Man zoekt man voor relatie? Dit moet je weten

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
13 minuten leestijd

Als man zijnde kan het moeilijk zijn om een andere man voor een serieuze relatie te vinden. Waarom? Omdat veel datingapps en websites zich vooral richten op het fysieke aspect van relaties. Deze platforms zijn vaak gefocust op snelle ontmoetingen, casual flirten en oppervlakkige connecties. Dit maakt het lastig voor mannen zoals jou, mannen die op zoek zijn naar een diepere emotionele band en een langdurige relatie.

Je moet vaak door talloze profielen en gesprekken filteren voordat je iemand vindt die dezelfde intenties heeft. En eerlijk gezegd, dat kan soms best ontmoedigend zijn, niet? Het kan het gevoel van ‘oppervlakkigheid’ versterken dat veel serieuze homomannen ervaren bij het gebruik van datingapps. Maar hier komt het belangrijkste: niet álle gaydatingapps richten zich op het fysieke aspect, sommigen zijn er juist voor mannen die mannen zoeken en een relatiewens hebben. We vertellen je er meer over.

Man zoekt man voor relatie?

Veel datingapps en websites, zelfs die gericht op de LGBTQ+-gemeenschap, leggen de nadruk op uiterlijk en casual daten. Dit maakt het lastig een man te vinden die net als jij op zoek is naar een serieuze relatie. En niet alle mannen die andere mannen daten, hebben dezelfde verwachtingen en doelen. Sommigen willen misschien gewoon plezier hebben zonder verplichtingen. Als jij een man bent die een man voor een relatie zoekt, hebben wij deze tips voor je.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Weet wat je zoekt

Weet jij wat je wilt in een relatie? Je moet een duidelijk idee hebben van wat je in een relatie wilt voordat je begint met daten. Wat verwacht je van de relatie? Hoe zie jij de rolverdeling voor je? Probeer voor jezelf een beeld te krijgen van de ideale relatie. Neem de tijd om na te denken over wat je echt zoekt in een relatie. Stel jezelf vragen zoals wat voor soort persoonlijkheid, interesses en waarden je belangrijk vindt. Als je niet weet wat je zoekt, is het als zoeken van een speld in een hooiberg.

2. Kies de juiste datingapp of website

Niet alle datingplatforms zijn hetzelfde. Het is alsof je de juiste winkel kiest om je favoriete kledingstuk te vinden. Elk platform heeft zijn eigen unieke gebruikers en cultuur, dus kies er een die past bij je intenties. Als je de intentie hebt om een duurzame relatie op te bouwen met een man, dan heb je op Grindr bijvoorbeeld niets te zoeken. Ondanks het feit dat het mogelijk is, is de kans veel kleiner om dit te vinden op de bekende datingapp.

Als we een suggestie mogen doen, dan zijn er twee datingapps die geschikt zijn voor duurzame relaties. Dat zijn deze twee datingapps:

GayParship

gayParship

Als jij op zoek bent naar een serieuze en langdurige relatie als homoseksuele man, dan is GayParship iets voor jou. Hier draait het om wetenschappelijke matching, wat betekent dat ze kijken naar jouw persoonlijkheid, levensstijl en waarden om je te koppelen aan iemand die écht bij je past. Geen willekeurige profielen, maar matches die speciaal voor jou zijn geselecteerd.

Wat ook fijn is? Dat GayParship jouw privacy en veiligheid serieus neemt. Je kunt er jezelf zijn zonder bang te zijn voor vooroordelen of discriminatie. Dus als je op zoek bent naar liefde en een plek waar je jezelf kunt zijn, dan is GayParship het overwegen waard. Het is een geweldige plek om die diepgaande connectie te vinden.

App StoreGoogle Play

lexa

Lexa

Als je niets liever wilt dan een vaste relatie, en het liefst met de man van je dromen, dan is Lexa zeker een app om te overwegen. Lexa staat bekend als een van de populairste en meest gevestigde datingapps van Nederland, en met Lexa Gay hebben ze een speciale ruimte gecreëerd voor mannen zoals jij, die op zoek zijn naar betekenisvolle relaties binnen de LGBTQ+ gemeenschap.

Wat Lexa Gay onderscheidt? De diverse en levendige gemeenschap van gelijkgestemde mannen. Je kunt hier mensen ontmoeten met verschillende achtergronden, interesses en verlangens, wat betekent dat er voor elk wat wils is. Bovendien is de website gebruiksvriendelijk en biedt deze handige functies om het vinden van potentiële partners en het opbouwen van connecties eenvoudig te maken. Lexa Gay is een geweldige plek om te beginnen en te ontdekken wat er voor jou mogelijk is.

App StoreGoogle Play

3. Stel realistische verwachtingen

Het is belangrijk om te begrijpen dat de perfecte partner niet bestaat. Verwacht geen sprookjesromantiek zoals in films, maar sta open voor echte, menselijke connecties die groeien en evolueren. En net zoals de perfecte man niet bestaat, bestaat de perfecte relatie ook niet. Laat de onrealistische verwachtingen los en besef dat niets of niemand zonder gebreken, is inclusief jijzelf. Accepteer dat iedereen fouten maakt en dat perfectie niet bestaat. Het gaat erom iemand dat je iemand vindt wiens imperfecties je kunt accepteren.

4. Wees eerlijk over jezelf

Eerlijkheid is de beste eigenschap als het gaat om online daten. Als je overdrijft of jezelf anders voordoet, loop je het risico een connectie op te bouwen die gebaseerd is op een leugen. In je profieltekst, beschrijf jezelf op een eerlijke manier. Dit omvat niet alleen je uiterlijk, maar ook je persoonlijkheid, interesses, en wat je zoekt in een relatie. Oftewel: wees authentiek en laat zien wie je werkelijk bent, zowel in je profiel als tijdens gesprekken.

5. Neem de tijd om profielen te lezen

Het is als het lezen van een boek voordat je beslist of je het wilt lezen. Door de profielen van anderen grondig te lezen, kun je beter begrijpen wie ze zijn en of jullie bij elkaar passen, nog voordat je een gesprek begint. Probeer bijvoorbeeld aan de hand van de tekst in het profiel een gevoel te krijgen van de persoonlijkheid van de ander. Is hij extravert, introvert, grappig, serieus? Dit kan helpen bepalen of jullie persoonlijkheden goed bij elkaar passen.

6. Zoek naar relatiewaarden, niet naar fysieke kenmerken

Als je een man zoekt voor een relatie, dan zoek je naar een goed boek om te lezen. Je zoekt niet naar een aantrekkelijke omslag. Fysieke aantrekkingskracht is belangrijk, maar ware verbinding en geluk in een relatie komen voort uit gedeelde waarden, doelen en interesses.

7. Start gesprekken met oprechte interesse

Begin een gesprek niet met clichématige openingszinnen zoals “Hoe gaat het?” Toon interesse in hem door te vragen naar zijn interesses, hobby’s of ervaringen. Dit is als het openen van een nieuw boek en meteen verzonken raken in het verhaal.

8. Wees geduldig en geef het tijd

Relaties bloeien op hun eigen tempo, zoals een tuin die langzaam groeit. Forceer niets en geef de tijd de kans om jullie connectie te verdiepen. Terwijl je misschien denkt dat het liefde op het eerste gezicht moet zijn, is het heel goed mogelijk dat je liefde voor iemand kan groeien.

9. Communiceer je intenties duidelijk

Het is belangrijk om vanaf het begin openlijk te communiceren over wat je zoekt. Wil je een vaste partner en niets anders? Wil je alleen daten als een relatie het uiteindelijke doel is? Maak het duidelijk. Dit voorkomt misverstanden en helpt jullie bieden te begrijpen of jullie er hetzelfde over denken.

10. Gebruik duidelijke en recente foto’s

Je foto’s moeten een eerlijke weergave van jezelf zijn, zoals een boekomslag die de inhoud van het verhaal binnenin weergeeft. Oude, bewerkte of vage foto’s kunnen leiden tot teleurstelling wanneer je iemand in het echt ontmoet.

11. Leer van eerdere ervaringen

Reflecteer op eerdere date-ervaringen en bedenk welk effect deze hebben op hoe je nu bezig bent met het opbouwen van relaties of juist niet. Gebruik deze inzichten om je benadering te verbeteren, want het verleden is de beste manier om fouten in het heden te vermijden.

12. Vertrouw op je intuïtie

Als iets niet goed voelt of als je denkt dat je niet jezelf kunt zijn bij iemand, is het misschien beter om verder te gaan. Vertrouw op je intuïtie om de juiste keuzes te maken. Je intuïtie is een natuurlijk alarmsysteem dat is gevormd door je levenservaringen en observaties. Wanneer je een ongemakkelijk gevoel krijgt over een man of situatie tijdens het daten, moet je die gevoelens serieus nemen en niet negeren. Deze intuïtieve signalen kunnen je waarschuwen voor mogelijke rode vlaggen, zoals onoprechtheid of bedrog.

13. Neem deel aan LGBTQ+ evenementen

Deelname aan evenementen en bijeenkomsten speciaal voor de LGBTQ+ gemeenschap kan een geweldige manier zijn om serieuze mannen te ontmoeten. Het is alsof je een kamer binnenstapt waar iedereen al dezelfde taal spreekt – je hoeft alleen nog maar iemand te vinden die jouw taal begrijpt.

14. Vraag vrienden om introduceren

Soms kunnen je vrienden de beste koppelaars zijn. Laat je vrienden weten dat je op zoek bent naar een relatie en vraag of ze je willen voorstellen aan iemand die bij je past. Misschien zit de perfecte match er wel tussen: gekoppeld worden is in ieder geval een spannende onderneming.

15. Leer om afwijzing niet persoonlijk op te vatten

Afwijzing is nooit leuk, maar het betekent niet dat er iets mis met je is. Het is gewoon een teken dat jullie niet de juiste match zijn, net als wanneer twee puzzelstukjes niet in elkaar passen. Als het om online daten gaat, ontkom je er niet aan – leer het te accepteren.

16. Blijf openstaan voor nieuwe mogelijkheden

Soms komt de liefde tevoorschijn op de meest onverwachte momenten en plaatsen. Houd je hart open voor nieuwe mogelijkheden, want je weet nooit wanneer je die ene bijzondere man tegen het lijf zult lopen.

Uiteindelijk is het ook belangrijk om veilig te blijven, gewoon omdat je welzijn en privacy topprioriteit zijn terwijl je die spannende nieuwe mensen online ontmoet. Eerst en vooral, houd de persoonlijke info zoals je adres, telefoonnummer en bankgegevens voor jezelf. Dat soort dingen delen met vreemden is een no-go, omdat sommige mensen gewoon niet te vertrouwen zijn.

Laten we het ook hebben over expliciete foto’s. We snappen het, het kan leuk zijn om ze met elkaar te delen, maar wees voorzichtig met wat je deelt. Je wilt niet dat die foto’s in de verkeerde handen terechtkomen of zelfs tegen je worden gebruikt. En als je besluit om in het echt af te spreken met iemand die je online hebt leren kennen, doe dat dan op een openbare en drukke plek. Laat ook een vriend of familielid weten waar je naartoe gaat. Op die manier kun je genieten van de opwinding van online daten en toch jezelf beschermen tegen mogelijke risico’s.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie