Home Nieuws Senioren dating app Lumen ontvangt miljoeneninvestering van oprichter Badoo

Senioren dating app Lumen ontvangt miljoeneninvestering van oprichter Badoo

1 minuten leestijd
0
lumen app

Er is geen tekort aan datingsites voor sensioren maar volgens velen kan het beter dan het huidige aanbod. Daar is Andrey Andreev, CEO van Badoo, het over eens. De oprichter van Badoo heeft 3,5 miljoen pond geïnvesteerd in een nieuwe dating app gericht op de 50-plusser. Onder de naam Lumen zal de nieuwe dating app de strijd aangaan met de gevestigde orde die zich richt op de senioren doelgroep.

Luistert naar het publiek

Andreev zegt over de investering: “Doe een onderzoek naar de term ‘50 plus dating‘. De resultaten die naar boven komen, zijn beschamend voor de industrie. De 50-plussers zijn al jarenlang slecht behandeld door de datingsites. Ik ben verheugd dat het Lumen-team een app lanceert die eindelijk naar dit publiek luistert en zich specifiek richt op hun problemen en behoeften.”

Lumen wordt geleid door CEO Antoine Argouges, voormalig Head of Revenue bij Badoo en Bumble, en CMO Charly Lester. Argouges zegt: “De meerderheid van de 50-plussers die we kennen, is technisch onderlegd, actief en op zoek naar hun volgende avontuur. Maar dit is niet de realiteit die we zien weerspiegeld in de dating-industrie.” Volgens Argouges biedt Lumen “eindelijk een eigentijdse oplossing waar 50-plussers op kunnen vertrouwen om gelijkgestemde mensen te ontmoeten.”

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De dating app is vanaf afgelopen weekend beschikbaar voor gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk, zo meldt GDI. Op dit moment is het nog onbekend of andere landen toegevoegd worden aan het aanbod. De Lumen app is gratis te downloaden voor iOS en Android apparaten. Profielen van gebruikers bevatten minimaal drie foto’s en een gedetailleerde profieltekst. De foto’s van elk profiel worden geverifieerd op echtheid.

In het Verenigd Koninkrijk zal Lumen concurreren met datingsites zoals eharmony, Elite Singles, OurTime en Silver Singles. Mocht Lumen ook naar Nederland komen dan zijn ouderen datingsites zoals 50liefde en 50plusmatch de concurrenten.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…