Home Bumble

Bumble

bumbleBumble, de dating app waar vrouwen de dienst uitmaken. “Zoek, date en netwerk” is de slogan van de app die het opneemt tegen de gevestigde orde. De media heeft het over een win-win situatie voor beide geslachten maar is dat ook zo? Met de Bumble app willen de makers het dating landschap aanpassen en vriendelijker maken voor de serieuze vrouw. De vrouw heeft er de touwtjes in handen, niet de man. Als dit je niet bevalt dan is Bumble niet voor je weggelegd en kun je beter kiezen voor een andere dating app zoals Badoo. Daar kun je als man wel het eerste contact leggen.

Bezoek Badoo

Hoe werkt Bumble?

Om van Bumble gebruik te kunnen maken dien je eerst een account aan te maken. Als je je account aangemaakt hebt dan kun je foto’s uploaden. De basisgegevens voor je account worden uit je Facebook profiel gehaald zoals je werk en opleiding. Je kunt vervolgens een maximale afstand invullen zodat je alleen singles in de app voorbij ziet komen die niet te ver bij je vandaan wonen. Verder is de app zoals je verwacht van een datingapp. Je ziet een profielfoto van een gebruiker inclusief de naam, leeftijd, werk en opleiding. Met deze gegevens moet je een keuze maken of de persoon afwijst of goedkeurt. Veeg naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je snel door wil naar de volgende foto. Als één van de singles jou ook leuk vindt dan is er een match.

Bumble app

Werking matches

Heb je na veel swipen eindelijk een match? Dan kun je als vrouw direct contact opnemen met de man maar andersom niet. De vrouwen bepalen of het eerste contact er komt. De vrouw heeft 24 uur om het eerste bericht te versturen, de man heeft vervolgens 24 uur om het bericht te beantwoorden. Gebeurt het niet binnen de gestelde tijd dan wordt de match opgeheven. Op deze manier herschrijft Bumble de regels van online daten, waarbij het normaal gesproken voornamelijk de man is die die eerste stap zet. Dit is een unieke regel die je niet bij andere apps tegenkomt. Het is dan ook een vrouwvriendelijke datingapp waarbij lastige mannen snel het toneel verlaten. De man kan geen gesprek starten met een vrouwelijke gebruiker. Als je als man echter een meer dan gemiddelde interesse in een vrouw hebt dan kun je eens per dag het contact met nog eens 24 uur verlengen. Voor same sex-connecties zoals lesbische matches of connecties met vrienden geldt dat één van de twee binnen 24 uur contact moet opnemen voor de match voorgoed verdwijnd.

Voor wie is het?

Bumble is een plek waar iedereen terecht kan, ongeacht je geslacht of date- of vriendschapsvoorkeuren. Hoewel de datingapp gericht is op ontmoeting tussen heteroseksuelen is het ook mogelijk om als gay van de app gebruik te maken. Connecties tussen twee personen met hetzelfde geslacht zijn dus ook mogelijk op Bumble. De app richt zich voornamelijk op personen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, meer dan de andere datingapps. Het concept met het exclusieve alleenrecht voor vrouwen om contact te leggen zorgt ervoor dat de rotte appels onder de mannen eruit gefilterd worden. Als man is er echter ook een voordeel: je weet meteen wie écht interesse in je heeft en wie niet.

Bumble app

Om Bumble uit te proberen moet je uiteraard de app downloaden. Deze is beschikbaar in de Google Play en Apple app stores. Inloggen kan met je Facebook account. Op dit moment is het nog niet mogelijk om je op een andere manier aan te melden. De Bumble app is gebruiksvriendelijk en werkt zoals iedere swipe-app waarbij je foto’s te zien krijgt van andere gebruikers die je naar links en rechts kunt swipen.

Tinder App StoreTinder Google Play

Bumble Boost

De Bumble Boost is een premiumfeature waar kosten aan verbonden zijn. Met de feature is het mogelijk om te zien wie jou leuk hebben gevonden. Je hoeft deze personen dan niet tegen te komen in het swipe spel maar je kunt direct met deze personen matchen. De Boost functie maakt het ook mogelijk om opnieuw gematcht te worden met de connecties die verlopen zijn. Als extra kun je ook nog eens zelf bepalen of je een match wilt verlengen of niet.

Over Bumble

Bumble presenteert zich als de directe concurrent van Tinder. Dat is ook niet zo vreemd aangezien de drie oprichters van de datingapp voormalig medewerkers van Tinder zijn. Volgens de makers van de app is Bumble minder oppervlakkig en liggen de normen en waarden hoger.

Bumble

4 (80%) 9 stemmen