Gay chat: 7 beste chatsites en apps voor homomannen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
18 minuten leestijd

Het is vrijdagavond 22.45 uur. Je bent alleen thuis en na de gebruikelijke Netflix-aflevering heb je niets te doen. Wat nu? Omdat je je verveelt besluit je iets ondeugends te doen om wat spanning te creëren tijdens deze saaie avond. Je logt in op een chatsite en het spel kan beginnen.

Als je nog maar net bent begonnen met de chatsessie, word je door verschillende mannen benaderd. En één ervan trekt meteen je aandacht. Deze man, Mr. X genaamd, stelt je geduld op de proef met een uitdagende foto. Het duurt niet lang of je bent geïntrigeerd door wat Mr. X te vertellen heeft. Voor je het weet zit je middenin een hete conversatie. Dankzij de gay chatsite hoef jij je niet meer te vervelen en is het saaie einde van de week veranderd in een opwindende vrijdagavond.

Gay chat

Sinds de introductie van het wereldwijde web, ergens rond het einde van de vorige eeuw, is het contact tussen homomannen veranderd. Het internet kreeg een prominente rol in ons dagelijks leven en geleidelijk kreeg iedereen toegang tot het internet. Mensen die er gebruik van maakten, kwamen tot de ontdekking dat het bijna grenzeloze mogelijkheden bood.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Dankzij de zoekmachines werd het mogelijk om snel nieuwe websites te vinden, terwijl de chatsites het makkelijk maakten om digitaal contact te hebben met anderen. En voor homomannen boden deze chatsites een ontsnapping uit de realiteit.

Voor de meeste homomannen was het eerste contact op een chatsite een eyeopener. Terwijl ze gewend waren aan de geheime en soms lastige ontmoetingen in het openbaar, konden ze nu relatief veilig – en vanachter hun pc – contact leggen met andere mannen.

Het internet bood alles waar ze van droomden: van anonimiteit en gemak tot gemeenschap en veiligheid. En dat is waarom homomannen (en bi-mannen ook) nog steeds de voorkeur geven aan deze gay chatsites. De appvarianten van deze chatsites hebben het bovendien nog veel gemakkelijker gemaakt.

Op zoek naar sekscontacten? Kies dan voor Gaybuddy; gegarandeerd gay-contact.
Bekijken op Gaybuddy

7 chatsites voor gay mannen

Ondanks het feit dat iedereen zich mag aanmelden op deze chatsites en apps, zijn de meeste mannen geneigd om het slecht over één ding te hebben. Dat is seks. Toch is niet iedereen op zoek naar een avontuurtje. Sommigen zijn op zoek naar een diepgaand gesprek of een vaste relatie. Wat je doel ook is; er is een chatsite of app die je kan helpen. Dit zijn de bekendste chatsites en apps voor gay mannen:

grindr

1. Grindr

Van alle chatapps voor gay mannen is Grindr waarschijnlijk het bekendst. Grindr is een app waarmee je gemakkelijk met andere homoseksuele mannen kunt chatten, ontmoeten en daten. Het is sinds de introductie in 2007 een van de populairste datingapps voor homoseksuele mannen. Heb jij weleens een homoman gesproken die nog nooit heeft geëxperimenteerd met Grindr? Waarschijnlijk niet.

De beruchte datingapp heeft binnen korte tijd de gehele gay datingwereld op z’n kop gezet en niet zonder reden. Grindr maakte het mogelijk om locatiegebaseerd te zoeken, iets wat op dat moment vrij uniek was. Het was daarnaast ook nog eens gemakkelijk om te gebruiken met een intuïtieve lay-out en navigatie. Je kunt zoeken naar andere gebruikers in de buurt of elders in de wereld, afhankelijk van wat je zoekt. De app heeft een functie om foto’s te delen, waardoor je mensen kunt leren kennen door hun foto’s en profiel te bekijken. Zit er een man tussen die jij leuk vindt? Stuur dan meteen een privébericht.

Iedereen die op zoek is naar iemand met wie ze seks, liefde of zelfs vriendschap kunnen delen, zou Grindr kunnen gebruiken om snel een gelijkgestemde te vinden. De app heeft alles wat je nodig hebt om te connecten met andere homoseksuele mannen. Dus als je op zoek bent naar de originele date-ervaring, dan is Grindr de beste keuze.

Grindr is na meer dan 15 jaar nog altijd een populaire chat app voor mannen om met andere mannen in contact te komen en af te spreken. Het downloaden, installeren en inschrijven is snel geregeld en binnen een minuut ben je al aan het chatten met een andere man. De app is gratis te downloaden op iOS- en Android-apparaten.

App StoreGoogle Play

Gaybuddy

2. Gaybuddy

Zit je nog in de ontdekkingsfase en wil je wel flirten en chatten, maar niet afspreken? Dan is Gaybuddy een plek waar je dat kunt vinden. Deze chatsite met profielen omschrijft zich ook wel als de ‘gay contactplaats voor mannen’. Bij Gaybuddy kun je contact leggen met homomannen uit het hele land, of je nu in Friesland woont of tegen België aan in het zuiden van Limburg.

Wat betreft de werkwijze en methode van chatten valt te zeggen dat Gaybuddy enorm eenvoudig is in gebruik. Je kunt zoeken met behulp van zoekopdrachten, maar ook filteren op dingen als locatie en leeftijd. Gaybuddy is daarentegen in geen enkele appstore te vinden en alleen bereikbaar via de website.

Bekijken op Gaybuddy

lexa

3. Lexa

Van Lexa is over het algemeen bekend dat het een datingapp voor hetero’s is, maar wist je ook dat homoseksuele singles er ook welkom zijn? Lexa is er juist trots op dat ze iedereen toelaten, zolang je maar op zoek bent naar een wat serieuzere relatie – en dus niet alleen seks. Het datingplatform van Lexa is gebruiksvriendelijk, gebruikt profielen en maakt het mogelijk om met andere leden te chatten via de Messenger.

Bij Lexa kun je andere mannen vinden door middel van zoekopdrachten die gebaseerd kunnen zijn op leeftijd, locatie en andere factoren. De datingsite richt zich op een breed publiek en is beschikbaar via de website en mobiele app.

App StoreGoogle Play

gaychat

4. Gaychat

Een van de bekendste chatruimtes voor homomannen is Gaychat. De naam geeft dan ook al duidelijk aan voor wie deze chat bedoeld is: gay mannen. Ondanks het feit dat deze chatsite al vele jaren bestaat, zijn er iedere dag nog duizenden jongens en mannen die inloggen op deze chatsite. Je komt er dan ook iedereen tegen; van de jonge, onervaren student tot de oudere bear.

Inloggen op de gaychat is eenvoudig. Je hoeft alleen een naam op te geven, een beschrijving en hiernaast kun je aangeven of je een profiel hebt bij een van de bekendere profielensites. Om te chatten met een andere gebruiker van de chat hoef je alleen maar op de naam van diegene te tikken. Houd er wel rekening mee dat er veel spammers actief zijn in de chat.

bullchat

5. Bullchat

In de beginjaren van het internet waren er maar weinig chatsites voor homomannen. Bullchat was in die periode lange tijd de populairste chatsite voor mannen, met vele duizenden gebruikers die tegelijk actief waren. Bullchat is een chatsite voor homoseksuele mannen en mannen die nieuwsgierig zijn. Het biedt een platform voor homomannen om anoniem met elkaar te communiceren en nieuwe mensen te ontmoeten. De chat zelf biedt verschillende functies, zoals privéberichten, foto’s delen, profielen en videochats.

Het is belangrijk op te merken dat, net als vele andere chatsites, Bullchat niet zonder risico’s is. Chatsites zoals Bullchat kunnen soms onveilig zijn en anonieme chats kunnen worden misbruikt door mensen met kwade bedoelingen. Het is daarom aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het delen van persoonlijke informatie en om altijd op te letten voor potentiële online gevaren.

Over Bullchat kunnen we in ieder geval zeggen dat de bescherming van gebruikers achteruit is gegaan wat ertoe heeft geleid dat chatsite een rol heeft gespeeld in talloze strafzaken. Zo komt het geregeld voor dat er drugs wordt gedeald via de chatsite, dat gebruikers worden overvallen bij een afspraak en dat gebruikers zonder opgave van reden worden verwijderd van de Bullchat website. Als je daar niet op zit te wachten, kies je beter een andere chatsite.

romeo

6. Romeo

Romeo, eerder bekend als Planet Romeo, is een populaire datingapp voor homoseksuele mannen. Of je nu wilt chatten of alleen profielen bekijken: het biedt een platform voor homomannen om met elkaar in contact te komen, nieuwe mensen te ontmoeten en romantische connecties te vinden. Daarmee is Romeo veel meer dan alleen een chatsite en -app, het is een multifunctioneel platform voor homomannen.

Romeo heeft verschillende functies, zoals profielen, privéberichten, foto’s delen en locatiegebaseerde zoekopdrachten. De app richt zich op homomannen die op zoek zijn naar serieuze relaties, vriendschap of seksuele ontmoetingen. Romeo is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten en is gratis te downloaden.

App StoreGoogle Play

taimi

7. Taimi

De Taimi-app is een snelle, gebruiksvriendelijk app die mensen helpt bij het vinden van romantiek, vriendschap en andere connecties binnen de LGBTQ+-gemeenschap. De app maakt gebruik van geavanceerde matchingtechnologie om je te helpen de perfecte match te vinden. Bovendien kun je gebruikmaken van verschillende filteropties, zodat je alleen met mensen communiceert die daadwerkelijk interessant voor je zijn.

Een van de beste dingen aan Taimi is dat het een veilige ruimte biedt waar mensen – niet alleen homomannen –zich thuis voelen en comfortabel kunnen uitdrukken wie ze zijn. Er zijn ook talloze functie waarmee je je Taimi-profiel kunt personaliseren. De Taimi-app biedt ook veel functies om je ervaring leuker en productiever te maken. Ook hebben ze een chatfunctie waarmee je onderling contact kunnen leggen met andere mannen om elkaar beter te leren kennen.

Al met al is Taimi echt eenvoudig te gebruiken en erg handig voor mannen die op zoek zijn naar liefde of vriendschap (of iets anders) binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Het platform maakt het mogelijk om nieuwe connecties te maken in je eigen tempo en met behoud van privacy – wat ideaal is voor degenen die bang zijn publiekelijk hun identiteit prijs te geven. Als je op zoek bent naar liefde, vriendschap of iets tussenin, dan is Taimi een app om te overwegen.

App StoreGoogle Play

Wat zijn gay chatsites precies?

Als je nog helemaal niet bekend bent met de werkwijze van een traditionele chatsite, dan leggen we het voor je uit. Een chatsite voor gay’s is een online platform die zich richt op homoseksuele mannen en een ruimte voor hen bieden om berichten uit te wisselen. Sommige gay chatsites zijn gericht op specifieke groepen of interesses, terwijl andere zich richten op een breder publiek.

Tekstberichten zijn de basis in de chat, maar de meeste chatsites bieden ook de mogelijkheid om foto’s en video’s uit te wisselen. Sommige chatsites hebben een app, anderen niet. Het doel is echter meestal hetzelfde: nieuwe mensen spreken en deze eventueel ontmoeten als het klikt.

Als je in de markt bent voor liefde of intimiteit met andere mannen, dan kun je terecht op een van de datingsites voor gay mannen. Maar als je je niet wilt registreren, zijn er nog altijd vele chatsites voor gay mannen Wat de gay chatsites onderscheidt van gayapps en datingsites is namelijk dat ze geen uitvoerige registratie vereisen. De aanmelding is vlot, terwijl je niet je echte identiteit hoeft prijs te geven. Dit en meer zijn de voordelen van een chatsite:

Anonimiteit

Veel homomannen voelen zich niet comfortabel met het uiten van hun seksualiteit in het openbaar. Daarom vinden ze het gemakkelijker om online te communiceren, vooral als het gaat om de zoektocht naar liefde en seks. Chatsites bieden deze mannen de mogelijkheid om anoniem te blijven en toch andere homomannen te spreken.

Gemak

Chatsites zijn toegankelijk en kunnen vanaf elk apparaat met internettoegang worden gebruikt. Ze bieden je de mogelijkheid om met andere homomannen te communiceren zonder je huis te verlaten. In vergelijking met een homobar zijn de verschillen duidelijk.

Gemeenschap

Homomannen kunnen via chatsites in contact komen met homomannen uit verschillende delen van de wereld en zo nieuwe contacten leggen. Hoewel de contacten meestal gericht zijn op fysieke intimiteit, kunnen er ook vriendschappen ontstaan.

Liefdesconnecties

Op een chatsite weet je nooit wie je tegenkomt. Wie weet kom je wel die ene romantische connectie tegen die de rest van je leven bij je blijft. Sommige mannen hebben via deze platforms dan ook mannen ontmoet die later hun huwelijkspartner werden.

8 tips voor afspreken via een chatsite

Omdat de chatsites meestal anoniem zijn, is het belangrijk om er altijd aan te denken dat er bepaalde risico’s zijn bij het gebruik van deze sites en app. Het is daarom aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze homosites, want potentiële (online) gevaren zijn er altijd. Dit zijn een aantal tips voor afspreken via een chatsite.

1. Bepaal je doelen en verwachtingen

Weet wat je wilt bereiken als je berichten uitwisselt via een gay chatsite. De intenties kunnen verschillen en daarom is het verstandig dat je weet wat je wilt. Heb realistische verwachtingen over wat je kunt vragen en denk na over je grenzen.

2. Zorg voor een veilige omgeving

Maak gebruik van een vertrouwde chatsite en zorg voor een veilige omgeving als je afspreekt. Spreek bijvoorbeeld af op een centrale, openbare plek om samen naar een andere plek te gaan.

3. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie

Deel geen gevoelige of persoonlijke informatie totdat je iemand beter hebt leren kennen. Via de chatsite is het beter om helemaal geen persoonlijke informatie te delen.

4. Wees beleefd en respectvol

Behandel anderen zoals jijzelf ook behandelt wilt worden. Dat wil zeggen: wees beleefd en respectvol in je communicatie, ook als er geen match is.

5. Wees voorzichtig bij het delen van foto’s

Deel alleen foto’s die je wilt delen en bescherm je privacy. Laat je niet overhalen om foto’s te versturen die je eigenlijk niet wilt delen.

6. Ga stap voor stap

Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen en spreek voor de veiligheid niet te snel af. Raak eerst bekend met degene met wie je praat, vóórdat je elkaar ontmoet.

7. Maak duidelijke afspraken

Als je van plan bent om samen iets te doen, maak dan duidelijke afspraken voordat je besluit elkaar in het echt te ontmoeten. Dit voorkomt teleurstellingen en miscommunicatie.

8. Luister naar je intuïtie

Uiteindelijk blijf je vooral veilig door naar je onderbuikgevoel te luisteren. Voelt het niet goed aan? Neem dan afstand.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
1 reactie