12 signalen dat jij een relatie hebt met je ‘partner in crime’

Redactie
Door Redactie
8 minuten leestijd

Al vanaf de eerste ontmoeting lijkt het alsof jullie elkaar al eeuwen kennen. Ondanks dat je elkaar voor het eerst spreekt, maak je elkaars zinnen af. De anekdotes die je vertelt worden beantwoord met gelijksoortige anekdotes, alsof jullie beiden hetzelfde leven hebben geleid maar een ander pad bewandeld. Deze ene persoon begrijpt je als geen ander en accepteert wie jij bent als persoon. Maar is het ook je partner in crime?

Wat is een partner in crime?

Een partner in crime is iemand die een ander helpt bij het plegen van strafbare feiten. Het is een medeplichtige. In het meest klassieke voorbeeld gaat het over een bankrover die zijn ‘partner in crime’ vertelt om buiten in de vluchtauto te wachten, zoals Clyde ooit vertrouwde op zijn Bonnie. Maar dit is niet de partner in crime waar we het vandaag de dag over hebben, want de uitdrukking ‘partner in crime’ wordt ook op een minder serieuze manier gebruikt.

Een partner in crime is namelijk ook iemand die jou beter kent dan jezelf. Het is de persoon op wie je altijd kunt vertrouwen – iemand die achter je staat, wat er ook gebeurt. Het is ook de persoon die al je geheimen kent en die je alles kunt vertellen. En het kan iemand zijn met wie je een relatie hebt, iemand waar je gevoelens voor hebt, of gewoon een vriend.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

12 signalen dat jouw partner je partner in crime is

Partners in crime zijn schaars. In het leven is het zeldzaam dat je iemand vindt die je niet wil veranderen, maar juist aanmoedigt om je leven te leiden zoals jij dat wilt. Als die persoon ook nog eens je liefdespartner is, dan is dat helemaal mooi. Maar is dat ook zo in jouw geval? Dit zijn twaalf signalen dat jouw partner ook je partner in crime is.

1. Je partner kan je gedachten lezen

Het lijkt erop dat je partner instinctief je gedachten kan lezen door alleen maar naar je te kijken. Nog voordat je iets zegt, weet je lover wat jij wilt gaan zeggen. Lukt het je niet om het goed onder woorden te brengen? Geen nood, je partner begrijpt het.

2. Je partner redt je

Je partner voelt het goed aan wanneer je hulp nodig hebt en staat klaar om je te redden, zonder dat er vragen worden gesteld. En zonder dat je het vraagt, denkt je partner mee om excuses te bedenken om je uit een lastige situatie te krijgen. Het komt erop neer dat je nooit gezichtsverlies zult lijden of vast komt te zitten in een ongemakkelijke situatie terwijl je partner in de buurt is. Je bent altijd in goede handen.

3. Jullie hebben geen geheimen voor elkaar

Geen geheimen. Dat is een van de sterke signalen dat jullie partners in crime zijn. Of het nu ook heel persoonlijke dingen gaat of nietszeggende gedachten: jullie weten alles van elkaar. Je partner is er voor je om te luisteren, mee te voelen en advies te geven – als je daarom vraagt. En als het nodig is, zal je partner je te allen tijde troosten.

4. Je denken hetzelfde over andere mensen

Als er een persoon of een groep mensen is die jij niet leuk vindt, dan weet je bijna zeker dat je partner daar precies hetzelfde over denkt. Je hebt iets tegen iemand? Raad eens wie er naast je staat en je steunt in deze vendetta? Nu is het misschien wat overdreven dat jullie samen plannetjes sneden tegen deze gezamenlijke vijand, maar het is zeker dat jullie er wel hetzelfde over denken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Jullie hebben een eigen taal

Van codenamen voor mensen die je niet mag tot inside-jokes die niemand anders begrijpt: jullie hebben samen een woordenboek ontwikkeld waarin normale woorden een andere betekenis hebben gekregen. Dankzij al deze codewoorden hebben jullie een eigen taal ontwikkeld – een taal die jullie alleen spreken.

6. Je kunt jezelf zijn bij elkaar

Jezelf kwetsbaar opstellen en je ware ‘ik’ zijn kan moeilijk zijn in een relatie. In de meeste relaties houden mensen zich daarom in om hun partner niet te kwetsen of omdat ze zich niet volledig geaccepteerd voelen. Jouw partner geeft je echter de mogelijkheid om volledig jezelf te zijn, zonder je te willen veranderen of de les te lezen.

7. Jullie zijn een match

Jullie zien er misschien anders uit en wellicht hebben jullie ook een ander geslacht. Maar als we naar de interesses en het gevoel voor humor kijken, dan lijken jullie als twee druppels water op elkaar. Jullie houden van dezelfde rare dingen, lachen om grappen waar niemand anders om kan lachen en hebben dezelfde eigenaardige trekjes.

8. Je hebt het gevoel dat je een prioriteit bent

Als jij je partner appt, dan krijg je zo snel mogelijk een antwoord. Als je om hulp vraagt, staat je partner voor je klaar. Sterker nog: als jij vanwege een grap tijdens een vrijgezellenfeest plotseling wordt gearresteerd en maar één iemand mag bellen, dan is er maar één persoon die jij zult bellen. Dat is je partner, want jij staat op nummer één voor je partner.

9. Je partner offert zich voor je op

In plaats van toestaan dat anderen jou het vuur na aan de schenen leggen, neemt je partner graag deze taak van je over. Je partner neemt er één voor het team, zodat jij dat niet hoeft te doorstaan. En mocht je partner voor de keuze komen te staan, dan verdraagt deze de straf liever alleen dan dat jij er onnodig bij betrokken raakt.

10. Jullie hebben een bijnaam

Als jullie arriveren op een feestje, dan hoor je het iedereen zeggen: “Romeo en Julia zijn er ook!”  Omdat iedereen ziet dat jullie een team zijn, hebben anderen jullie een bijnaam voor koppels gegeven. Of het nu Mulder en Scully is of Ken en Barbie, dat jullie een koppelkoosnaampje hebben gekregen zegt eigenlijk al genoeg.

11. Jullie doen alles voor elkaar

Je zou echt alles doen voor je partner en andersom weet je dat je partner ook alles voor jou zou doen. Zelfs als het iets is waar je problemen mee zou kunnen krijgen, zou je het doen voor je partner – als het nodig is. En als het zover zou komen, zou je zelfs iets doen wat niet mag. Want liefde overwint alles, zelfs de wet.

12. Jullie zijn voor altijd

Vrienden komen en gaan, maar partners in crime blijven – zoals Bonnie en Clyde het deden – tot het einde bij elkaar. Je partner is er geweest tijdens alle ups en downs in je leven en zal er ook in de toekomst zijn. Tot het einde.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie