Trans dating: transseksueel, transgender of travestiet daten?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
4 minuten leestijd

Waar kun je terecht als je op zoek bent naar een transseksueel, transgender, travestiet of iemand die niet in deze hokjes past? Hoewel gebruikers op Tinder, Grindr en Bumble hun identiteit als transgender, transman, genderqueer en meer kunnen invullen, zijn het niet bepaald de plekken die succesvol zijn voor al deze mensen.

Want laten we eerlijk zijn, deze apps kunnen hel op aarde zijn voor alle mensen die ook maar een klein beetje afwijken van de norm. Niet hetero, gay of bi? Dan is het nog niet zo makkelijk. Tinder, om maar een voorbeeld te geven, is al vele keren beschuldigd van het verbannen van transgendergebruikers, zonder een goede reden.

In het verleden heeft dit binnen transkringen geleid tot een boycot van apps zoals Tinder, en dan hebben we het nog niet eens over de talloze tweets waarin transgebruikers worden aangemoedigd om dergelijke apps te vermijden.1 Het gevolg is dat deze groep nog maar in kleine aantallen op deze apps aanwezig is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Trans dating?

Het goede nieuws is dat er voortdurend nieuwe datingsites in ontwikkeling zijn; sommigen slagen, anderen niet. Waar het om gaat is dat er nu ook virtuele plekken zijn waar je wel in contact kunt komen met transgenders, transseksuelen, of travestieten of andere LGBT’ers. We zochten het voor je uit, zodat jij dat niet hoeft te doen. Dit zijn de datingsites waar je naar op zoek bent:

transseksueeldating

TransseksueelDating

Om te beginnen een datingsite voor het ontmoeten van transseksuelen. Met de toepasselijke naam ‘TransseksueelDating’ is dit een plek om te chatten voor een seksdate, of voor vriendschap. Het registreren van een profiel is volledig gratis, maar als je de extra functies wilt gebruiken dan ontkom je er niet aan om te betalen. Met winks en flirts kun je de aandacht trekken en interesse tonen in de profielen die je interesseren.

Bezoek TransseksueelDating

transdr

Transdr

Speciaal voor TS’ers en degenen die juist naar deze doelgroep op zoek is: Transdr is een dating community voor transvrouwen en -mannen en non-binaire mensen die zich niet thuis voelen in de andere categorieën. Het is gratis om lid te worden bij deze app waar het laatste jaar veel over gesproken is. Transdr is een exclusieve transvriendelijke datingsite met als doel een niet-oordelende omgeving te creëren. In de community kun je niet alleen chatten, maar ook ontmoeten voor vriendschap, hulp en ondersteuning.

Bezoek Transdr

De populaire dating apps

Waarom niet bij een van de populaire dating apps? Uiteindelijk blijft transgender dating voor apps als Tinder een gevoelig onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien of genegeerd, zelfs nu ze gebruikers de opties geven om zelf te bepalen hoe ze identificeren, naar welk geslacht ze zoeken en wie hun identiteit ziet. De toenmalige CEO van Tinder, Sean Rad, gaf tegen TechCrunch zelfs toe dat ze “beseften dat er echt een groot probleem was met pesterijen tegenover transgenders.”2

Terwijl Tinder steeds meer inziet dat er wat aan gedaan moet worden, is het nog altijd geen plek waar je terecht kunt als je iemand wilt daten die zich niet identificeert als hetero, gay of bi. Zij kunnen weliswaar hun identiteit zelf invullen, maar voor velen is het niet genoeg, als omdat daarmee de pesterijen door andere gebruikers nog niet zijn opgelost.

Bovendien zijn er nog steeds beperkingen, zoals alleen kunnen zoeken onder mannelijke of vrouwelijke gebruikers, terwijl je misschien juist de leden uit de trans-community zoekt. Kortom, het is niet makkelijk om een transseksueel, transgender of travestiet te vinden en te daten.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie