Home Bumble

Bumble

bumble
Bumble, de dating app waar vrouwen de dienst uitmaken. “Date, ontmoet en netwerk beter” is de slogan van de app die het opneemt tegen de gevestigde orde. De media heeft het over een win-win situatie voor beide geslachten maar is dat ook zo? Met de Bumble app willen de makers het dating landschap aanpassen en vriendelijker maken voor de serieuze vrouw.

De vrouw heeft er de touwtjes in handen, niet de man. Als dit je niet bevalt, dan is Bumble niet voor je weggelegd en kun je beter kiezen voor een andere dating app zoals de onderstaande app. Daar kun je als man wel het eerste contact leggen.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Bumble?

Om van Bumble gebruik te kunnen maken dien je eerst een account aan te maken. Als je je account aangemaakt hebt dan kun je foto’s uploaden. De basisgegevens voor je account worden uit je Facebook profiel gehaald zoals je werk en opleiding. Je kunt vervolgens een maximale afstand invullen zodat je alleen singles in de app voorbij ziet komen die niet te ver bij je vandaan wonen. Verder is de app zoals je verwacht van een dating app. Je ziet een profielfoto van een gebruiker inclusief de naam, leeftijd, werk en opleiding. Met deze gegevens moet je een keuze maken of de persoon afwijst of goedkeurt. Veeg naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je snel door wil naar de volgende foto. Als één van de singles jou ook leuk vindt dan is er een match.

Het is meer dan een dating app

Er is geen hokje waar Bumble zich in laat plaatsen. Het is namelijk niet alleen een dating app maar nog veel meer. Als je niet op zoek bent naar een partner, of een date, dan is er meer te doen bij Bumble. Met de Bumble BFF en Bizz features stapt het uit de datingkringen om mensen met andere behoeften kennis te laten maken.

Bumble BFF

Als afkorting voor “best friend forever” is BFF een manier om nieuwe vrienden te maken. Met deze modus ingeschakeld koppelt Bumble je aan gebruikers van hetzelfde geslacht en waarvan het denkt je er vrienden mee kunt worden. Anders dan in het datinggedeelte kunnen beiden het gesprek beginnen als er een match is. De tijdlimiet voor het benaderen van een match is er wel. Dit is een samenvatting van Bumble BFF:

Bumble Bizz

Net als de BFF feature kun je met Bizz nieuwe mensen leren kennen. Het verschil is dat het bij de Bizz feature om zakelijke contacten gaat of mensen die je kunt toevoegen aan je carrièrenetwerk. Dit is Bumble Bizz in het kort:

In de instellingen van de Bumble app kun je van modus verwisselen. Zo kun je beginnen met daten, na enkele minuten overstappen op BFF en je sessie afronden met Bizz. Je hoeft niet van alle features gebruik te maken. Je mag ook alleen BFF gebruiken als je nieuwe mensen wilt ontmoeten.

Bumble app

Werking matches

Heb je na veel swipen eindelijk een match? Dan kun je als vrouw direct contact opnemen met de man maar andersom niet. De vrouwen bepalen of het eerste contact er komt. De vrouw heeft 24 uur om het eerste bericht te versturen, de man heeft vervolgens 24 uur om het bericht te beantwoorden. Gebeurt het niet binnen de gestelde tijd dan wordt de match opgeheven. Op deze manier herschrijft Bumble de regels van online daten, waarbij het normaal gesproken voornamelijk de man is die die eerste stap zet. Dit is een unieke regel die je niet bij andere apps tegenkomt.

Het is dan ook een vrouwvriendelijke datingapp waarbij lastige mannen snel het toneel verlaten. De man kan geen gesprek starten met een vrouwelijke gebruiker. Als je als man echter een meer dan gemiddelde interesse in een vrouw hebt dan kun je eens per dag het contact met nog eens 24 uur verlengen. Voor same sex-connecties zoals lesbische matches of connecties met vrienden geldt dat één van de twee binnen 24 uur contact moet opnemen voor de match voorgoed verdwijnt.

Voor wie is het?

Bumble is ook wel bekend als de dating app voor feministen. Het is er elke dag Internationale Vrouwendag omdat vrouwen de volledige controle hebben op de dating app. Hoewel vrouwen de controle hebben is het een plek waar iedereen terecht kan, ongeacht je geslacht of date- of vriendschapsvoorkeuren. De dating app is gericht op ontmoeting tussen heteroseksuelen maar het is ook mogelijk om als gay van de app gebruik te maken.

Connecties tussen twee personen met hetzelfde geslacht zijn dus ook mogelijk op Bumble. De app richt zich voornamelijk op personen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, meer dan de andere datingapps. Het concept met het exclusieve alleenrecht voor vrouwen om contact te leggen zorgt ervoor dat de rotte appels onder de mannen eruit gefilterd worden. Als man is er echter ook een voordeel: je weet meteen wie écht interesse in je heeft en wie niet.

