Bumble lanceert Snooze voor een digitale detox

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Social media is voor vrijwel iedereen een dagelijkse routine geworden. Zonder dat je het doorhebt ben je weer een uur aan het scrollen door je nieuwsfeed om bij te blijven. Voor sommige gebruikers is deze onbewust routine uit de hand gelopen waardoor je zelfs kunt spreken van een verslaving.

Om deze reden zijn er steeds meer apps die willen bij aan een gezond social media gedrag van de gebruikers. Bumble is de laatste app die een bijdrage wil leveren aan een gezondere leefstijl door Snooze te introduceren, een button waarmee je je activiteit op de app kunt pauzeren.

Bumble Snooze

Als je toe bent aan een pauze of een digitale detox dan is het bij Bumble niet meer nodig om je account te verwijderen. Bumble wil niet dat je je account verwijdert wanneer je een relatie krijgt, op vakantie gaat of gewoon een pauze nodig hebt van je telefoon. Daarom lanceert het de Snooze-knop waarmee je tijdelijk kunt stoppen met de app zodat je Bumble niet hoeft te verwijderen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Eenmaal de Snooze-knop gebruikt dan krijg je de optie om een afwezigheidsbericht te selecteren, zoals ‘Ik ben op reis’, ‘Ik ben op een digitale detox’, ‘Ik focus op werk’ of ‘Ik geef prioriteit aan mezelf.’ Dit bericht wordt vervolgens weergegeven aan matches waarmee je in gesprek bent, zo meldt TechCrunch.

Je kunt zelf kiezen voor welke periode de Snooze ingesteld wordt; een dag, drie dagen, een week of voor onbepaalde tijd. Door Snooze in te stellen voorkom je dat je matches denken dat je aan het ghosten bent of dat zij zich zorgen over je maken als je niets meer van je laat horen. Wanneer je Snooze inschakelt worden al je matches bewaard zodat je op een later moment kunt terugkeren alsof er niets veranderd is.

50 miljoen leden

Bumble is het sociale ontdekkingsnetwerk dat dagelijks duizenden nieuwe leden erbij krijgt. Tegelijk met de introductie van de Snooze-functie werd ook bekend dat de dating app inmiddels al 50 miljoen geregistreerde gebruikers heeft. De dating app is voor een groot deel eigendom van Badoo. Dit netwerk behaalde afgelopen weekend een eigen mijlpaal met 400 miljoen gebruikers.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie