Vrouw zoekt vrouw: welke datingsites zijn er?

Redactie
Door Redactie
6 minuten leestijd

Lesbische vrouwen die op zoek zijn naar een leuke vriendschap of een serieuze relatie kunnen online bij tientallen datingsites terecht. Aan de hand van het door jou opgemaakte profiel kunnen geïnteresseerde singles contact met je opnemen door je een berichtje te sturen. Bij de meeste sites zijn er geen kosten verbonden aan het aanmaken van een account.

Je hebt dan wel direct toegang tot de site en kunt rondkijken of het iets voor jou is. Meestal heb je er zelf meteen wel een bepaald gevoel bij. De uitstraling van de site moet bij je passen en aan de profielfoto’s van de vrouwen kun je vaak wel zien wat voor publiek er op de betreffende site actief is.

Vrijblijvend rondkijken met een profiel

Rondkijken op een gaysite is wel vrijblijvend, maar je moet eerst een profiel hebben aangemaakt om binnen te komen. Mocht je daarna toch niet verder willen gaan, dan kun je je account direct weer verwijderen. Je kunt zelf je profielnaam kiezen. Let er daarbij wel op dat je jouw privacy beschermt. Zet dus geen persoonlijke gegevens in de tekst, die naar jouw adres of telefoonnummer kunnen leiden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Als je de ware hebt ontmoet, komt het uitwisselen van die zaken vanzelf wel. Maar als jouw profiel gelezen wordt door mensen die je niet plotseling op je stoep wilt aantreffen, moet je er niet te veel details in verwerken.

Wees origineel

Het profiel dat je aanmaakt, is bij de ene datingsite uitgebreider dan bij het andere. Er zijn sites waar de vrouwen uitgebreide teksten hebben geschreven over hun hobby’s, karakter en uiterlijk. Maar er zijn er ook waar je je profiel opstelt aan de hand van een moodboard met foto’s en video’s. Voor vrouwen die niet zo goed zijn in het vinden van de juiste woorden, is dat een uitkomst. Je kunt met beelden laten zien wie je bent en waar je interesses liggen.

Probeer er wel voor te zorgen dat jouw profiel origineel is. Met ‘een goed gevoel voor humor’ en ‘ik hou van uitgaan en reizen’, val je niet echt op tussen duizenden anderen. Specificeer welk soort humor jou dan doet schaterlachen. En reizen is een breed begrip. Hou je van stedentrips of lig je het liefst op het strand? Wil je ongerepte natuur ontdekken of hou je er juist van andere mensen te ontmoeten? Dat soort informatie is interessant.

Eerlijkheid duurt het langst (en is ook makkelijker dan liegen)

Het lijkt misschien voor de hand te liggen, dat je eerlijk bent in je profiel, maar het zal je verbazen hoe weinig vrouwen dat ook echt durven. Iedereen wil tenslotte leuk gevonden worden en op een sloddervos met een ochtendhumeur zit misschien niemand te wachten. Maar als jij een leuke lesbienne aantrekt met de woorden ‘opgeruimd’ en ‘gezellig’, zal je dat in de praktijk ook waar moeten maken.

Dat betekent jezelf continu anders voordoen dan je bent, of door de mand vallen, en moeten concluderen dat je met jouw leugentjes de verkeerde persoon hebt aangetrokken. Wees gewoon jezelf. Je hoeft immers niet perfect te zijn om de perfecte match te vinden.

Bouw het contact rustig uit

Heb je online een vrouw gevonden, die het weleens voor jou zou kunnen zijn? Loop dan niet te hard van stapel en bouw het contact rustig uit. Stuur elkaar eerst wat persoonlijke berichtjes. Leer elkaar een beetje kennen en ga dan eens chatten om te zien of zij in real-time ook zo grappig en geïnteresseerd is. Heb je er daarna nog steeds een goed gevoel over, dan kun je telefoonnummers uitwisselen of ergens met elkaar afspreken.

De eerste date kun je het beste op neutraal terrein laten plaatsvinden. Niet bij jou of bij haar thuis dus. Houd je verwachtingen voor die eerste ontmoeting ook een beetje in toom. Zenuwen zullen ongetwijfeld een rol spelen en als je weet dat je binnen een half uur de beste indruk moet maken, komt dat de spontaniteit ook niet echt ten goede.

Online daten plus

De meeste datingsites hebben hun diensten inmiddels uitgebreid, waardoor je nog meer kansen hebt een leuke vrouw te vinden. Online daten plus als het ware. Met extra’s als sportieve uitjes, single-feesten en gezellige evenementen. Je kunt daarbij denken aan wandelingen, boottochtjes, wijnproeverijen, etc. Ook organiseren veel grotere datingsites singlereizen speciaal voor lesbische vrouwen.

Elkaar tegenkomen in zo’n ongedwongen sfeer geeft een heel andere dynamiek aan jullie eerste ontmoeting. Doordat je actief bezig bent in een groep, laat je meteen meer van jezelf zien, dan wanneer je gespannen tegenover elkaar zit achter een kop koffie in een café. Het is voor veel vrouwen dan ook een leuke manier om andere vrouwen te leren kennen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
1 reactie