Man zoekt man: welke datingsites?

Redactie
Door Redactie
6 minuten leestijd

Er zijn honderden Nederlandse datingsites op het internet te vinden en gelukkig zijn het al lang niet meer uitsluitend ontmoetingsplekken voor heteroseksuele singles. Ook online homodating is inmiddels volledig geaccepteerd en op de meeste sites kun je als man zowel naar vrouwen als naar mannen (of beide) zoeken.

Ben je een man en zou je graag een man vinden om een mooie relatie mee op te bouwen, een leuke vriendschap mee te sluiten of een spannende avond mee te beleven? Dan kun je de partner van je dromen vinden op een van de vele gay datingsites.

1. Weet wat je wil

Het is voor iedere single een moeilijke vraag; weet je wat je wilt? Ben je op zoek naar ware liefde om de rest van je leven mee te delen? Of voel je gewoon af en toe de behoefte om samen met een andere man leuke dingen te ondernemen? Heb je genoeg van verplichtingen en wil je gewoon niets meer en niets minder dan af en toe een los contact? Het kan nuttig zijn om je deze vragen vooraf te stellen. Er zijn immers zoveel datingsites waar mannen elkaar kunnen vinden, dat een eerste selectie op het soort site je al heel erg zal kunnen helpen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Laat zien wie je bent

Heb je een datingsite uitgekozen waar je jouw droomman hoopt te vinden? Vergroot dan je kansen door een eerlijk profiel van jezelf aan te maken. Plaats foto’s en beschrijf niet alleen je uiterlijk, maar ook je sterkste en zwakste karaktertrekken. Afhankelijk van het doel dat je ermee wilt bereiken, kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Voor een eenmalige date hoef je uiteraard niet het achterste van je tong te laten zien. Dan is misschien een enkele foto genoeg. Maar ben je op zoek naar een serieuze relatie, die wat jou betreft wel de rest van je leven mag duren, dan kom je vaak niet weg met een oppervlakkige tekst. Laat zien wie je bent en hou de lijst waar jouw partner aan moet voldoen ook een beetje realistisch.

Kies voor een betrouwbare site

Het klinkt heel logisch, kies voor een betrouwbare site, maar er zijn genoeg mannen, die zich laten verleiden door de eerste de beste sexy foto van een gespierde torso. En juist bij de datingsites waar je op die manier wordt binnen gelokt, moet je oppassen niet opgelicht te worden. De meeste sites adverteren met een gratis inschrijving. Maar vaak moet je direct al betalen om met iemand in contact te kunnen komen.

Op zich is daar niets mis mee, maar het betekent wel dat je op dat moment aan een abonnement vastzit. En daar kunnen onverwachte of zelfs vervelende voorwaarden aan kleven. Zoek dus een betrouwbare site uit met een Keurmerk Veilig Daten of een Thuiswinkel Waarborg. Heeft de datingsite van jouw keuze dat niet, lees dan in ieder geval goed de algemene voorwaarden door, voordat je ergens mee akkoord gaat.

Voor ieder budget een passende site

Hoeveel geld je kunt en wilt besteden aan online daten, weet alleen jij. Er zijn al datingsites waar mannen op zoek kunnen gaan naar hun ideale partner voor nog geen 6 euro per maand. Bij nagenoeg alle sites kun je je kosteloos inschrijven en gaat de teller pas lopen op het moment dat je echt persoonlijke berichten gaat sturen naar de man van jouw keuze.

Er zijn verschillende abonnementsvormen. Bij de ene datingsite betaal je een vast bedrag per maand en geeft dat lidmaatschap toegang tot bepaalde functionaliteiten van de site. Bij de ander koop je credits en daarmee ‘betaal’ je berichten die je naar anderen verstuurt. Een vast maandbedrag houdt het overzichtelijk. Credits raken op en moet je bijkopen. Het is maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft.

Tips voor veilig daten

Helaas zijn er nog altijd mensen die er niet voor schromen misbruik te maken van anderen. Als je zo min mogelijk risico wil lopen, laat je dan niet overhalen om geld te storten naar iemand die je niet kent. Plan geen eerste date bij jou thuis, maar kies daarvoor een neutrale plaats waar ook andere mensen zijn.

Wees voorzichtig met het in een vroeg stadium verstrekken van persoonlijke informatie en zet pas een volgende stap als je zeker weet dat jouw eerste gevoel klopte. Datingsites als Lexa, EliteDating, Parship en e-Matching hebben een Keurmerk Veilig Daten. Het zegt helaas niet altijd alles, maar als je enige zekerheid wilt hebben, zijn dit de beste sites om mee te beginnen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie