Fuckbuddy vinden? 8 manieren om een seksmaatje te krijgen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
13 minuten leestijd

Het is vrijdagavond. De zon gaat onder en jij zit alleen thuis. Het avondeten is op en wéér lig je daar eenzaam op de bank. Je voelt het verlangen om in je auto te stappen en de avond samen met iemand ander door te brengen. Je hebt zin in seks. Het probleem is dat je niemand hebt om die behoefte te vervullen. Zou het niet fijn zijn als je iemand had met wie alleen zou afspreken voor seks?

Als je er wat langer over nadenkt, zie je alleen maar de voordelen van zo’n fuckbuddy. Je wilt geen relatie, maar wel iemand om regelmatig mee af te spreken voor seks. Je hebt echter geen idee waar je zo’n buddy kan vinden, want je wilt geen vreemden ontmoeten in een club of café. Niet in je eentje, dat is te moeilijk. Je denkt: hoe kan ik dan wel een fuckbuddy vinden?

Wat is een fuckbuddy?

Laten we eerst maar eens duidelijkheid scheppen over wat een fuckbuddy wel en niet is. Een fuckbuddy is een sekspartner, waarbij er geen romantische gevoelens zijn tussen jou en de ander. Het is een soort relatie dat de nadruk legt op de seks en dan zonder de emotionele betrokkenheid van een romantische relatie. Er zijn geen verplichtingen, zelfs niet om met elkaar te praten buiten de seks om. De fuckbuddy is in die zin een partner waarmee je alleen seks hebt en niets meer.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

De termen fuckbuddy en fuckboy zijn niet hetzelfde en verwijzen naar iets anders.

Het kan iemand zijn met wie je af en toe seks hebt, zonder enige verplichting om de taken van een vriend of vriendin te vervullen. Maar het is niet de persoon die je belt als je je down voelt over iets dat is gebeurd, of als je goed nieuws hebt gekregen. Het is de persoon die je appt als je opgewonden bent. Je bent niets verplicht en er is geen toewijding naar elkaar toe. Dit is vrij belangrijk om te onthouden, want het heeft geen toekomst.

Als je een fuckbuddy wilt (behouden), moet er duidelijkheid zijn over de verwachtingen en voorwaarden van deze relatie. Anders kunnen er misverstanden ontstaan over de intenties, bijvoorbeeld in het geval dat de een meer dan seks wil en de ander niet.

8 manieren om een fuckbuddy te vinden

Een fuckbuddy zoeken is voor velen als zoeken naar de heilige graal: een ongrijpbaar doel dat maar niet wordt bereikt. Dit komt voornamelijk omdat ze zoeken op de verkeerde plek en het op de verkeerde manier benaderen. Dit zijn acht manieren waarop je een fuckbuddy kunt vinden.

1. Datingapp en sites

In het echte leven is het vaak moeilijk om uit te zoeken of iemand openstaat voor casual seks of niet. In de meeste gevallen staan vrouwen er vaak niet voor open, terwijl mannen niets anders lijken te willen. Daarom kun je er niet zomaar van uitgaan dat degene die je ontmoet ook alleen op de seks uit is. In tegendeel zelfs, een puur seksuele relatie is bij vrouwen de wens van de minderheid.

Om het je makkelijker te maken om onderscheid te kunnen maken, zijn er datingapps in het leven geroepen voor degenen die casual willen daten, dus zonder alle verplichtingen van een serieuze relatie. Dit zijn de apps en sites waar je terecht kunt als je een fuckbuddy zoekt:

Deze datingapps geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

2. Je netwerk

Je huidige groep kennissen en vrienden kunnen je helpen bij het vinden van een fuckbuddy. Ze kunnen je in contact brengen met degenen die – net als jou – niet op zoek zijn naar een vaste relatie. Dit zijn de perfecte kandidaten om aandacht aan te besteden, omdat ze mogelijk dezelfde wensen en behoeften hebben als jij.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Jij kent bijvoorbeeld iemand en diegene heeft een kennis die jij aantrekkelijk vindt. Het is een soort vriend van vriend. Bovendien weet je dat het geen type is dat van de ene naar de andere lange relatie overstapt. Kortom, het is iemand die ervoor open zou kunnen staan. Zulke contacten zijn perfect om te peilen of ze ervoor openstaan om tijd met jou door te brengen.

3. Seksclubs en feestjes

Mensen bezoeken een seksclub omdat ze seks willen hebben, maar niet met hun vaste partner en zonder alle emotionele bagage. Verspreid door Nederland vinden besloten evenementen plaats waar je in contact kunt komen met mensen die ook alleen seks willen. Hoewel het bij deze seksevenementen vaak om de afwisseling gaat, kun je er eenvoudig nieuwe contacten leggen. Kijk welke evenementen er bij jou in de buurt plaatsvinden op SDC.

sdc
Bekijken op SDC

4. Studentenhuizen

Universiteitscampussen en studentenhuizen zijn gevuld met mannen en vrouwen die in een levensfase zitten waarin ze zichzelf willen ontdekken. Ze zijn bereid om hun seksuele voorkeuren te verkennen en staan er vaker voor open om een fuckbuddy te hebben. Omdat ze niet bij hun ouders wonen kunnen ze vrijer zijn in hun seksuele uitspattingen en wisselende contacten dan degenen die nog thuis wonen. Als je nu naar een universiteit of hogeschool gaat, dan zou je daarvan kunnen profiteren.

5. Sociale evenementen

Van verjaardagsfeestjes en housewarmingparty’s tot festivals: het zijn deze sociale evenementen waar je nieuwe contacten vindt. In potentie kunnen die contacten uitlopen op een fuckbuddy, als je het contact in die richting stuurt. Je kansen op een seksuele ontmoeting zijn in het algemeen groter als je regelmatig naar deze evenementen gaat.

6. Het nachtleven

Tot laat in de nacht blijven hangen aan de bar van een café kan je een fikse kater bezorgen. Maar als je scherp blijft en niet veel drinkt, is dit de perfecte plek om een fuckbuddy te vinden. De locatie en het tijdstip maken het makkelijk om een onenightstand te regelen. Als je eenmaal met iemand het bed hebt gedeeld is het makkelijker om het voorstel van een seksrelatie te bespreken.

7. Ex-collega’s

Terwijl je misschien niet snel een seksuele relatie met een collega begint, is dit anders als het een ex-collega is. Je ziet elkaar niet meer iedere dag op de werkvloer, maar je weet wel precies met wie je te maken hebt. Hierdoor weet je al het een en ander over elkaar en ook of de ander ervoor zou openstaan of niet. Geen contact gehad na je vertrek bij het bedrijf? Geen probleem. Zoek de sociale mediaprofielen op en neem op die manier contact op.

8. Sociale media

Iedereen heeft een aantal kennissen op sociale media die geschikt zouden zijn voor een no strings attached relatie. Je hebt ze misschien een tijdje niet gesproken en waarschijnlijk ook al een tijd niet gezien. En dat is juist wat deze contacten interessant maakt. Het zijn de perfecte kandidaten om een seksrelatie mee te beginnen. Reageer eens op een foto, vraag iets later hoe het gaat en stel wat flirterige vragen: daarmee kun je peilen of ze ervoor openstaan.

7 tips voor een fuckbuddy vinden

Iemand vinden om seks mee te hebben is niet het moeilijkste deel. Het lastige deel is het behouden van de sekspartner en er een vaste sekspartner van te maken, a.k.a een fuckbuddy. Daarom deze tips voor het vinden en behouden van een seksmaatje.

1. Schreeuw je intenties niet van de daken

De meeste mensen denken dat anderen heel duidelijk zijn in wat ze verwachten van hun seksbuddy. Alsof ze beiden hebben uitgesproken dat ze elkaars fuckbuddy zijn. Dat is zelden het geval. In de meeste gevallen zijn die intenties nooit uitgesproken en is het een samenloop van omstandigheden geweest waardoor de situatie zo is gegroeid. Hoewel je niemand hoeft te misleiden, is het dus niet nodig je bedoelingen volledig bekend te maken.

2. Vraag het niet

Maak als man niet te fout om te vragen of ze jouw fuckbuddy wil zijn – neem het woord zelf nooit in de mond en geef het geen naam. Als je te duidelijk bent over het vinden van een seksbuddy, zullen vrouwen je als wanhopig beschouwen. Terwijl ze dat niet zullen doen als ze eenmaal seks met je hebben gehad.

3. Begin er niet meteen over

Waar veel mannen de fout ingaan, is dat ze al direct vanaf de eerste woorden over seks beginnen te praten. Zo werkt het niet. Als je een vrouw wilt versieren om haar tot je fuckbuddy te maken, heb het dan helemaal niet over seks in het begin. Het werkt beter als je laat zien dat je kieskeurig bent en dat seks voor jou persoonlijk is.

4. Houd privé en fuckbuddy gescheiden

Fuckbuddy’s en privélevens gaan niet samen. Breng de twee daarom niet met elkaar in contact. Nodig je fuckbuddy niet uit voor een barbecue met je vriendengroep en maak zelf geen kennis met de vrienden en familie. Dat is wel het laatste wat je wilt doen om je fuckbuddy te behouden. Het gaat erom dat je de twee gescheiden houdt.

5. Zoek iemand die emotioneel stabiel is

Ideale mensen die kunnen fungeren als fuckbuddy zijn emotioneel stabiel. Ze weten hoe ze seks van liefde kunnen onderscheiden. Ze worden niet emotioneel als het niet loopt zoals verwacht of nog erger: ze gooien je ramen niet in als duidelijk wordt dat jij écht geen liefdesrelatie wilt.

6. Slaap niet samen

Als je wilt dat je fuckbuddy-relatie een tijdje meegaat, voorkom dan elke vorm van overbodige intimiteit. Blijf niet een uur knuffelen na de seks en blijf ook niet slapen. Dat zijn de dingen waardoor je aan iemand gehecht raakt op een meer emotionele manier. Hoe langer je blijft plakken na de seks, hoe groter de kans op het ontwikkelen van gevoelens. Om dat te voorkomen is het beter om snel te vertrekken.

7. Verwacht geen relatie

Een fuckbuddy is precies wat de term omschrijft. Het is geen knuffelbuddy en geen liefdesbuddy, het is iemand met wie je uitsluitend seks hebt. Het is zelfs nog minder dan een friend with benefits. Daarom moet je er ook niet meer van verwachten. Zowel jij niet als de ander niet. Wees je er bewust van dat het nooit meer zal worden dat en verwacht vooral geen relatie.

Voor veel mensen is een vaste fuckbuddy het volmaakte droomscenario. Seks hebben wanneer je dat wilt met iemand die om deze reden contact met je heeft. Het is een ultieme relatievorm waarbij je jezelf niet hoeft vast te ketenen aan de emotionele eisen van een ‘echte’ relatie. Is een fuckbuddy niet gewoon het beste van de twee werelden?

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
2 reacties