Home Dating apps Facebook’s nieuwe datingfeature start vandaag in Colombia

Facebook’s nieuwe datingfeature start vandaag in Colombia

1 minuten leestijd
0
facebook mensen

Facebook Dating: de nieuwe datingfeature van de social media gigant is vandaag voor het eerst live gegaan. Het land dat de functies voor het ontmoeten van andere mensen voor het eerst mag uitproberen is Colombia. Dat heeft Facebook vandaag bekendgemaakt. Facebook is misschien het laatste bedrijf waar je aan denkt als je de term ‘dating app’ hoort maar het is nu echt werkelijkheid geworden. De datingfeatures van de social media app worden nu door de eerste gebruikers in Zuid-Amerika getest.

Wat kun je ermee?

Facebook Dating is geen aparte dating app zoals je gewend bent van andere dating apps zoals Tinder en Badoo. In plaats van een aparte app is Facebook Dating beschikbaar als onderdeel van de globale Facebook app. Het zal voorlopig nog niet op de desktop beschikbaar zijn en alleen in de mobiele applicatie. Om Facebook Dating te gebruiken moet je het hamburger-menu gebruiken ☰ en je aanmelden voor de dienst. Je kunt het alleen gebruiken als je je aanmeldt om het te gebruiken. Het is beschikbaar voor gebruikers van 18 jaar en ouder.

“Dating is een gedrag dat we al heel lang op Facebook hebben gezien”, zei productmanager Nathan Sharp in een interview met The Verge. “We willen het eenvoudiger en comfortabeler maken voor mensen om deel te nemen. We dachten dat het nu het juiste moment was.”

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is gratis

Het grote pluspunt van Facebook Dating is dat het volledig gratis te gebruiken is door de leden. Er zijn momenteel geen advertenties of premiumfuncties. Facebook Dating start niet met een abonnementendienst en Sharp zegt tegen Recode dat het bedrijf geen plannen heeft om abonnementen aan te bieden voor premium functies.

Volgens de productmanager is Facebook in eerste instantie helemaal niet van plan om geld te verdienen met de nieuwe datingfunctie, althans niet meteen. Voor het sociale netwerk is Dating niet meer dan een extra manier om jonge gebruikers te lokken en Facebook in hun persoonlijke leven te laten.

Facebook wordt gebruikt door meer dan twee miljard mensen en het ligt voor de hand dat daar veel singles tussen zitten die Facebook Dating met open armen verwelkomen. Eerder gaf Facebook al aan dat er ruim 200 miljoen singles actief zijn op Facebook. Op dit moment is het nog onbekend wanneer Facebook Dating uitgerold wordt naar andere landen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…