Home Grindr

Grindr

grindr
Van alle dating apps voor mannen is Grindr de onbetwiste nummer één voor gay mannen. Het is er voor de gay man maar ook voor bi en nieuwsgierige mannen. Het is niet één van de vele dating apps voor mannen; het was de eerste échte gay dating app in de Apple App Store. De historie van de app gaat al heel wat jaren terug. Al in 2009, slechts een jaar nadat de eerste iPhone in Nederland aankwam, werd de dating app Grindr opgericht. Toen de media erachter kwam wat Grindr precies faciliteerde ging het snel. Het positieve nieuws over de gay dating app verspreide zich snel en al binnen drie jaar was het aantal dagelijkse gebruikers gestegen tot ruim meer dan een miljoen gebruikers per dag verspreid over 192 landen. Met miljoenen dagelijkse gebruikers, die verspreid over de wereld de app gebruiken, is het nu de perfecte manier om snel met andere mannen in contact te komen om seks te hebben. Zoek je iets meer dan een seksdate? Dan is dit een goed alternatief voor Grindr.

Bezoek GayParship

Voor wie is het?

Als heteroman heb je niets op Grindr te zoeken, tenzij je wilt weten hoe je in de markt ligt bij andere mannen. Waarom je dit zou willen is een andere vraag. Als je niet helemaal zeker bent over je eigen geaardheid of nieuwsgierig naar wat het leven nog meer te bieden heeft dan is Grindr een app die je zal bevallen. Verder wordt het uiteraard gebruikt door mannen van alle leeftijden die op zoek zijn naar andere mannen en jongens. Alle mannen met een leeftijd van 18 jaar of ouder zijn welkom op Grindr. Stellen die op zoek zijn naar iemand voor erbij zijn ook welkom.

App StoreGoogle Play

Hoe werkt Grindr?

De basis van de Grindr app is de eenvoud. Het ziet er visueel gelikt uit en is enorm handig in gebruik. De gratis app gebruikt locatietechnologie van je smartphone om je te koppelen aan mannen bij je in de buurt. De app is te downloaden in de app store van je smartphone. Zodra je de app geïnstalleerd hebt kun je meteen beginnen met de registratie. Dit is binnen enkele seconden gebeurt. Vul je email adres in, je geboortedatum en kies een wachtwoord. Je hoeft vervolgens alleen nog maar een korte tekst in te vullen, een schermnaam te kiezen en een aantal interessante foto’s van jezelf bij te voegen. Deze foto’s zijn je visitekaartje op de dating app; besteedt voldoende tijd aan het kiezen van de foto’s zodat je jezelf op je best presenteert.

grindr manIn de stats sectie van je profiel kun je nog meer eigenschappen invullen als je dat wilt. Deze stats kunnen anderen inzien en gebruiken om te bepalen of je een geschikte partner (voor een nacht) bent. Je kunt hier bijvoorbeeld je lengte, gewicht, relatiestatus en meer invullen. Als extra kun je ook nog aangeven wat je favoriete sexpositie is, of je bij een bepaalde groep gay mannen hoort zoals de beren maar ook kun je je HIV status kenbaar maken.

Om jongens en mannen bij je in de buurt te vinden ga je naar het blad met profielen. Deze worden in een grid getoond op basis van je locatie. Als je naar beneden scrolt dan worden er automatisch meer mannen getoond. Je kunt niet oneindig naar beneden scrollen. Er is een maximaal aantal profielen dat je kunt bekijken. Je kunt zoeken op je type maar ook alleen naar de leden die op dit moment online zijn. Er zijn nog meer filters maar deze kunnen alleen gebruikt worden door de betalende gebruikers van de app. Markeer de favoriete mannen die je tegenkomt en blokkeer de mannen die je lastig vallen terwijl je geen interesse hebt. Alle denkbare opties zijn beschikbaar.

Berichten versturen binnen de app gebeurt op de automatische piloot; zo simpel is het. Het werkt wat dat betreft veel op andere chat apps. Met behulp van de Gaymoji kun je de gesprekken nog leuker maken. Er is een collectie van 500 LGBT stickers die je in de gesprekken kunt gebruiken. Natuurlijk kun je in de chat ook privéfoto’s delen om het nog wat intiemer te maken voor je afspreekt.

Het grootste deel van de mogelijkheden binnen de gay dating app zijn gratis. Je kunt de functionaliteit echter vergroten door een betaling te doen. Voor een klein bedrag kun je upgraden naar Grindr Xtra. Dit is een premium betaaldienst waardoor je niet alleen zonder advertenties door de app kunt navigeren maar ook meer functionaliteiten kunt gebruiken. Zo kun je met het betaalde abonnement tot zes keer zoveel mannen zien, tot maximaal 600 mannen tegelijk. Betalen hoeft niet, het mag.

Casual daten of liefde?

Grindr wordt nog altijd gezien als een klassieke hook-up app dat vooral gericht is op snelle sekscontacten. De dating app zelf geeft aan dat het meer is dan een “chat and meet” voorziening. Het is meer dan dat en Grindr doet er alles aan om dit nieuwe imago naar buiten te brengen. Het betiteld zichzelf meer als een sociaal netwerk dan alleen een gratis dating app. Of je nu een geek bent, de guy next door, de spierbundel, transseksueel of op zoek bent naar vriendschap; Grindr is de app die je kunt gebruiken om je doel te bereiken. Mocht je liefde willen vinden dan zijn er betere opties:

Over Grindr

Grindr is één van de eerste dating apps zoals we deze vandaag de dag kennen. De dating app voor mannen heeft door de jaren heen verschillende awards gewonnen, waaronder die van het jaarlijkse iDate Conference. De chat app heeft een hoge waarde. Begin 2016 werd 60 procent van het bedrijf verkocht voor een bedrag van maar liefst 93 miljoen dollar. Onderdeel van de missie van Grindr is Grindr for Equality: een missie om gelijkheid, gerechtigheid, gezondheid en veiligheid LGBTQ individualen over de gehele wereld te promoten.