Vrouwen bepalen het gesprek

Naar rechts of links swipen is iedereen bekend mee. Bij Bumble verloopt het vervolgens anders als er eenmaal een match is. Het is dan aan de vrouw om het voortouw te nemen en de eerste stap te zetten door een bericht te versturen. De simpele regel die het de mannen verbiedt om het initiatief te nemen bestaat om verschillende redenen. Het moet vrouwen inspireren om de eerste stap te leren zetten maar het geeft de vrouwen ook meer kracht en controle binnen de app. Een andere niet te missen reden is dat het een eeuwenoud probleem om op de dating apps voorkomt; mannen die vrouwen bombarderen berichten.

24 uur

Beperkte duur matches

Matches verzamelen zoals bij Tinder om te kunnen pochen tegen vrienden of collega’s zit er niet in bij Bumble. De matches die je hebt hebben namelijk maar een beperkte duur van 24 uur. Als binnen dit tijdsbestek geen eerste bericht is verstuurd door de vrouw dan verloopt de mátch. Contact tussen beide gebruikers is dan niet meer mogelijk, tenzij de man deze periode graag wil verlengen. Als man kun je betalen om de match voor een extra 24-uurs periode te laten bestaan.

Het is niet alleen voor hetero’s

Als één van de enige dating apps is het bij Bumble niet vereist om je seksualiteit door te geven. Je hoeft alleen je voorkeur aan te geven; mannen, vrouwen of beiden. De app stelt je vervolgens deze profielen voor. Als er een match is tussen twee mannen of twee vrouwen dan geldt de basisregel van “de vrouw opent het gesprek” niet. Beiden kunnen het gesprek openen na een match.

Geverifieerde profielen

Niemand houdt van de catfish en Bumble al helemaal niet. Om het kaf van het koren te scheiden kun je vertrouwen op de extra verificatie. Gebruikers van de app kunnen zichzelf verifiëren door een foto van zichzelf te maken in een bepaalde beweging. Als de verificatie van je profiel lukt dan word je beloond met een vinkje dat aan je profiel wordt toegevoegd. Anderen weten dan dat je de “real deal” bent.

Het is gratis, maar niet alles

superswipe betalenTerwijl de traditionele datingsites altijd om een maandelijkse vergoeding vroegen brak Tinder de markt open door de app volledig gratis aan te bieden. Het luidde een nieuw tijdperk in waarbij singles geen enkele cent meer hoefden te betalen voor online daten. Inmiddels heeft Tinder een reeks betaalde features en abonnementen ingevoerd voor gebruikers die meer mogelijkheden willen, terwijl de basisfuncties nog altijd gratis zijn.

Voor Bumble geldt precies hetzelfde. De feministische dating app is gratis te gebruiken maar als je van alle functies gebruik wilt maken dan wordt er om een vergoeding gevraagd. Met andere woorden, als je nergens voor wilt betalen dan hoeft dat niet. Je betaalt alleen als je dat wilt. Extra features die Bumble aanbiedt zijn bijvoorbeeld de Bumble Boost, waarmee je de mogelijkheid krijgt om te swipen tussen profielen van mensen die jou eerder leuk vonden.

Bumble Boost

De Bumble Boost is een premiumfeature waar kosten aan verbonden zijn. Met de feature is het mogelijk om te zien wie jou leuk hebben gevonden. Je hoeft deze personen dan niet tegen te komen in het swipe spel maar je kunt direct met deze personen matchen. De Boost functie maakt het ook mogelijk om opnieuw gematcht te worden met de connecties die verlopen zijn. Als extra kun je ook nog eens zelf bepalen of je een match wilt verlengen of niet.

Bumble app

Om Bumble uit te proberen moet je uiteraard de app downloaden. Deze is beschikbaar in de Google Play en Apple app stores. Inloggen kan met je Facebook account. Op dit moment is het nog niet mogelijk om je op een andere manier aan te melden. De Bumble app is gebruiksvriendelijk en werkt zoals iedere swipe-app waarbij je foto’s te zien krijgt van andere gebruikers die je naar links en rechts kunt swipen.

App StoreGoogle Play

Bumble Snooze

Even geen zin meer in daten of in gesprek raken met andere mensen? Bij Bumble hoef je niet je profiel te verwijderen, maar kun je je activiteiten even pauzeren. Dit kan met de Bumble Snooze functie. Handig voor als je op vakantie gaat of verwikkeld raakt in een reeks van deadlines op je werk. Je zet met Bumble Snooze je profiel op pauze, terwijl al je contacten bewaard blijven.

Over Bumble

Bumble presenteert zich als de directe concurrent van Tinder. Dat is ook niet zo vreemd aangezien de drie oprichters van de datingapp voormalig medewerkers van Tinder zijn. Volgens de makers van de app is Bumble minder oppervlakkig en liggen de normen en waarden hoger.

Ontwikkeld door Whitney Wolfe, een medeoprichter van Tinder, en ondersteund door het kapitaal van Badoo eigenaar Adreev is Bumble inmiddels al meer dan 1 miljard dollar waard. Terwijl de groei blijft doorzetten zijn de werknemers van het bedrijf achter de app nog lang niet bezig met geld tellen. De groei wordt gestaafd door de voortdurende reeks updates die worden uitgerold om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen. In de Verenigde Staten is het al één van de populairste dating apps van vandaag de dag.