Home Dating Thuis afspreken date: bij mij thuis of bij de ander?

Thuis afspreken date: bij mij thuis of bij de ander?

4 minuten leestijd
0
puzzel huis

Thuis afspreken met je date? Of het nu de tweede of vierde date is; op een gegeven moment ontkom je er niet aan om thuis af te spreken. Je wilt elkaar leren kennen en de huiselijke situatie is daar onderdeel van. Het vertelt je hoe “schoon” iemand is en je ziet met je eigen ogen welke smaak de ander heeft. Thuis afspreken kan bij jou of bij de ander. Het heeft voor- en nadelen om elkaar bij jou thuis te ontmoeten maar dat geldt ook voor de situatie waarin je bij de ander de woning betreedt.

Bij jou thuis: de voor- en nadelen

Bij jezelf thuis afspreken heeft het voordeel dat je je op je gemak voelt in een veilige omgeving waar je bekend mee bent. Je voelt je thuis in je eigen huis waardoor je volledig jezelf kunt zijn. Je hoeft je om niets anders zorgen te maken dan de date zelf en de voorbereidingen. Er zijn geen kosten voor het vervoer; geen benzinekosten of voor het openbaar vervoer. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de reistijd als je thuis afspreekt.

Waar je wel aandacht aan moet besteden is dat je huis schoon is en je alles in huis hebt gehaald om er een leuke date van te maken. Hapjes, wat te drinken en misschien zelfs een driegangendiner; als je bij jou afspreekt dan moet jij hier voor zorgen. Als je van plan bent om te gaan koken dan is het slim om een back-up plan te hebben, voor als alles in de soep loopt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een nadeel van iemand thuis uitnodigen is dat je er niet eenvoudig onderuit kunt komen mocht het tegenvallen. Er zijn maar weinig singles die het recht voor de raap durven te zeggen als de date tegenvalt. Probeer in die situatie maar eens iemand de deur uit te praten. Voor wie het niet aandurft om het te zeggen kan de avond langer duren dan gewenst. Om deze reden spreken met de meeste singles voor de eerste date vaak niet thuis af maar in het openbaar.

Waar je op moet letten

Als je zelfstandig woont dan heb je het rijk alleen en hoef je je geen zorgen te maken dat iemand de date kan verstoren. Je kunt immers zelf bepalen wie je toegang tot je woning geeft. Wanneer je niet alleen woont dan is het verstandig om je date in te lichten over je woonsituatie zodat deze niet voor een verrassing komt te staan. Als je bijvoorbeeld in een studentenhuis woont licht dan niet alleen je date in maar ook je huisgenoten. Let hier ook op:

  • Verstop waardevolle spullen als je de persoon niet goed kent
  • Zorg dat je condooms in huis hebt
  • Controleer wat de verwachtingen zijn (geen seks of wel)

Bij de ander: de voor- en nadelen

Het grote voordeel van bij de ander thuis afspreken is dat je weg kunt wanneer je dat wilt. Als de persoon bijvoorbeeld totaal niet op de foto’s lijkt dan hoef je zelfs niet eens het huis binnen te gaan. Mocht de persoon wel op de foto’s lijken maar zich tijdens de date heel vreemd gedragen waardoor je je niet op je gemak voelt dan kun je weg wanneer je dat wilt. Een ander voordeel is dat je geen voorbereidingen hoeft te treffen om het de ander naar de zin te maken; dat moet de ander doen. Het enige waar jij je mee bezig hoeft te houden is de voorbereiding voor jezelf, de reistijd en op tijd komen.

Afspreken bij de ander thuis geeft je de mogelijkheid om snel meer over de persoon te weten te komen. Je ziet hoe de ander thuis leeft, of de huisstijl bij je past maar ook de kleurkeuzes. Wat misschien nog wel belangrijker is dat je dan weet hoe de persoon zich in een huiselijke situatie gedraag. Tijdens een date buiten de deur is iemand vaak heel anders dan wanneer er thuis afgesproken wordt. Door bij iemand thuis af te spreken leer je de persoon vaak pas echt kennen.

Een nadeel van afspreken bij de ander thuis is dat je niet weet waar je terechtkomt. Misschien woont de persoon in een erg slechte buurt of voel je je er helemaal niet comfortabel. Deze onzekerheid is er altijd als je voor de eerste keer bij iemand anders thuis afspreekt. Je weet nooit met wie je te maken hebt en daarom is het slim om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo kun je ervoor kiezen om iemand te bellen dat je “veilig” aangekomen bent. Naar de ander gaan betekent ook dat je kosten maakt voor het vervoer, maar dat is altijd zo als je jezelf niet met de benenwagen verplaatst.

Waar je op moet letten

Als je ervoor kiest om bij de ander af te spreken vraag dan ruim van tevoren waar hij of zij woont. Op deze manier kun je met Google Street View de locatie van de buitenkant bekijken en eventueel een virtuele wandeling door de buurt maken. Dit geeft je al een goed beeld van wat je te verwachten staat. Je kunt dan ook beter een inschatting maken van de tijd die je nodig hebt om er te komen en de route inplannen. Let hier ook op:

  • Neem niet teveel waardevolle spullen mee
  • Vergeet voor noodgevallen je telefoon niet
  • Zorg dat je condooms meeneemt
  • Controleer wat de verwachtingen zijn (geen seks of wel)
  • Zorg voor eigen vervoer

Uitnodiging voor seks?

Voor sommige mannen is een huisdate een stap dichter bij een seksueel onderonsje. Als een man alleen op een gratis seksdate uit is dan ligt het voor de hand dat hij thuis wil afspreken. Het is de plek waar een date snel uitloopt op het gezamenlijk verrichten van de daad. Houd hier als vrouw rekening mee als je voor de eerste keer thuis afspreekt met een man. Laat je niet verleiden als je het niet wil en probeer vooraf duidelijk te maken dat je niet zo bent en het niet wilt.

Het is niet nodig om alleen maar dates buiten de deur te hebben: je leert vaak veel meer als je bij jou of de ander thuis afspreekt dan in het openbaar. Als je met iemand thuis afspreekt dan heb je de keuze of je bij jezelf thuis afspreekt of bij de ander. Zoals je leest heeft bij jou thuis afspreken voor- en nadelen maar dat geldt ook als je bij de ander thuis afspreekt. De keuze is uiteindelijk aan jou; wat vind jij het fijnst? Laat het ons weten in de reacties.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoeveel Nederlandse mannen en vrouwen zijn single in 2022?

Veel singles in Nederland vinden het prettig om alleen te zijn. Het huisje-boompje-beestje…