bumble
Toen Tinder werd opgericht in 2012 was er een dringende noodzaak om de nieuwe datingapp te promoten. Met het idee om veel media-aandacht te krijgen met beperkte middelen, besloten de oprichters van Tinder om ene Whitney Wolfe (Herd) in te schakelen. Haar taak? Als de VP of Marketing mocht zij de datingapp aanprijzen op universiteitscampussen in de Verenigde Staten.

Terwijl Tinder’s ledenbestand explodeerde in het jaar dat volgde, kreeg Whitney een liefdesrelatie met een medeoprichter van Tinder. Maar omdat dit niet helemaal goed ging, ging het stel in 2013 op een smakeloze manier uit elkaar. En vlak erna, na de nodige commotie, verliet ze het management van Tinder.

Wat er gebeurd was in haar periode bij Tinder, was voor Whitney reden om juridische stappen te ondernemen tegen haar ex-geliefde, Tinder en het toenmalige moederbedrijf van de app. De zaak, breed uitgemeten in de media, werd gezien als een klassiek verhaal van ‘vermeende’ seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek.

In de maanden tussen het indienen van haar aanklacht tegen Tinder en de poging om een nieuwe carrière te vinden, kreeg ze te maken met een meedogenloos spervuur van online intimidatie. Het resulteerde in paniekaanvallen en paranoia. Wat ze meemaakte, was de oorsprong van een nieuw idee: een sociaal netwerk voor alleen vrouwen met een focus op positiviteit en empowerment.

Make the first move

Het was op dit punt in haar leven dat Andrey Andreev – oprichter van Badoo – tevoorschijn kwam en haar van gedachten veranderde. Hij had Whitney ontmoet tijdens een diner in 2013, toen ze nog bij Tinder zat. Andrey overtuigde haar om elkaars sterke punten te versterken – de combinatie van haar talent en ideeën en zijn kennis, kapitaal en middelen zou geweldig zijn.

Hij kreeg gelijk, want samen zijn ze geslaagd. De app die ze maakten heet Bumble – een datingapp met een marktwaarde van meer dan 8 miljard dollar. Het is een app waar vrouwen de dienst uitmaken. Love it or hate it: Bumble is een plek waar mannen niet dezelfde privileges hebben als vrouwen.

Als dit je niet bevalt, dan is Bumble niet voor je weggelegd – je kunt dan beter kiezen voor een andere dating app zoals de onderstaande app. Daar kun je als man wel het eerste contact leggen.

Bekijk het beste alternatief

Wat is Bumble?

Bumble is een app dat begon als een datingplatform voor het vinden van een relatie, maar inmiddels is het meer dan een datingapp. Er is geen hokje waar Bumble zich in laat plaatsen. Het is namelijk niet alleen een datingapp, ook is het een platform voor zakelijke contacten en vriendschappelijke relaties. Als je niet op zoek bent naar een partner, liefde of een date, dan is Bumble nog steeds een app waarop je actief kunt zijn. Want met de Bumble BFF en Bizz-features stapt het uit de datingkringen om mensen met andere behoeften kennis te laten maken.

Bumble is een datingapp die veel op Tinder lijkt – als twee mensen beiden naar rechts swipen, is het een match. Het grootste verschil is dat bij heteroseksuele matches alleen de vrouwen het eerste bericht kunnen versturen. Met Bumble kun je ook zoeken naar vrienden en zakelijke connecties, in plaats van alleen naar dates.

“Date, ontmoet en netwerk beter.” – Bumble

Met de Bumble-app willen de makers het datinglandschap aanpassen en vriendelijker maken voor de serieuze vrouw. Het is ook een app die inspeelt op de beweging om de positie van vrouwen te versterken – in sociaal en economisch opzicht. En dat doet het op een manier waarop geen enkele andere datingapp dat eerder deed: het geeft vrouwen de controle over de gesprekken en meer.

bumble app

Hoe werkt Bumble?

Bumble is een datingapp, maar inloggen kan ook op de website van Bumble. Maar om van Bumble gebruik te kunnen maken, dien je eerst een account aan te maken. Aanmelden is vrij simpel, waarbij ook wordt gevraagd om een fotoverificatie. Je kunt vervolgens een maximale afstand invullen zodat je alleen singles in de app voorbij ziet komen die niet ver bij je vandaan zijn of wonen. Verder is de app zoals je verwacht van een dating app.

Je ziet een profielfoto van een gebruiker inclusief de naam, leeftijd, werk en opleiding. Met deze gegevens moet je een keuze maken of de persoon afwijst of goedkeurt – een swipe naar rechts of links bepaalt je keuze. Als één van je likes (of meerdere) jou ook leuk vindt, dan is er een match. Het gesprek kan beginnen, maar alleen de vrouw kan het gesprek starten. Dat kan ze doen tot 24 uur na de match, anders vervalt deze. Dit is in het kort hoe Bumble werkt. We leggen de functies van Bumble ook in detail uit.

Aanmelden en profiel

Alle nieuwe gebruikers van Bumble kunnen de app (en webversie) enkel gebruiken als ze zich hebben aangemeld. Het aanmeldproces op Bumble begint met een simpele registratie – uit te voeren op zowel de website als in de iOS- en Android-app. Op welk platform je dit doet is niet belangrijk; je account werkt op alle platforms. In eerste instantie was Bumble alleen beschikbaar voor mensen met een Facebook-profiel, maar tegenwoordig is aanmelden op meerdere manieren mogelijk.

 • Inloggen met Apple ID.
 • Inloggen met Facebook.
 • Inloggen met telefoonnummer.

Bumble raadt je aan om Facebook te gebruiken zodat de meeste gegevens van je profiel overgenomen kunnen worden, zoals je naam, leeftijd, locatie en meer. De app plaatst niets op je Facebook-tijdlijn; het versnelt alleen het aanmeldingsproces. En omdat je Facebook-profiel de juiste gegevens bevat, zorgt de koppeling met het sociale netwerk er ook voor dat de informatie op je profiel echt en betrouwbaar is.

bumble verifiëren

Fotoverificatie

Wil je graag weten of degenen met wie je matcht de real deal zijn? Anderen willen dat ook van jou weten. Daarom heeft Bumble de fotoverificatie onderdeel van het aanmeldproces gemaakt. Niemand ontkomt eraan, want deze verificatie is de enige echte manier om potentiële matches te laten zien dat je bent wie je zegt te zijn. Het geeft jou en andere gebruikers van de app het vertrouwen dat je de persoon op de profielfoto bent.

Om door de verificatie te komen vraagt de app je om een selfie te maken waarin je een pose nabootst. Als voorbeeld toont Bumble je een persoon die een bepaalde pose laat zien. Kopieer deze pose en verstuur de selfie naar Bumble. Maak je geen zorgen: de selfie wordt niet aan andere gebruikers getoond.

De app gebruikt vervolgens een combinatie van geautomatiseerde en menselijke beoordeling om te controleren of je selfie overeenkomt met de persoon op de profielfoto. Het is slechts even wachten tot dit is afgerond: binnen een minuut wordt de verificatie bevestigd of geweigerd. Als de verificatie van je profiel lukt, word je beloond met een vinkje dat aan je profiel wordt toegevoegd.

Bumble Date, BFF en Bizz

Omdat Bumble meer is dan enkel en alleen app om te daten, dien je vooraf al in de stellen waar je naar op zoek bent. Bumble is de eerste app in zijn soort die daten, vrienden zoeken en carrière maken is één platform stopt. Voor elke modus heb je een individueel profiel met eigen foto’s, profielinformatie, gegevens en koppelingen. Al snel word je gevraagd om een keuze te maken uit één van de drie modi van de app:

 • Bumble Date: waar je potentiële dates kunt vinden.
 • Bumble BFF: waar je platonische vriendschappen kunt maken.
 • Bumble Bizz: waar je kunt netwerken en carrièregerichte contacten kunt vinden.

Bumble Date

Swipen voor liefde: we kennen het allemaal als de werkwijze van Tinder. Bumble Date is niet anders, met de uitzondering dat alleen vrouwen de eerste stap kunnen zetten. In de Date-modus zie je foto’s van gebruikers, hun naam en leeftijd. Op basis van deze kerninformatie mag je een keuze maken.

Swipe naar rechts als je interesse hebt, naar links als je door wilt gaan naar het volgende profiel. Nog niet helemaal overtuigd? Swipe naar boven om meer informatie van de gebruiker te tonen. Swipe jij naar rechts en de ander ook bij jou? Het is een match! Het gesprek kan beginnen. Althans, als de dame in kwestie de eerste stap zet.

Onderdeel van je datingprofiel zijn je foto’s. Maak een nieuwe foto, upload foto’s uit je fotoalbum of importeer foto’s uit je Facebook- of Instagram-profiel. Vul je datingprofiel aan met Profielvragen, Interesses, een stukje tekst over jezelf, basiskenmerken en koppel je Instagram of Spotify-account om meer van jezelf te delen.

Werking matches

Heb je na veel swipen eindelijk een match? Dan kun je als vrouw direct contact opnemen met de man – andersom is dat niet mogelijk. Het is aan de vrouw om te bepalen of het eerste contact er komt of niet. Als vrouw zijnde heb je 24 uur om het eerste bericht te versturen, de man heeft vervolgens 24 uur om het bericht te beantwoorden. Gebeurt het niet binnen de gestelde tijd? Dan wordt de match opgeheven, tenzij de man – dit kan eens per dag – de match met nog eens 24 uur verlengd.

Waarom Bumble voor deze feministische benadering kiest? Op deze manier herschrijft Bumble de regels van online daten, zo zegt het zelf, omdat het normaal gesproken de man is die de eerste stap zet. Bij Bumble is het vrouwen eerst – een unieke regel die je niet in andere apps tegenkomt.

Een andere reden waarom deze handelswijze is gekozen, is omdat het ongewenste berichten voorkomt. Omdat vrouwen de controle hebben, zijn mannen minder snel geneigd om ongewenste berichten te versturen. Dat kan alleen als de vrouw het gesprek is gestart. Vrouwen beslissen hoe het gesprek wordt geopend, niet de man. Bumble is dan ook een vrouwvriendelijke datingapp waarbij lastige mannen snel het toneel verlaten.

Voor same seks-connecties zoals queer matches geldt dat één van de twee binnen 24 uur contact moet opnemen. Anders verdwijnt ook deze match voorgoed.

Bumble BFF

Als afkorting voor ‘best friend forever’ is BFF een manier om nieuwe vrienden te maken. Met deze modus ingeschakeld koppelt Bumble je aan gebruikers van hetzelfde geslacht en waarvan het denkt je er vrienden mee kunt worden. Anders dan in het datinggedeelte kunnen beiden het gesprek beginnen als er een match is – iedereen heeft het First Move-privilege in BFF, zoals Bumble het zelf zegt. De tijdlimiet voor het benaderen van een match is er wel.

Bumble Bizz

Bumble Bizz is de nieuwe manier van netwerken, zo zegt Bumble het zelf. Het is een feature van de app om nieuwe mensen te leren kennen. Niet zomaar willekeurige mensen, maar mensen die iets kunnen betekenen voor je carrière of werk. Carrièremogelijkheden ontstaan vaak uit de contacten die je hebt in je netwerk. En wanneer je je netwerk uitbreidt, kun je actief informatie krijgen over een carrièreswitch, teamleden zoeken voor een nieuw project of een mentor vinden.

Zowel voor de Date-modus als voor BFF heeft ook de Bizz-modus een eigen deel in de app. Dat betekent ook een iets andere manier waarop het werkt. In tegenstelling tot de andere twee modi heeft je Bizz-profiel een kopje nodig, Vertel de Bizzers wie je bent, wat je zoekt en waarin je een ster bent. Hoewel de basisgegevens in dit profiel enigszins overeenkomen met die van de andere twee modi, zijn deze gegevens wat meer gericht op werkgerelateerde informatie.

Omdat netwerken soms meer een proces kan zijn dan een snelle match, werkt Bizz-modus een beetje anders. Zodra je een match hebt heeft de vrouw in het gesprek 7 dagen de tijd om het eerste bericht te verzenden. Daarna heeft de ontvanger van dat bericht 7 dagen de tijd om te reageren om de connectie te bevestigen.

Wisselen van modi

Wil je op de vrijdag en zaterdag daten, zondags een vriend(in) zoeken en elke doordeweekse dag je netwerken uitbreiden? Het kan met Bumble, allemaal tegelijk of op afzonderlijke dagen. Wanneer je het wilt, kun je overschakelen van de ene naar de andere modus. Zelfs als je in gesprek bent in de Date-modus kun je tijdelijk even switchen naar Bizz om up-to-date te blijven in dat deel van de app.

In de instellingen van de Bumble app kun je op elk moment van modus verwisselen. Zo kun je beginnen met daten, na enkele minuten overstappen op BFF en je sessie afronden met Bizz. Je hoeft bovendien niet van alle modi gebruik te maken. Je mag ook alleen BFF gebruiken als je nieuwe mensen wilt ontmoeten. Of alleen Date en Bizz.

Wil je helemaal niet daten, maar wel BFF en Bizz blijven gebruiken? Dan kun je de Date-modus uitschakelen – je verliest dan wel alle chats, berichten en matches. En dat kun je achteraf niet meer ongedaan maken.

bumble voorkeuren

Voorkeuren instellen

Welke modus je ook gebruikt: Bumble maakt het mogelijk om in te stellen wie je wilt ontmoeten. Alleen maar interesse in singles die heel dicht bij je in de buurt wonen? Bijvoorbeeld binnen 10 km? Maar zoek je netwerkcontacten die niet ouder dan 50 jaar zijn? Met de instellingen kun je aanpassen wie je ziet verschijnen in de fotostapel. In de Instellingen (bff) kun je het volgende doorgeven:

 • Leeftijd: tussen 2 en 80 jaar (18+ voor Date).
 • Afstand: van 2 tot 161 km.

Om je afstand tot een ander te bepalen gebruikt Bumble de locatiegegevens van je smartphone of browser. Door deze gegevens te koppelen aan die van een ander kan de app de relatieve afstanden meten. Daardoor kan de app gebruikers voorstellen die bijvoorbeeld 1, 3 of 5 km bij je uit de buurt zijn.

Private Detector

Wie had 20 jaar geleden gedacht dat een app zou kunnen herkennen dat een foto mogelijke aanstootgevend zou kunnen zijn? We hebben het dan uiteraard over de dickpic, oftewel de foto waarmee mannen hun trots willen tonen. Omdat dergelijke foto’s vaak onverwacht en ongewenst worden ontvangen heeft Bumble de Private Detector ontwikkeld, een algoritme die bepaalt of een foto die je hebt gekregen een onzedelijke afbeelding kan bevatten.

Heb je vermoedelijk zo’n foto ontvangen? Dan geeft de app je de mogelijkheid om te kiezen of je deze wel of niet wilt bekijken. Als je een onzedelijke foto ontvangt, waarschuwt de Bumble-app je dat de foto naaktheid kan bevatten – nog voordat je besluit de afbeelding te openen. Wil je de afbeelding niet zien? Dan kun je de afbeelding weigeren en vraagt de app je of je de gebruiker wilt blokkeren.

Andersom, in het geval dat jij degene bent die zo’n foto verstuurt, kan de app je eraan herinneren dat het verzenden van een dergelijke afbeelding ertoe kan leiden dat je wordt gerapporteerd. De Private Detector voorkomt dus niet alleen dat je ongewenste afbeeldingen te zien krijgt, maar kan ook voorkomen dat deze überhaupt worden verzonden.

Bumble Snooze

Even geen zin meer in daten of in gesprek te zijn met anderen? Bij Bumble hoef je niet direct je profiel te verwijderen, maar kun je je activiteiten even pauzeren. Dit kan met de Bumble Snooze-functie. Handig voor als je op vakantie gaat of verwikkeld raakt in een reeks deadlines op je werk. Je zet met Bumble Snooze je profiel op pauze, terwijl al je contacten bewaard blijven.

Met Snooze kun je je profiel op Bumble voor 24 uur, 72 uur, een week of voor onbepaalde tijd pauzeren. Als aanvulling op deze instelling kun je (optioneel) aangeven waarom je afwezig bent. De Snooze-status is zichtbaar voor je actieve matches, voor anderen ben je onzichtbaar. Snooze in te schakelen in de Instellingen van de app. Dit zijn de statussen waaruit je kunt kiezen:

 • Ik ben op reis.
 • Ik ben nu druk met werk.
 • Ik ben op een digitale detox.
 • Ik neem wat tijd voor mezelf.

travel mode

Travel Mode

Ga je alleen op vakantie naar Ibiza en zou je wel een metgezel op locatie willen vinden? Of heb je een werktripje naar het buitenland en zou je alvast wat willen netwerken? Of emigreer je naar een ander land en zou je graag iemand willen leren kennen die er woont? Het kan allemaal met de reismodus van Bumble, genaamd Travel Mode.

Of je nu je locatie aanpast naar de andere van Nederland of de andere kant van de wereld, met de reismodus kun je de stad selecteren waarin je wilt verschijnen. De locals aldaar zien je vervolgens in de stapel met profielen voorbij komen en voilà: het is alsof je fysiek aanwezig bent, terwijl dat natuurlijk niet zo is.

Kan iedereen Travel Mode gebruiken? Helaas niet. Het is alleen beschikbaar voor gebruikers die Bumble Premium hebben genomen. Deze gebruikers kunnen de reismodus activeren en een stad selecteren. Andere gebruikers zien daarentegen wel dat je Travel Mode gebruikt.

Voor wie is het?

Bumble is ook wel bekend als de dating app voor feministen. Het is er elke dag Internationale Vrouwendag omdat vrouwen de volledige controle hebben op de dating app. Hoewel vrouwen de controle hebben is het een app waar iedereen terecht kan, ongeacht je geslacht of date- of vriendschapsvoorkeuren. De dating app is gericht op ontmoeting tussen heteroseksuelen, maar het is ook mogelijk om als gay gebruik te maken van de app. Connecties tussen twee personen met hetzelfde geslacht zijn dus ook mogelijk op Bumble.

Bumble Date richt zich voornamelijk op personen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, meer dan de andere datingapps. Het concept met het exclusieve alleenrecht voor vrouwen om contact te leggen zorgt ervoor dat de rotte appels – om ze zo maar te noemen – onder de mannen eruit gefilterd worden. Als man is er echter ook een voordeel: je weet meteen wie écht interesse in je heeft en wie niet. En voor de mannen kan het ook een verademing zijn om geen originele openingszin te hoeven verzinnen. Is dat juist je kracht als man? Dan raden we deze datingapp aan:

Bekijk het beste alternatief

Vrouwen bepalen het gesprek

Naar rechts of links swipen is iedereen bekend mee. Bij Bumble verloopt het vervolgens anders als er eenmaal een match is. Het is dan aan de vrouw om het voortouw te nemen en de eerste stap te zetten door een bericht te versturen. De simpele regel die het de mannen verbiedt om het initiatief te nemen bestaat om verschillende redenen. Het moet vrouwen inspireren om de eerste stap te leren zetten, maar het geeft de vrouwen ook meer kracht en controle binnen de app. Een andere niet te missen reden is dat het een eeuwenoud probleem om op de dating apps voorkomt; mannen die vrouwen bombarderen met berichten.

Beperkte duur matches

Matches verzamelen zoals bij Tinder om te kunnen opscheppen tegen vrienden of collega’s zit er niet in bij Bumble. De matches die je hebt, hebben namelijk maar een beperkte duur van 24 uur. Als binnen dit tijdsbestek geen eerste bericht is verstuurd door de vrouw, dan verloopt de match. Contact tussen beide gebruikers is dan niet meer mogelijk, tenzij de man deze periode graag wil verlengen. Als man kun je betalen om de match voor een extra 24-uurs periode te laten bestaan.

Het is niet alleen voor hetero’s

Als één van de enige dating apps is het bij Bumble niet vereist om je seksualiteit door te geven. Je hoeft alleen je voorkeur aan te geven; mannen, vrouwen of beiden. De app stelt je vervolgens deze profielen voor. Als er een match is tussen twee mannen of twee vrouwen, dan geldt de basisregel van “de vrouw opent het gesprek” niet. Beiden kunnen het gesprek openen na een match.

bumble swipe

Gratis en betaald

Terwijl de traditionele datingsites altijd om een maandelijkse vergoeding vroegen, brak Tinder de markt open door de app volledig gratis aan te bieden. Het luidde een nieuw tijdperk in waarbij singles geen enkele cent meer hoefden te betalen voor online daten. Inmiddels heeft Tinder een reeks betaalde features en abonnementen ingevoerd voor gebruikers die meer mogelijkheden willen, terwijl de basisfuncties nog altijd gratis zijn. Voor Bumble geldt precies hetzelfde.

De ‘vrouwen eerst’-datingapp is gratis te gebruiken, maar als je van alle functies gebruik wilt maken dan wordt er om een vergoeding gevraagd. Met andere woorden, als je nergens voor wilt betalen, dan hoeft dat niet – je betaalt alleen als je dat wilt. Extra features die Bumble aanbiedt zijn bijvoorbeeld de Bumble Boost, waarmee je de mogelijkheid krijgt om te swipen tussen profielen van mensen die jou eerder leuk vonden. Als gratis lid kun je gebruikmaken van de volgende functies in de app en webversie:

 • Account registeren.
 • Profiel invullen.
 • Profiel en foto verifiëren.
 • Bumble Date, BFF en Bizz gebruiken.
 • Swipen (met limiet).
 • Berichten versturen naar matches.
 • Videobellen met matches.
 • Snooze-modus inschakelen.

De kernfuncties van Bumble – zoals swipen, matchen en berichten versturen – zijn altijd gratis, zegt Bumble. Maar de app heeft wel een paar optionele functies om de Bumble-ervaring te verbeteren. Dat zijn deze betaalde opties:

Bumble Boost

Wanneer je je aanmeldt voor Bumble Boost, krijg je toegang tot een aantal exclusieve functies. Deze zijn ervoor bedoeld om sneller, meer en betere matches te krijgen. In ruil voor een maandelijkse vergoeding (abonnement) krijg je met Bumble Boost de beschikking over deze functies:

 • Matches met 24 uur verlengen.
 • 5 SuperSwipes per week.
 • 1 Spotlight om je profiel bovenaan te plaatsen.
 • Laatste swipe ongedaan maken.
 • Onbeperkte swipes.

Bumble Premium

Wanneer je voor Premium kiest, ga je ook een abonnement aan waar kosten aan verbonden zijn. Met Premium krijg je meer mogelijkheden dan met Boost – zie het meer als een upgrade van Boost. Dit zijn de functies en dingen die je kunt doen met Bumble Premium:

 • Toegang tot geavanceerde zoekfilters.
 • Iedereen die je naar rechts heeft geswipet bekijken (Bewonderaars).
 • Alleen gezien worden door degenen die je naar rechts veegt (Privémodus).
 • Swipen op een andere locatie met Travel Mode.
 • Opnieuw matchen met verlopen matches.
 • Matches met 24 uur verlengen.
 • 5 SuperSwipes per week.
 • 1 Spotlight om je profiel bovenaan te plaatsen.
 • Laatste swipe ongedaan maken.
 • Onbeperkte swipes.

SuperSwipe

Wil je duidelijk en onmiskenbaar laten weten dat je iemand meer dan leuk vindt? Het kan met de SuperSwipe, zoals de naam al aangeeft, een swipe met superkrachten. Want als je de SuperSwipe gebruikt krijgt de ander een melding dat je hem of haar beter wilt leren kennen. Je kunt deze SuperSwipes bemachtigen als onderdeel van Boost of Premium of los aanschaffen.

Spotlight

Maak iedereen in jouw buurt attent op jouw profiel en vergroot je kans op nieuwe ontmoetingen. Spotlight is de premiumfunctie die is ontworpen om je profiel naar de top van de stapel te brengen, zodat het direct door meer mensen kan worden bekeken. Je kunt Spotlight krijgen als onderdeel van Boost of Premium of los aanschaffen. Nadat je de aankoop hebt gedaan, kun je de Spotlight-modus activeren: je profiel wordt vervolgens 30 minuten naar de top van de stapel gebracht.

“Word tot 20 x extra getoond met Spotlight.” – Bumble

Prijzen

Bumble Boost, Premium, SuperSwipes en Spotlight zijn de betaalde opties van de datingapp. Elk van deze opties heeft een andere prijs, waarbij sommige te koop zijn met een eenmalige betaling, terwijl anderen onderdeel zijn van een doorlopend abonnement. Dit zijn de prijzen van de betaalde Bumble-opties:

Bumble Boost

 • 1 week voor € 5,99 (€ 23,96 p/m)
 • 1 maand voor € 12,99 (€ 12,99 p/m)
 • 3 maanden voor € 27,99 (€ 9,33 p/m)
 • 6 maanden voor € 44,99 (€ 7,50 p/m)

Bumble Premium

 • 1 week voor € 12,99 (€ 51,96 p/m)
 • 1 maand voor € 29,99 (€ 29,99 p/m)
 • 3 maanden voor € 64,99 (€ 21,66 p/m)
 • 6 maanden voor € 80,99 (€ 13,50 p/m)
 • Levenslang voor € 129,99 (eenmalig)

SuperSwipe

 • 1 SuperSwipe: € 2,99 per stuk
 • 5 SuperSwipes: € 11,99 (€ 2,40 per stuk)
 • 15 SuperSwipes: € 29,99 (€ 2,00 per stuk)
 • 30 SuperSwipes: € 54,99 (€ 1,83 per stuk)

Spotlight

 • 1 Spotlight: € 4,49 per stuk
 • 5 Spotlights: € 11,99 (€ 2,40 per stuk)
 • 15 Spotlights: € 27,99 (€ 1,87 per stuk)
 • 30 Spotlights: € 44,99 (€ 1,50 per stuk)

bumble app

App en website

Om Bumble uit te proberen moet je uiteraard de app downloaden of registreren op de website. De app is beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store. Inloggen kan met je Facebook-account, Apple ID of telefoonnummer. De Bumble app is gebruiksvriendelijk en werkt zoals iedere swipe-app waarbij je foto’s te zien krijgt van andere gebruikers die je naar links en rechts kunt swipen. Bumble Web is de naam van de webversie met nagenoeg identieke functies als de app.

App StoreGoogle Play

Over Bumble

Bumble presenteerde zich lange tijd als de directe concurrent van Tinder. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien de drie oprichters van de datingapp voormalig medewerkers van Tinder zijn. Volgens de makers van de app is Bumble minder oppervlakkig en liggen de normen en waarden hoger. Bumble is een beweging gestart waarin vrouwen centraal staan. Om een voorbeeld te geven over hoe ver dit gaat: in het begin bestond 85% van de 70 werknemers uit vrouwen die samenwerkten in een kantoor dat de missie weerspiegelde. Met teksten als ‘You’re a Queen Bee’ en ‘Be the CEO Your Parents Always Wanted You To Marry’ is het duidelijk dat het een vrouw is die bij Bumble met de scepter zwaait.

Geschiedenis

Ontwikkeld door Whitney Wolfe Herd, een van Tinder’s eerste werknemers, en ondersteund door het kapitaal van Badoo eigenaar Adreev. Het bleek een gouden combinatie. Terwijl de groei blijft doorzetten, werkt Bumble voortdurend aan updates die worden uitgerold om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen. In de Verenigde Staten is het al één van de populairste dating apps van vandaag de dag en in steeds meer landen krijgt Tinder er een sterke concurrent bij. Bumble is de naam, een app met een marktwaarde van meer dan 8 miljard dollar.

Moves Making Impact

Samen met Vital Voices, een non-profitorganisatie die zich inzet voor vrouwelijk leiderschap, heeft Bumble Moves Making Impact gecreëerd. Het initiatief maakt gebruik van de krachtige First Move op Bumble om vrouwen wereldwijd te helpen bij veranderingen. Met elke vrouw die een eerste stap zet op Bumble maakt de app een donatie aan vrouwen die waardevol werk doen voor mensenrechten, het beëindigen van honger en gelijke lonen.

bumble

Veelgestelde vragen

Is Bumble voor iedereen?

Ja, iedereen is welkom bij Bumble. Hetero of homo, vriendschappelijk of liefde; het maakt niet uit wie je bent en wat je doet, je bent welkom op de datingapp. Hoewel mensen van alle lagen uit de bevolking worden toegelaten, is Bumble Date wel wat meer bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame relatie.

Is Bumble gratis?

Ja, de kernfuncties van Bumble zijn gratis en blijven altijd gratis. Aanmelden, swipen, matchen en berichten versturen kost niets. Als gratis gebruiker van de app of website heb je echter wel te maken met een aantal beperkingen. Met Bumble Boost en Premium kun je toegang krijgen tot meer functionaliteiten.

Kun je swipen op Bumble?

Ja, swipen is de standaard werkwijze van Bumble. De basis van de app is de beoordeling van profielen: naar links om iemand af te wijzen, naar rechts als je iemand leuk vindt. Als twee mensen beiden naar rechts swipen is er een match. In het geval van Bumble kan alleen de vrouw het gesprek starten.

Is er een minimumleeftijd voor Bumble?

Ja, Bumble hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Alleen volwassenen worden toegelaten tot het platform, minderjarigen kunnen zich niet aanmelden. Bumble bepaalt je leeftijd op basis van je geboortedatum of de leeftijd in je Facebook-profiel.

Heeft Bumble een website?

Ja, Bumble heeft een website die beschikbaar is als datingplatform, Bumble Web genaamd. Hoewel veel gebruikers liever de app gebruiken, is het mogelijk om Bumble Web te gebruiken. De functies van Web komen grotendeels overeen met de functies van de app.