Wat is een fuckboy? 10 tekenen dat je hem aan het daten bent

Michael Slender
Door Michael Slender
11 minuten leestijd

Hij respecteert je niet, maar toch kun je niet zonder hem. De egoïstische jongen die je hart tekeer laat gaan op het moment dat hij je aankijkt is manipulatief en wil dat alles op zijn manier gaat. Hij geeft niet om je tijd en wil wel contact, maar geen relatie.

Je hebt het gevoel dat je niet serieus wordt genomen. En omdat hij zo met zichzelf bezig is, weet je niet waar je staat. Hij fuckt met je emoties.

Het maakt niet uit hoeveel van jezelf je in de relatie investeert, het is letterlijk onmogelijk om hem ertoe te bewegen om zich aan je te binden en loyaal aan je te blijven. Dus vraag je je af: is hij een player? Een foute man? Of hebben we te maken met een fuckboy?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is een fuckboy?

De term fuckboy is je zeker niet ontgaan, nu het woord steeds vaker wordt gebruikt in de Nederlandse taal. En als je het nog niet kent, dan heb je misschien wel een idee van wat het zou kunnen betekenen, maar dan nog weet je niet precies wat een relatie met zo’n man inhoudt.

Een fuckboy is een jongen of man die geen liefdesrelatie wil, maar alleen een relatie om zijn seksuele verlangens te bevredigen. Hij wil een vriendin zonder de verantwoordelijkheden en verplichtingen die normaal gesproken aan een serieuze relatie worden gekoppeld. Wel de lusten, niet de lasten. En om dat te bereiken is hij niet eerlijk over zijn ware bedoelingen.

Hij wint je vertrouwen op zo’n manier dat je je volledig aan hem verbindt. Je hoopt op liefde, eindigt met seks. Simpel gezegd, hij geeft je valse hoop om in zijn eigen behoeften te voorzien. Je bent belangrijk voor hem, zolang je hem seksueel gelukkig maakt en tevreden houdt. Ondertussen speelt hij met je emoties, flirt met andere meiden en uiteindelijk breekt hij je vertrouwen op een wrede manier.

Kenmerken van de fuckboy

De normen en ideeën over dating in het algemeen zijn veranderd: de grenzen zijn vervaagd. Niemand kijkt nog ergens van op. En dit maakt het lastig om de fuckboy te herkennen, omdat álle mannen soms zo lijken te zijn. Hierdoor vinden vrouwen die een relatie met een fuckboy hebben doorgemaakt het moeilijk om de echte goede mannen te vertrouwen, die er toch echt zijn.

Gelukkig zijn de fuckboys te herkennen; in hun gedrag, wat ze zeggen en hoe ze ze je laten voelen. De enige manier om al deze slechte mannen te vermijden, is te weten wat hun trekjes zijn en hoe ze tegen je doen. Als je eenmaal bekend bent met deze eigenschappen, dan weet je vroegtijdig waar je aan toe bent. Dit zijn veelgenoemde kenmerken van de klassieke fuckboy:

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

 1. Hij is sexy, leuk en charmant.
 2. Hij is bereid alles te doen om te krijgen wat hij wil.
 3. Hij is mysterieus en doet geheimzinnig.
 4. Hij is manipulatief en liegt tegen je.
 5. Hij portretteert zichzelf als een krachtig en sterk persoon.
 6. Hij is meer met zijn uiterlijk bezig dan jou.
 7. Hij heeft ‘smooth talk’ tot een van zijn specialiteiten gemaakt.
 8. Hij heeft de neiging om met elk meisje te flirten.
 9. Hij is een liefhebber van sexting.
 10. Hij maakt geen plannen en als je afspreekt, dan zegt hij af.
 11. Hij heeft de woorden, maar niet de daden.
 12. Hij wil dat alles op zijn manier gaat.
 13. Hij zegt alles wat je wilt horen.

raadsel denken

10 tekenen dat je hem aan het daten bent

Soms is een fuckboy eigenlijk precies wat je nodig hebt: geen moeilijke gesprekken, geen diepgang, maar wel goede seks. Het probleem ontstaat als je dat juist niet wilt en het gevoel hebt dat hij je aan het lijntje houdt. Hij zegt je dat je het mooiste meisje ter wereld bent, maar moet je dat wel geloven? Als je denkt met een fuckboy te daten, dan kunnen deze 10 signalen je in de juiste richting wijzen.

1. Gesprekken lopen altijd uit op sexting

Je wil hem leren kennen, dus stel je interessante vragen. Maar hoe goed je ook je best doet, iedere keer loopt het uit op een uitwisseling van sexy selfies. Elk gesprek krijgt een seksueel tintje. Hij wil niet weten hoe je dag was, hij vraagt wat je aanhebt. Het draait om seks, elke keer weer. Zijn enige motief is om zijn seksuele driften te bevredigen, en jij als persoon? Dat interesseert hem niet echt.

2. Niemand weet van je bestaan

Fuckboys zijn meesters is in het leiden van een dubbelleven. Misschien heb je het gevoel dat je een relatie met hem hebt, maar dat heb je niet. Want als je er goed over nadenkt, dan is het toch wel wat vreemd dat je zijn naasten nooit hebt ontmoet. Zijn vrienden en familie ken je alleen van foto’s. En dat heeft een reden.

3. Hij wil te snel “fysiek” worden

Zonder je goed te leren kennen, probeert de fuckboy zo snel mogelijk het fysieke contact uit te breiden. Het begint met vleien, verleiden en versieren, om je zo snel mogelijk in bed te krijgen als je toehapt. Hij wil niet weten wat je mooiste dromen zijn en je diepste geheimen: zijn doel is om intiem met je te worden. Of je je er goed bij voelt of niet.

4. Hij maakt geen excuses

Keer op keer zegt hij een date met je af, omdat er steeds iets anders op zijn pad komt. Maar zelfs als jij je werk hebt afgezegd om hem te kunnen zien, excuses krijg je nooit. Sorry maakt simpelweg geen deel uit van zijn woordenboek. Waarom zou hij zich ook verontschuldigen? Dat doe je alleen als je iemand geen pijn wilt doen of echt om iemand geeft.

5. Afspreken in het openbaar wil hij niet

Wanneer hij met je afspreekt, zal het bij hem of bij jou thuis zijn. Geen drankje in de stad of een dagje winkelen; niets van dat. Hij wil niet op openbare plaatsen met je afspreken, waar anderen jullie kunnen bestempelen als een stelletje. Het liefst wil hij helemaal geen pottenkijkers, zodat hij zijn plannetje zonder zorgen kan uitvoeren.

6. Hij wil je vaak laat op de avond ontmoeten

Een afspraak in het openbaar wijst hij af, maar ook valt het je op dat hij ’s middags nooit tijd voor je heeft. Als hij je wil zien, dan is het laat op de avond. De fuckboy is het type man dat je midden een nacht appt: “Ben je nog wakker?” En dit doet hij geregeld als hij met vrienden uit is geweest, om daarna nog even bij jou langs te gaan.

7. Échte dates zijn onbekend terrein

Het is niet raar dat je de eerste keren dat je afspreekt steeds in bed belandt. Vooral als het gestart is met een one-night stand. Maar wat erna gebeurt, zegt veel over de relatie. Heb je al wel een echte date gehad? Een romantische etentje met z’n tweeën, gevolgd door de bios? Of een dagje naar de dierentuin, omdat je gek bent op dieren? Als je nog nooit op een echte date bent geweest, dan is dit een teken om niet te negeren.

8. Hij is geobsedeerd door zichzelf

In alles wat hij doet, maar vooral hoe hij tegen jou doet, komt het naar voren. Hij houdt van zichzelf, meer dan van iemand anders. Je bent niet zijn prioriteit, hij zelf is zijn prioriteit. Dit merk je in een relatie als jij steeds de plannen moet aanpassen om hem te kunnen zien. Andersom gebeurt het niet. In bed ben jij de gever, hij de nemer. Het enige waar hij echt om geeft, is zichzelf en zijn eigen behoeften.

9. Er is geen bewijs van jullie relatie

Een fuckboy laat je denken dat je een relatie met een florissante toekomst hebt, terwijl je feitelijk niets “tastbaars” hebt overgehouden aan de relatie. Er zijn geen bewijzen. Of het nu gaat om een relatiestatus-update, een selfie van jullie samen of een post op sociale media waarin je getagd wordt: er is geen bewijs van je relatie met hem. En dat is omdat hij niet wil dat de relatie zichtbaar wordt voor anderen. De reden daarvoor is simpel: hij wil zijn kansen bij andere vrouwen niet verspelen.

10. Hij stelt je op de proef

Je zegt dat je hem écht leuk vindt, maar hij wil dat je het laat zien. En om het aan hem te tonen wil hij dat je loyaal aan hem bent. Je mag geen contact hebben met andere mannen, hij controleert je berichten en laat je dingen doen die je eigenlijk niet wilt. Het is een manier om de controle over je te krijgen, zodat je hem niet verlaat voor een ander.

Wanneer hij aan de kenmerken van een fuckboy voldoet en alle signalen in dezelfde richting wijzen, dan heb je hem op heterdaad betrapt. Neem je verlies en doe wat je moet doen. Als je de fuckboy nog niet hebt ontmoet, dan helpen deze signalen je om vroegtijdig de tekenen van fuckboy-gedrag te herkennen, nog voordat je te gehecht raakt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie