Home LGBTQ Grindr Xtra: wat is het en wat kun je ermee?

Grindr Xtra: wat is het en wat kun je ermee?

2 minuten leestijd
1
grindr xtra

Grindr; als gay of bi man kun je niet om deze app heen. Het is dé gay dating app dat voor veel mannen de wereld groter heeft gemaakt. De gebruiksvriendelijke app heeft eigenhandig een revolutie ontketend. Van nature is het een gratis app die je zonder kosten kunt downloaden in de Apple App Store of Google Play Store maar er moet een manier zijn om de kosten terug te verdienen. Dit doet de dating app in de vorm van Grindr Xtra; het premium lidmaatschap waarmee je toegang tot meer functionaliteiten krijgt.

Wat is Grindr Xtra?

De premium versie van Grindr heet niet voor niets Xtra. Je krijgt met dit lidmaatschap namelijk de beschikking over een reeks extra features. Op uiteenlopende punten is het een uitbreiding van de mogelijkheden van het gratis lidmaatschap maar er zijn ook een aantal extra functies beschikbaar. Als gratis lid kun je geen gebruik van deze functies maken.

Wat kun je ermee?

Het begint met het gebrek aan banners en advertenties. Als je een hekel hebt aan deze irritante reclames tussendoor dan kun je deze vaarwel zeggen door het Xtra abonnement te nemen. Met het betaalde lidmaatschap zijn meer Grindr Tribes beschikbaar en krijg je pushmeldingen bij inkomende berichten. Waar je als gratis lid tegen een limiet aanloopt als je mensen wilt blokkeren of als favoriet wilt opslaan is dit onbeperkt met het Xtra lidmaatschap. Als je bepaalde zinnen vaak gebruikt dan kun je deze opslaan en snel versturen wanneer het nodig is. Dit bespaart tijd en voorkomt dat je steeds hetzelfde moet typen. Hetzelfde geldt voor foto’s. Je meest recente foto’s kun je snel delen met de Quick-send functie.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

 • Geen advertenties
 • Quick-send recent gedeelde foto’s
 • Opslaan en snel versturen van opgeslagen zinnen
 • Meer Grindr Tribes

Meer zoekopties

Zo kun je niet maximaal 100 maar 600 mannen zien in de lijst met profielen. Voor de kieskeurige mannen onder ons is dit een aantrekkelijke uitbreiding om meer keuze te krijgen. Je kunt met Grindr Xtra ook alleen zoeken op de mannen die online zijn. Zo vermijd je de situatie waarin je met iemand contact opneemt die al lange tijd niet meer online is geweest. Bovendien krijg je toegang tot uitgebreidere filters om je zoektocht verder af te stemmen op je voorkeuren en wensen. Je kunt hiernaast door de profielen swipen.

 • Door profielen swipen
 • Uitgebreidere filters
 • Online leden tonen
 • Push-meldingen
 • Onbeperkt blokkeren en als favoriet opslaan

Met dit exclusieve lidmaatschap kom je er pas echt achter hoe beperkt het gratis lidmaatschap is. Het is echter niet gratis. Het aankopen van het lidmaatschap kan binnen de app door op Upgrade te drukken. Volg de instructies en voor je het weet kun je van alle premium functies gebruik maken. Let er wel op dat het Xtra abonnement van Grindr automatisch verlengd wordt. Mocht je eens wat anders dan Grindr willen proberen dan zijn er gelukkig meerdere alternatieven. Dit zijn een aantal andere datingsites voor gay mannen, mocht je ze nog niet kennen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Eén reactie

 1. Alex

  12 mei 2018 at 03:10

  Goedemorgen,

  Waarom verdwijnen mijn gesprekken?
  Waarom krijg ik profielen te zien als ik de zoek functie gebruik voor in de buurt, komen er profielen te zien van b.v. 1268 km maar near Stadlau, word er dan gezegd?

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is de hanky code? De kleuren van een zakdoek als geheimtaal

Als we toch allemaal van elkaar zouden weten wat we zochten op seksueel vlak; het zou het …