Trans dating: 5 beste transgender of travestiet dating apps

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
9 minuten leestijd

Daten met een transseksueel, transgender of travestiet? Laten we zeggen dat het voor de meeste mensen onbekend terrein is, een mysterieuze dimensie van liefde en lust die vaak verkeerd begrepen wordt. Maar het is de 21e eeuw, en de tijd om die oude clichés en stereotypes te doorbreken is nu.

Ben je nieuwsgierig naar daten buiten de traditionele hokjes? Heb je transmensen altijd al spannend gevonden, maar weet je niet precies waarom? En vraag je je af of er speciale datingplatforms zijn waar je met vertrouwen dit nieuwe datinghoofdstuk kunt starten? Laten we de taboes en oordelen vergeten. We vertellen je meer over trans dating.

Waarom trans dating anders is

Op platforms als Tinder, Grindr en Bumble kun je je identificeren als transgender, transman, genderqueer en ga zo maar door. Maar wees eens eerlijk, zijn deze apps echt een walhalla voor iedereen die buiten de standaard hokjes denkt? Nee, niet echt. Ze hebben een trackrecord dat – om het mild te zeggen – dubieus is als het aankomt op het behandelen van transgendergebruikers.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het kan daar soms echt aanvoelen als een soort schijnwereld. Als je niet simpelweg hetero bent, zit je al snel in de hoek waar de klappen vallen. Neem nu Tinder, dat platform is meerdere keren beschuldigd van het zonder pardon verbannen van transgendergebruikers. En Tinder is lang niet de enige app waar dit gebeurt.

Door al deze negatieve ervaringen hebben transmensen deze apps massaal aan de digitale wilgen gehangen. Er zijn zelfs boycots en talloze Twitter-campagnes geweest om andere transgebruikers te waarschuwen er weg te blijven. Het resultaat? De transcommunity is slechts in geringe mate aanwezig op deze apps. Dat wil niet zeggen dat ze er helemaal niet actief zijn, alleen minder dan je zou verwachten – iets om rekening mee te houden.

5 datingapps voor trans dating

Misschien ben je zelf trans, misschien niet. Misschien weet je precies wat je zoekt, of misschien heb je nog geen idee. Hoe dan ook, het is tijd om de oude stereotypen en vooroordelen achter ons laten. Er zijn nu plekken online waar je wél kunt aankloppen als transgender, transseksueel, travestiet of zelfs als je jezelf gewoon niet wilt labelen. En ook als jij zelf niet tot deze groepen behoort, maar wel naar hen op zoek bent, kun je er terecht. We hebben de beste apps voor je verzameld.

transseksueeldating

1. TransseksueelDating

Laten we beginnen met TransseksueelDating. De naam zegt het al, deze site is specifiek voor het chatten met transseksuelen. Of je nu een flirtcontact zoekt of een leuke vriendschap wilt opbouwen, je kunt hier terecht. Je kunt er gratis een profiel aanmaken, maar wil je echt de diepte in, dan zul je moeten betalen. Het is net als in een kroeg; een knipoog is gratis, maar voor een goed gesprek trek je de portemonnee.

App StoreGoogle Play

translr

2. Translr

Op zoek naar een toevluchtsoord in de datingwereld waar je jezelf kunt zijn? Maak kennis met Translr, oorspronkelijk bekend als Transdr. Het is een plek waar je kunt zijn wie je bent en waar je mensen vindt die dat ook zijn. Deze app is een inclusieve haven voor transvrouwen, -mannen en non-binaire mensen. Iedereen heeft zijn unieke eigenschappen en niemand wordt buitengesloten. Bij Translr zit je volledig goed. Of je nu een crossdresser, panty boy, of sissy boy bent, iedereen is welkom.

Het is volledig gratis om je aan te melden en de Translr-app is erop gericht een veilige, niet-oordelende omgeving te zijn. Chatten, vriendschap sluiten of zelfs hulp en ondersteuning vinden, het kan hier allemaal. De app is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

App StoreGoogle Play

trans

3. Trans

Een andere app voor de digitale wereld van transgender dating is Trans, de datingapp die speciaal ontworpen is voor transgenders. Als jij een zwak hebt voor de transgendergemeenschap, dan is dit dé place to be voor jou. Of je nu op zoek bent naar iemand om de hoek of toch liever een wereldwijde zoektocht start, Trans heeft het allemaal. De app maakt het niet alleen supergemakkelijk om andere transgenders en hun fans te ontmoeten, maar ook om nieuwe vrienden te maken.

App StoreGoogle Play

taimi

4. Taimi

Op zoek naar een datingplatform dat écht inclusief is? Taimi springt eruit als een all-in-one hub voor de LGBTQ+ gemeenschap, en dat betekent dat ook transgenders hier in goede handen zijn. Maar het is meer dan een datingapp, het is een app die ruimte biedt voor alle genderidentiteiten en seksualiteiten. Dus of je nu een transman, transvrouw, niet-binair of genderdivers bent, Taimi verwelkomt je met open armen.

Anders dan veel andere datingapps, die de neiging hebben transgenders te fetisjeren, zet Taimi zich in voor een veilige en respectvolle omgeving. Het doel? Bestrijding van homofobie, transfobie en bifobie. Ze zijn niet alleen bezig met het matchen van profielen, naar eigen zeggen zijn ze ook actief betrokken bij het verbeteren van de levens van LGBTQ+-mensen wereldwijd.

App StoreGoogle Play

tinder

5. Tinder

Tinder is de onbetwiste koning van de datingwereld, net zoals Meta dat is voor sociale media. Zelfs Tinder heeft tegenwoordig een plekje gereserveerd voor transmannen en -vrouwen. In het begin was Tinder niet zo inclusief – je kon alleen kiezen tussen ‘man’ of ‘vrouw’. Maar sinds 2016 is de app wakker geschud en nu kun je er ook terecht als je crossdresser, transman, transvrouw of genderqueer bent of deze mensen zoekt. De app staat nu volledig achter de transgemeenschap en heeft een brede kijk op andere genders.

Als je op zoek bent naar een relatie, vriendschap of zelfs liefde, zit je hier helemaal goed. Tinder heeft een schat aan functies om je matchgame te verfijnen. Je kunt de app naar hartenlust aanpassen om mensen te vinden die dezelfde seksuele oriëntaties en voorkeuren delen als jij. Bovendien is de LGBTQ+-gemeenschap op Tinder behoorlijk groot en divers. Van casual flings tot serieuze relaties, hier vind je het allemaal. Dus als je al een beetje ervaring hebt met trans-dating en je horizon wilt verbreden, dan is Tinder een prima plek om je avonturen voort te zetten.

App StoreGoogle Play

Waarom niet de populaire datingapps?

Waarom zouden de bekende apps als Tinder niet werken? Nou, zelfs toen Tinder gebruikers de vrijheid gaf om hun eigen identiteit te kiezen, loste dat niet alle problemen op. De voormalige CEO, Sean Rad, erkende tegenover TechCrunch in 2016 dat het platform serieuze uitdagingen kende als het ging om de behandeling van transgebruikers.

Tinder en co. zijn daarom lange tijd niet de plekken geweest waar je naartoe ging als je iemand zocht die buiten de traditionele genderidentiteiten valt. Ja, je kon je identiteit wel invullen, maar dat maakte de pesterijen niet minder. Het ontbrak daar gewoon aan de opties die je nodig had om echt te vinden wat je zoekt. Kortom, als je als transseksueel, transgender of travestiet wilt daten, of deze mensen zoekt, dan moet je soms verder kijken dan de standaard apps. De bovenstaande opties kunnen je daar perfect bij helpen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie