LGBTQ datingsites en apps: voor iedereen die serieus wil daten als zichzelf

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Daten kan lastig en frustrerend zijn in de huidige maatschappij. Veel singles hebben een druk sociaal leven en het kan moeilijk zijn om iemand te vinden waar je een echte oprechte klik mee voelt. Wanneer je in de kroeg of club staat, flirt en dans je misschien met wat mensen, maar vaak gaat deze connectie niet verder dan slechts één avond of nacht.

Zeker als lbtq’er kan de datingwereld nog ingewikkelder zijn. Aan het uiterlijk van iemand kun je nu eenmaal niet altijd zijn of haar seksuele oriëntatie afzien. Daardoor kan het soms nog lastiger zijn om iemand te vinden met wie je een serieuze relatie aan kan gaan. Ze zeggen weleens dat er zoiets bestaat als een gaydar, maar laten we eerlijk zijn: deze werkt niet altijd (even goed).

Waarom swipe-apps geen goed idee zijn

Er zijn veel dating apps beschikbaar om je datingavontuur te starten. Vooral swipe dating apps zijn tegenwoordig erg populair: denk bijvoorbeeld aan het populaire Tinder. Veel andere dating apps en sites maken gebruik van dit kenmerkende swipe-systeem. Je ziet enkel een profielfoto en een kleine bio van mensen en vervolgens maak je een keuze om ze naar links of naar rechts te swipen. Het nadeel van dit populaire datingsysteem? Dat het in eerste instantie puur om het uiterlijk gaat.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Deze vleeskeuring heeft niet bepaald een positieve invloed op de rest van contact. Vaak bloeden de gesprekken snel dood of volgt er maar één date. Wanneer je op zoek bent naar een snelle flirt, date, hook-up of one-night stand kan dit perfect voor je werken. Maar wanneer je op zoek bent naar een diepe verbinding, oprechte connectie en serieuze relatie, gaat dit systeem je niet verder helpen.

5 LGBTQ dating apps

Gelukkig zijn er meerdere dating apps voor lgbtq’ers die op zoek zijn naar een oprechte relatie. Eentje waarbij het niet alleen om de seks draait, maar juist vooral om de connectie. Het zijn de apps waar je helemaal jezelf kunt zijn. Dit zijn 5 van deze LGBTQ dating apps.

lexa

1. Lexa Gay

De bekende Nederlandse datingsite Lexa heeft een eigen versie ontwikkeld speciaal voor de gay community. Lexa bestaat al vele jaren en heeft door de jarenlange ervaring een grote database aan gebruikers opgebouwd. Hoe meer singles, hoe groter de kans is dat jij jouw droompartner gaat vinden. ‘Overal en altijd daten’. De slogan van Lexa Gay zegt het al.

Bekijken op Lexa Gay

Download eenvoudig de app en schrijf je gratis in. Stel je profiel samen, bekijk profielen van andere leden en gebruik bepaalde zoekfilters op specifieker te zoeken naar jouw perfecte match. Gebruik de functie Meetic Messenger om met anderen te chatten.

GayParship

2. GayParship

De bekende datingsite Parship heeft een speciale versie ontwikkeld voor single homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen, genaamd GayParship. Hier vind je iemand die bij je past, net als iedereen. Een groot deel van de gebruikers van GayParship is hoogopgeleid, want dat is de doelgroep waar het zich op richt. En dat doet het met veel succes: GayParship heeft zelfs een 38% succespercentage, wat betekent dat de kans zeer groot is dat jij je ideale match gaat tegenkomen op deze dating app.

Daarnaast is de kans ook groot dat je hier iemand tegenkomt die net als jij op zoek is naar een serieuze relatie. Het gemiddelde leeftijdsniveau van deze datingsite ligt boven de 30 jaar. Dit is een leeftijd dat de meeste mensen op zoek zijn naar iets serieus. Ga naar GayParship en download gratis de app.

Bekijken op GayParship

Bij de aanmelding wordt er gevraagd om een persoonlijkheidstest in te vullen. De uitslag van deze test wordt gebruikt voor het geavanceerde matchingssysteem waar GayParship gebruik van maakt. Dit is dé manier om aan andere singles gekoppeld te worden en matches te vinden die perfect bij jou aansluiten.

bilove

3. Bilove

Bilove is een datingsite voor vrouwen die op zoek zijn naar leuke vrouwen. Deze dating app is specifiek ontwikkeld voor biseksuele vrouwen. Ben je er nog niet helemaal uit of je biseksueel bent, maar ben je wel nieuwsgierig? Dan kun jij hier ook zeker terecht om dit verder uit te zoeken. In tegenstelling tot vele andere datingsites is Bilove echt alleen bedoeld voor lesbiennes, biseksuele en bischierige vrouwen.

Bekijken op Bilove

Je kunt gratis Bilove gebruiken met het gratis lidmaatschap om je bekend te maken met de dating app. Vul je eigen profiel in en bekijk profielen van andere vrouwen. Trekt een leuke vrouw je aandacht of interesse, stuur dan een leuk berichtje of een zogenaamde wink om te flirten.

girls dating

4. Girls Dating

Girls Dating is een datingsite die exclusief bedoeld is voor lesbiennes. Vele hetero vrouwen vinden hun ideale match online via datingsites. Lesbiennes hebben natuurlijk ook een plek nodig om leuke vrouwen te ontmoeten. Of je nu op zoek bent naar een date, een relatie of een vriendschap: bij Girls Dating ontmoet jij die speciale persoon.

Bekijken op Girls Dating

Je kunt je gratis aanmelden, maar je kunt pas gebruik maken van alle functies en features wanneer je betaalt voor een lidmaatschap. Hiermee kun je profielen van andere vrouwen bekijken, uitgebreid zoeken met bepaalde filters, berichtjes sturen en chatten. Girls Dating is dé website als je op zoek bent naar een serieuze relatie met een vrouw.

gaybuddy

5. Gaybuddy

Gaybuddy is een van de bekende gaydatingsites van Nederland die zich op de mannen richt. Je hebt vast wel eens de datingsite voorbij zien komen in de media. Deze inclusieve datingsite is bedoeld voor homo en bi mannen die op zoek zijn naar jongens en mannen. Het maakt niet uit wie je bent en wat je doet, bij Gaybuddy kunnen alle mannen terecht die zoek zijn naar een korte fling of seksueel contact. De enige eis is dat je 18 jaar of ouder moet zijn.

Bekijken op Gaybuddy

Maak eenvoudig een profiel aan en ga op zoek naar jouw ideale match met behulp van filters als interesses, regio, geaardheid of hobby’s. Gaybuddy heeft een handige webversie waardoor je geen app hoeft te downloaden. Log in via de internetbrowser, blader door profielen, bekijk foto’s van andere leden en stuur berichtjes.

Een veilige omgeving waar iedereen geaccepteerd wordt

Gelukkig zijn er veel gay dating apps ontwikkeld om mensen bij elkaar te brengen. Deze speciale lgbtq dating apps zijn specifiek bedoeld om lgbtq’ers eenvoudig met elkaar in contact te laten komen. Ben je lesbisch, homoseksueel, transgender, biseksueel of queer? Dan ben jij meer dan welkom op deze apps om jouw ideale match te vinden.

De dating apps bieden een open-minded en veilig platform om jouw perfecte match te vinden. Je ontmoet er enkel mensen die jou volledig accepteren zoals je bent en dit betekent dat je helemaal jezelf kunt zijn. Want helaas hebben lgtbq’ers nog steeds te maken met discriminatie en vooroordelen. Op deze dating apps kun jij volledig jezelf zijn en hoef je niet bang te zijn voor oordelen en vooroordelen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie