Home Relatie 32 bijnamen voor stelletjes: van Bonnie en Clyde tot Ken en Barbie koosnaampjes

32 bijnamen voor stelletjes: van Bonnie en Clyde tot Ken en Barbie koosnaampjes

2 minuten leestijd
0
man vrouw hond

Ben je het zat om elkaar te steeds “schat” of “lieverd” te noemen? Dan is het tijd voor een originele koosnaam. Of je nu een vrouw bent dat een bijnaam zoekt voor haar vriendje, of een man die een bijnaam voor zijn vriendin wil vinden; het is pas leuk als je een bijnaam hebt die niemand anders gebruikt.

Waarom een koosnaam?

Waar het gebruik van een koosnaampje voor geliefde precies vandaan komt is onbekend maar wat we wel weten is dat het een goed teken is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gebruik van koosnamen gelijk staat aan meer tevredenheid in een relatie. Zo werd er in 1993 onderzoek gedaan naar het gebruik van koosnamen voor de partner. Voor het onderzoek werden 154 stellen ondervraagd naar de tevredenheid over de relatie en of zij koosnaampjes voor elkaar gebruikten. Het overduidelijke resultaat was dat de stellen die elkaar een koosnaam geven vaker tevreden zijn over de relatie1.

Wie een bijnaam voor de partner probeert te verzinnen komt er al snel achter dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Daarom komt deze lijst met bijnamen voor stelletjes goed van pas. Dit zijn de koosnaampjes die je als stel voor elkaar kunt gebruiken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'
 1. Batman en Robin
 2. Beauty en the Beast
 3. Beavis en Butthead
 4. Ben en Jerry
 5. Bert en Ernie
 6. Bonnie en Clyde
 7. Calvin en Hobbes
 8. Chip en Dale
 9. Doc en Marty
 10. Fred en Barney
 11. Hugs en Kiss
 12. Ken en Barbie
 13. Kermit en Miss Piggy
 14. Mac en Cheese
 15. Mario en Luigi
 16. Mickey en Minnie
 17. Mulder en Scully
 18. Peanut Butter en Jelly
 19. Pinky en de Brain
 20. Romeo en Julia
 21. Salt en Pepper
 22. Scooby en Shaggy
 23. Shrek en Donkey
 24. Simon en Garfunkel
 25. Sonny en Cher
 26. Spaghetti en Meatball
 27. Starsky en Hutch
 28. Sugar en Spice
 29. Thunder en Lightning
 30. Tom en Jerry
 31. Trick en Treat
 32. Ying en Yang

Verzin het zelf

Geen interessante naam voor jullie beiden gevonden? De beste koosnaampjes voor hem en haar ontstaan vanuit het niets; op de momenten waarop je het niet verwacht. Als je geen leuke bijnaam hebt gevonden in deze lijst dan kun je er zelf ook één bedenken. Het is niet moeilijk maar het vraagt wel wat van je tijd.

Neem plaats op de bank met een notitieblok en noteer alle goede en slechte eigenschappen van je partner, de leuke en minder leuke dingen en koppel dit aan woorden die in je opkomen. Schrijf de woorden op en voor je het weet heb je een leuke bijnaam voor je partner gevonden. Dit zijn bijvoorbeeld de koosnaampjes voor mannen.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips om de communicatie in je relatie te verbeteren

Als je een relatie hebt, is de kans groot dat je behoorlijk wat spannende momenten hebt ge…