4 last-minute voorbereidingen voor de eerste date

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Het is tijd voor een date met je match. Maar je zit waarschijnlijk al vol zenuwen. Zoals we allemaal weten kan daten je best nerveus maken. Wat moet je vertellen? Welke vragen moet je stellen? En zal je date jou leuk vinden? Je hebt veel om over na te denken voorafgaand aan de date. En daarom probeer je je goed voor te bereiden.

Uit onderzoek van Meetic onder 1000 Vlamingen blijkt dat de Vlaming graag voorbereidingen treft voor de eerste ontmoeting. Niet alleen ruim voor de date, maar ook nét ervoor. De datingapp zocht uit welke voorbereidingen dat zijn en welke je beter achterwege kunt laten.

Welke voorbereidingen treffen?

Van het uitkiezen van een outfit tot het nadenken over gespreksonderwerpen: we treffen allemaal voorbereidingen voor een date. Althans, als je het serieus neemt. Om een preview te krijgen van wie je gaat ontmoeten scrol je nog eens door de profielfoto’s van je match, je leest de captions en zoekt dingen waarover je kunt praten. Maar welke voorbereidingen treffen mensen nog meer als ze op het punt staan om te vertrekken naar hun eerste date?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Leuke gespreksonderwerpen

We hebben allemaal wel eens last van stiltes tijdens een date. Voor de meeste singles is de grootste angst die ze hebben tijdens het daten. Nou, gelukkig heeft meer dan de helft van de Vlamingen dit probleem opgelost door extra onderzoek te doen naar leuke gespreksonderwerpen. Een kwart van de Vlamingen maakt zelfs een lijstje in hun hoofd met onderwerpen om over te praten. Sommige singles raadplegen online bronnen voor inspiratie, terwijl anderen de sociale mediakanalen doorgronden (35%). Vrouwen (44%) doen dit vaker dan mannen (26%).

2. Uiterlijk

Verder willen we er natuurlijk aantrekkelijk uitzien tijdens onze date. Als man zijnde besteed je tijd aan je kapsel, kleding en een lekker luchtje. Of je scheert je benen en krult je haren als je een vrouw bent. Dit zijn een aantal voorbereidingen die de singles treffen als ze bijna naar een date vertrekken. En daar hebben ze genoeg redenen voor, want 44% van de Vlamingen voelt zich onzeker over hun uiterlijk tijdens hun eerste ontmoeting.

3. Locatie

Daarnaast nemen singles de locatie van de date in zich op. Ze bekijken de locatie grondig en meer dan een kwart zoekt de locatie op voorhand op. Waarom? Omdat ze willen weten of er nog iets leuks te doen is in de buurt van de locatie, mocht het zo leuk worden dat de date wordt verlengd. Als de locatie tegenvalt, heb je ook nog een goede back-up.

4. Drank

Om de zenuwen van de eerste date te bedaren, kiezen sommige singles ervoor om eerst wat moed in te drinken. Het is wel een voorbereiding waar niet iedereen over te spreken is. Sterker nog: de meningen zijn sterk verdeeld.

De helft van de Vlamingen vindt aangeschoten zijn op een date geen goed idee, vooral vrouwen (43%) staan hier sceptisch tegenover. Toch drinkt 36% nooit alcohol tijdens hun eerste meeting om de echte versie van zichzelf te laten zien – inclusief alle zenuwen die erbij komen kijken.

Hoe goed je je ook voorbereid, uiteindelijk draait alles om die klik. Volgens het onderzoek van Meetic is dat nog altijd het belangrijkste bij dates. 45% van de Vlamingen geeft aan dat dit belangrijker is dan wat ook. Dus trek je mooiste outfit aan, check even wat je gaat praten met je date en focus je alleen maar op die fonkelende chemie – wie weet ontstaat er wel nieuw liefdesverhaal.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie