct de verliezer. Het helpt je niet om je ongenoegen over je ex te uiten. Misschien dat je gedachten op papier zetten je helpt om over je ex heen te komen, maar het enige dat je ermee bereikt is dat mensen je zielig gaan vinden. Wat je niet moet doen:

 • Klagen over je ex
 • Wanhopige quotes plaatsen
 • Zielige muzieknummers delen

Like en reageer vaker

Social media reacties zijn bij uitstek geschikt om te flirten met andere gebruikers. Wanneer je ex nog al je updates binnenkrijgt dan geldt dit vaak ook voor de reacties die je plaatst. Dit kun je tot je voordeel gebruiken door in de reactiesecties te flirten met willekeurige singles die je in het oog springen. Als je je ex een slecht gevoel wilt geven, terwijl je zelf laat zien dat je er klaar mee bent, dan is dit dé manier. Dit is waar je rekening mee moet houden:

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora
 • Iedereen leest mee, niet alleen je ex
 • Ga niet te ver met flirten
 • Doe het niet continu en met iedereen

Geen contact met je ex

De snelste manier om over je ex heen te komen is de geen-contact-regel. Deze regel weerhoudt je ervan om met je ex te praten; persoonlijk en virtueel. Dit betekent geen appjes, geen DM’s, geen e-mails, geen Snaps bekijken en al helemaal niet elkaar taggen in berichten. Mensen willen aandacht van degene die hen geen aandacht geeft. Verwerf deze krachtige positie door je ex volledig te negeren en zelf geen contact op te nemen.

 • Reageer niet op DM’s van je ex
 • Verwijder reacties van je ex op je tijdlijn

Houdt contact met de BFF’s

Volledig het contact met je ex vermijden is een effectieve manier om hem of haar nieuwsgierig te maken naar wat je allemaal aan het doen bent. Als je nog een stapje verder wilt gaan dan blijf je tegelijkertijd in contact met de BFF’s van je ex. Je mag er zelfs een beetje subtiel en onschuldig mee flirten, als je zeker wilt weten dat het je ex raakt. Wie dit bij een ex doet heeft bijna de garantie dat de ex erdoor gekwetst raakt.

Word lid van een dating app

Je hoeft niet klaar te zijn om opnieuw een relatie te beginnen; de dating apps worden ook door singles bevolkt die geen relatie willen. Je hoeft zelfs niet eens te swipen of profielen te bekijken als je dat niet wilt. Een grappige screenshot van een dating app tussen je Facebook of Instagram verhalen laat je ex (en anderen) geloven dat je allang weer door bent gegaan met je leven. Maak bijvoorbeeld op een van deze dating apps een profiel aan en maak je ex jaloers als nooit tevoren.

Al deze technieken helpen je om het social media gevecht met je ex te winnen, zonder jezelf voor gek te zetten. Op deze manier voorkom je dat je als de “slechterik” gezien wordt terwijl je ex met de handen in het haar achterblijft. Het is niet nodig om je ex uit te schelden, te bekritiseren of neer te halen met emotioneel geladen berichten. Als je je ex graag op een respectabele manier terug wil pakken en de social media strijd wil winnen dan weet je nu wat je te doen staat.

Wil je je ex niet terugpakken? Lees dan hier hoe je afscheid neemt van je ex op social media zonder hem of haar te kwetsen. Als je je ex jaloers wilt maken omdat je hem of haar terug wil dan ben je beter af met de ex terug methode.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

12 tekenen dat je ex niet meer terugkomt

Het komt regelmatig voor dat twee volwassenen die een relatie hebben gehad uiteindelijk to…