31 dingen die je nooit tegen een vrouw moet zeggen

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Als mannen maken we allemaal fouten. Vergeten dat je vriend jarig is, dat je moest studeren voor een examen, de bovenkant van de deuren schoonmaken: het zijn allemaal fouten die je vergeven worden en waarbij je de kans krijgt om het goed te maken. Maar het verkeerde zeggen tegen een vrouw? Dat word je nooit vergeven – het is een fout waarvoor je misschien de rest van je leven zult boeten.

Nu is dit natuurlijk wat overdreven, maar het feit blijft dat sommige uitspraken je de rest van je leven blijven achtervolgen. Zeg bijvoorbeeld maar eens tegen je ex dat je nooit van haar hebt gehouden en je weet dat ze nooit meer hetzelfde naar je zal kijken. En dat terwijl je ook gewoon je mond had kunnen houden om nog lang in vrede te kunnen leven.

31 dingen die je nooit tegen een vrouw moet zeggen

Sommige opmerkingen zullen nooit gewaardeerd worden door vrouwen en daar moeten wij als mannen mee leren leven. Teruggaan in de tijd is nog steeds niet mogelijk, dus moeten we er alles aan doen om te voorkomen dat we die opmerkingen maken. Leer van de mannen die je zijn voorgegaan en zeg deze dingen nooit tegen een vrouw.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. “Shit, je lijkt mijn moeder wel.”

Als je dit tegen een vrouw zegt, dan mag je je koffers alvast gaan inpakken. Want naast dat het heel raar is dat je degene met wie je seks hebt vergelijkt met je moeder, maakt deze zin iedere vrouw woedend.

2. “Gezond buikje! Hoelang ben je al zwanger?”

Stel deze vraag nooit, tenzij je de meeste duidelijke hint ooit krijgt. Want als ze niet zwanger is, dan zal geen enkele vrouw deze zin waarderen.

3. “Ben je ziek? Je ziet er beroerd uit.”

Stel dat ze nu niet ziek is en er voor haar gevoel best prima uitziet vandaag, hoe denk je dat zij dit dan zal opvatten? Zelfs als haar wallen bijna zwart kleuren: het helpt niet als je haar beledigt.

4. “Vat dit niet verkeerd op, maar…”

Als een zin met deze woorden begint, dan weten we allemaal dat het geen leuke zin gaat worden.

5. “Ben je ongesteld ofzo?”

Er meteen van uitgaan dat haar vrouwelijke voortplantingsorganen ervoor zorgen dat ze zich irrationeel gedraagt? Dat is onbeleefd, ongepast en seksistisch.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. “Is dat wat je gaat dragen vanavond?”

In het beste geval wacht je nog een extra uur terwijl ze vijftien verschillende combinaties probeert.

7. “Ga je dat echt allemaal opeten?”

Waarom zeg je niet meteen dat ze een dikzak is en nodig moet afvallen? Want dat is wat zij hoort als je dit zegt.

8. “Relax, het was maar een grapje”

Oftewel, je probeert haar publiekelijk te beledigen zonder de gevolgen te ervaren? Leuk geprobeerd. Daar trapt geen enkele vrouw in.

9. “Je ziet er anders uit in echt.”

Natuurlijk, niemand ziet er in het echt precies hetzelfde uit als op foto’s. Maar is ze dikker? Lelijker? Of anders op een positieve manier? Als je haar wilt laten twijfelen op een eerste date, dan is dit de zin.

10. “Kijk, ik leg het je uit.”

Ongevraagd uitleg geven is misschien prima als je haar leraar of manager bent, maar niet omdat jij een man bent. Dat noemen we mansplaining, een fenomeen dat vrouwen heel irritant vinden.

11. “Je bent te gevoelig.”

Een van de beste gaslighting-zinnen als je haar wilt laten twijfelen aan haar eigen gevoelens. En nee, dat is niet eerlijk.

12. “Ben je klaargekomen?”

Als je het moet vragen, dan is het antwoord waarschijnlijk ‘nee’.

13. “Weet je zeker dat het van mij is?”

Als je dit aan je vaste vriendin (of vrouw) vraagt, dan verdien je er één met de platte hand. Mocht je er echt aan twijfelen, doe dan eerst wat onderzoek.

14. “Doe eens rustig.”

Als het je doel is om haar te kalmeren met deze zin, bereid jezelf er dan maar op voor dat het tegenovergestelde het geval zal zijn.

15. “Zo, dat is een mooie vrouw.”

Hoe mooi je een andere vrouw ook vindt, zeg het niet. Zelfs niet als ze jou probeert uit te testen met een ‘Vind je haar mooi?’-vraag.

16. “Ik mag je vrienden niet.”

Zeggen dat je haar vrienden niet mag is een regelrechte belediging voor haar. Als je ze niet mag, dan zorg je er maar voor dat je ze leuk gaat vinden.

17. “Nu snap ik ook waarom [naam] ruzie met je had.”

Voor als je het meningsverschil niet kunt ‘winnen’ en je haar nóg bozer wilt maken: zeg deze zin.

18. “Hoeveel bedpartners heb je gehad?”

Tenzij je 99% zeker weet dat het een getal dichtbij nul is, kun je deze vraag beter niet stellen. In de meeste gevallen is het beter om het niet te weten. En als je het vraagt, verwacht dan ook de vraag terug.

19. “Waarom ben jij nog single?”

Er zijn zoveel redenen waarom je deze vraag nooit zou moeten stellen. Een van de redenen is dat het veronderstelt dat iets ‘fout’ met haar is – in de zin van “Wat is er mis met jou?”

Extra dingen die je nooit zou moeten zeggen

 1. “Wordt het niet een keer tijd voor kinderen?”
 2. “Oh, dat begrijp jij toch niet.”
 3. “Sta je open voor een trio?”
 4. “Ben je aangekomen?”
 5. “Jij bent echt […] voor een vrouw.”
 6. “Mijn ex deed…”
 7. “Zijn ze echt?”
 8. “Je hebt een man nodig.”
 9. “Je zal wel mooi zijn geweest toen je jonger was.”
 10. “Je biologische klok tikt door.”
 11. “Je zou er zo mooi uit kunnen zien als je wat meer je best zou doen.”
 12. “Hoezo is roze niet je favoriete kleur?”

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie