50liefde is de datingsite die speciaal voor 50-plusser is opgericht. Als je in deze leeftijdscategorie valt, dan wil je graag iemand vinden die bij je leeftijd past. Op 50liefde vind je serieuze singles die op zoek zijn naar een date, relatie of enkel vriendschap. Met meer dan een miljoen berichten die per jaar verstuurd worden op de datingsite is het de perfecte plek om een nieuwe relatie te vinden. De leden zijn actief en versturen elkaar iedere dag vele berichten over en weer. Jij straks ook?

Als je op zoek bent naar actieve, gelijkgestemde vijftigplussers, dan hoef je niet verder te zoeken; bij 50liefde zit je goed. Voor mannen die een vrouw zoeken en andersom: 50liefde is de plek voor nieuwe 50+ liefdes.

Hoe werkt 50liefde?

De datingsite is eenvoudig in gebruik, waarbij het vooral om de partnervoorstellen en de matches gaat. Iedereen die lid wordt van het datingplatform maakt een profiel aan, voegt foto’s toe en stelt zichzelf beschikbaar met het profiel. Op je dooie gemak kun je de voorstellen bekijken en zelf bepalen of je diegene wilt leren kennen. Zit er een leuke single tussen die je wel ziet zitten? Dan kun je meteen contact opnemen. Je kunt ook een glimlach versturen om te laten merken dat je interesse hebt.

Als lid kun je snel met een andere single in contact komen op 50liefde door middel van de interesses die je opgegeven hebt, op basis van bepaalde eigenschappen, maar ook via de matches en partnervoorstellen. Doordat er steeds nieuwe singles bijkomen is het mogelijk dat je iedere dag nieuwe matches krijgt. Dit is kort en bondig hoe 50liefde werkt, maar we leggen het nu ook in detail uit.

Begin hier met je profiel op 50liefde

Registreren

Het is een stap die iedereen liever zou overslaan, maar registreren is voor bijna elke datingsite vereist. Het kost gelukkig slechts enkele seconden van je tijd om je account aan te maken bij 50liefde, dat in eerste instantie alleen om een aantal basisgegevens vraagt. Vul je geslacht in, naam, e-mailadres en bedenk een wachtwoord: dit is het enige wat nodig is om de registratie af te ronden.

Terwijl sommige datingsites geen enkele vorm van registratie kennen, moet iedereen zich wel inschrijven bij 50liefde. En dat heeft een belangrijke reden. Elke vorm van registratie voorkomt tot een bepaalde hoogte dat kwaadwillenden toegang krijgen tot de profielen. Het is daardoor een broodnodige veiligheidsmaatregel. Het is echter een kleine drempel die toegang biedt tot een veiligere plek om te daten.

“1 op de 3 leden vindt een nieuwe liefde of vriendschap.” – 50liefde

Profiel invullen

Na de registratie kom je automatisch terecht op de plek waar je moet zijn: bij je profiel. De gegevens die je hebt ingevuld tijdens de registratie worden automatisch overgenomen in je profiel. Maar er is nog veel meer voor nodig om je profiel te voltooien. En omdat je datingprofiel zo enorm belangrijk is om succes te hebben op de 50 plus datingsite, kun je daar het beste meteen mee beginnen.

Je profiel bestaat uit verschillende onderdelen, van het ‘Over mij’-gedeelte tot het ‘Wat ik zoek’-deel en persoonlijke kenmerken. Al deze onderdelen fungeren als het reclamebord waarmee je jezelf ‘adverteert’ aan de andere 50liefde-leden. Dus hoe meer aandacht je besteedt aan het uiterlijk van je reclamebord, hoe meer het de aandacht trekt van bezoekers.

Hoewel een foto niet verplicht is, kan niemand succes hebben met online daten als er geen foto’s zijn. Helaas, maar waar. Online dating is gebaseerd op de visuele aantrekkelijkheid, meer dan in het echte leven. Omdat hetgeen de mensen zien leidend is voor hun keuzes, zijn de foto’s die je gebruikt het cruciale ingrediënt van je profiel.

Partnervoorstellen

Tijdens je verblijf op 50liefde krijg je voortdurend nieuwe partnervoorstellen. Het datingsysteem kijkt naar je voorkeuren en die van anderen om je te koppelen aan andere singles die ook actief zijn op de datingsite. Je kunt iedere dag de partnervoorstellen bekijken en contact opnemen met het voorstel als je meer over de persoon te weten wilt komen.

Smiles

Stel: je zit op het terras. En terwijl je mond zich beweegt richting de cappuccino in je handen, zie je iemand voorbij lopen waar je wel een beschuitje mee zou willen eten. Wat doe je? Juist, bij het eerste oogcontact toon je een glimlach. Bij 50liefde is dat ook mogelijk, alleen dan in de digitale vorm: met een smile. Met een smile zeg je tegen de ander: “Ik wil je leren kennen.” En daarmee geef je het signaal dat de ander je mag benaderen.

Matchgame

Heb je niet de puf om de uitgebreide profielen te onderzoeken? Wil je gewoon even je keuzes baseren op niets meer dan het uiterlijk? Met de Matchgame kun je als een speer langs profielen gaan door alleen de foto’s te beoordelen. Tik op het vinkje als je iemand leuk vindt, op het kruisje als je wilt doorgaan naar de volgende foto. Vinden jij en ander elkaar leuk? Dan is het een Match. Al je matches zijn terug te vinden in het ‘Matches’-gedeelte.

stats50liefde

Voor wie is het?

Van een datingsite met de naam ‘50liefde’ mag je een duidelijk doelgroep verwachten: die van 50 plus. En dat is ook precies de doelgroep van 50liefde. Het doel van de datingsite is om gelijkgestemde leden te matchen die zich in dezelfde levensfase bevinden. Met behulp van partnervoorstellen, zoekopdrachten en matches worden de vijftigplussers aan elkaar gekoppeld.

50liefde is exclusief beschikbaar voor hetero’s. Voor mannen die op zoek zijn naar een vrouw en voor vrouwen die een man willen ontmoeten. Het is niet bedoeld voor homo of lesbische contacten. De man-vrouw-verhouding op de datingsite helt naar de zijde van de vrouwen, met een verdeling van 57% vrouw en 43% man. Dat wil zeggen: er zijn meer vrouwen actief op 50liefde dan mannen. Volgens de datingsite zelf komt dit door de serieuze insteek.

De 50-plussers zijn behoorlijk actief op de website. Zo worden er meer dan één miljoen berichten per jaar verstuurd door de leden. Dit komt neer op meerdere duizenden flirtberichten en smiles per dag. Dat is ook niet zo vreemd. Iedereen dag melden zich honderden nieuwe leden aan. Ben je 50+ en zoek je liefde? Dan is 50liefde de datingsite die je zoekt.

“De datingsite voor 50 plussers!” – 50liefde

Gratis en betaald

Iedereen ouder dan 50 jaar kan zich gratis op de 50liefde-datingsite aanmelden. Voor de registratie heeft de datingsite slechts enkele gegevens nodig waarna je gereed bent om het platform te testen. Het gratis lidmaatschap is met name bedoeld als test. Biedt het de voordelen waar je op hoopte? Zijn er genoeg interessante relatiekandidaten? Of lukt het om wegwijs te worden in het systeem? 50liefde maakt het mogelijk om zonder kosten te controleren of het wat voor je is.

De registratie is volledig zonder kosten en daardoor start iedereen met een gratis lidmaatschap. Met het gratis lidmaatschap kun je een profiel aanmaken, foto’s aan je profiel toevoegen, smiles versturen, matches bekijken en partnervoorstellen inzien. Het kent echter wel de nodige beperkingen, omdat het in feite niets meer dan testaccount is. Dit valt onder het gratis lidmaatschap:

  • Registreren
  • Profiel aanmaken
  • Foto’s toevoegen
  • Matches bekijken
  • Partnervoorstellen bekijken
  • Smiles versturen

De functies die nodig zijn om contact op te nemen met andere singles en berichten uit te wisselen vallen niet onder het gratis lidmaatschap. Daar is het Premium lidmaatschap voor nodig.

Meer informatie

50liefde is dus gratis, maar ook niet helemaal. Want de features die essentieel zijn om te kunnen daten zijn niet gratis. Met het Premium lidmaatschap ben je optimaal vindbaar voor andere leden en kun je onbeperkt gebruik maken van alle functionaliteiten. Dit zijn de verschillen tussen het gratis en Premium lidmaatschap:

GratisPremium
Profiel aanmakenJaJa
Foto’s toevoegen op profielJaJa
Smiles versturenJaJa
Alle matches bekijkenJaJa
Alle partnervoorstellen bekijkenJaJa
Onbeperkt berichten uitwisselenNeeJa
Onbeperkt MatchgameNeeJa
Onzichtbare modus inschakelenNeeJa
Bezoekers van profiel bekijkenNeeJa
Uitgebreid zoekenNeeJa
ContactgarantieNeeJa
Blokkeren van gebruikersNeeJa

Prijzen

Ben je klaar met toekijken vanaf de zijlijn? Bevallen de mogelijkheden en functies? En wil je alles kunnen gebruiken? Dan kun je met Premium lidmaatschap nemen, een abonnementsvorm van 50liefde. Het lidmaatschap is beschikbaar in periodes van 1, 3 en 6 maanden.

De voordeligste optie is het Premium Comfort lidmaatschap van 6 maanden, dat neerkomt op € 17,99 per maand. Een Premium lidmaatschap is ook mogelijk met een looptijd van 3 maanden met de naam Premium Classic, voor een bedrag van € 24,99 per maand. Daarnaast is er een abonnement genaamd Premium Lite met een looptijd van 1 maand, dat beschikbaar is voor € 29,99 per maand.

  • 6 maanden voor € 215,88 (€ 17,99 p/m)
  • 3 maanden voor € 74,97 (€ 24,99 p/m)
  • 1 maand voor € 29,99 p/m

Houdt er rekening mee dat abonnementen na de vervaldatum automatisch worden verlengd. Het abonnement wordt dan maandelijks verlengd met een termijn van 1 maand voor € 39,99 p/m. Dat is wel belangrijk om te beseffen als je geen actie onderneemt. Want anders zou je zomaar verrast kunnen worden door de afschrijving van een hoger bedrag.

Het is verstandig om de automatische verlenging stop te zetten wanneer je een Premium lidmaatschap neemt. Dit voorkomt onverwachte incasso’s die kunnen leiden tot ongewenste kosten. In het verleden is dit besproken door consumentenprogramma Tros Radar dat vragen stelde over deze werkwijze.

“Ik kan deze site iedereen wel aanraden. Ik heb er een leuke vriend aan overgehouden waarmee ik het erg gezellig heb. Goede site!” – Ida, 50liefde lid

App en website

50liefde heeft een werkwijze waar vooral ouderen fan van zijn. Geen ingewikkelde app op een smartphone met allerlei toeters en bellen die verstopt zitten onder kleine buttons. Sterker nog, 50liefde heeft helemaal geen app. De datingsite is wel bereikbaar via de internetbrowser, zowel op computers en laptops als op smartphones en tablets. 50liefde heeft dus geen applicatie in de appstores van Google en Apple. In plaats daarvan is 50liefde op elk apparaat te gebruiken via de internetbrowser. De datingsite is mobielvriendelijk, wat inhoudt dat de lay-out zich automatisch aanpast aan het toestel dat je gebruikt.

Bekijken op 50liefde

Privacy en veiligheid

Om te bepalen of een datingsite veilig is kijken we ten eerste naar de beveiliging van de website. De verbinding tussen jou en de datingsite is versleuteld met een zogenoemde SSL-encryptie. Dit voorkomt dat iemand anders kan zien wat jij verstuurt, zoals je persoonlijke gegevens en berichten. Het is de eerste vorm van beveiliging die in orde moet zijn om te voorkomen dat je gegevens in handen komen van kwaadwillenden. Maar dat deel is in ieder geval in orde, zo blijkt uit onze checks.

Een onderdeel waar wij altijd naar kijken is het privacybeleid. In het beleid van 50liefde wordt duidelijk aangegeven welke gegevens worden verzameld, hoe deze worden gebruikt en waarvoor. De datingsite gaat volgens het beleid secuur met de gegevens om en deze worden op verschillende manieren beveiligd. De toegang tot persoonsgegevens worden afgeschermd met een e-mailadres en wachtwoord en opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem. De gegevens worden maximaal 2 jaar bewaard.

Als maatregel om oplichters te weren worden alle profielen die door leden online gezet worden handmatig gecontroleerd door 50liefde. Het voordeel van een handmatige controle is dat dit de kwaliteit van het ledenbestand verbetert. Automatische aanmeldingen worden daardoor tegengehouden en ook voorkomt het ongenode gasten op het platform. In het geval van 50 plus dating is dit misschien nog wel belangrijker dan op datingsites voor jongeren. Daarnaast kunnen alleen leden van de datingsite je profiel bekijken. Zo is het niet mogelijk om je 50liefde-profiel in Google voorbij te zien komen als je een keer op je eigen naam zoekt.

Bekijken op 50liefde

Over 50liefde

50liefde is een conventionele datingsite dat volgens traditie werkt met profielen. Het is de beproefde handswijze waar datingsites al voor het millennium mee werkten. Aangezien de doelgroep van 50liefde vooral uit ouderen bestaat is de kans groter dat zij zich meer thuis voelen in deze virtuele setting.

Iedere dag melden zich honderden nieuwe leden aan bij de datingsite. De statistieken spreken voor zich: 1 op de 3 leden vindt een partner via 50liefde.nl. Wie er achter 50liefde zit? De datingsite is eigendom en valt onder het beheer van Connection Builders, een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Eindhoven en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bereikbare klantenservice

Heb je een vraag over het datingplatform van 50liefde? De klantenservice staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Heb je advies nodig? De deskundigen geven advies op maat. Voor al je vragen: de klantenservice is te bereiken via e-mail, telefoon en contactformulier.

50liefde

Veelgestelde vragen

Is 50liefde voor iedereen?

Nee, 50liefde is alleen geschikt voor vijftigplussers die op zoek zijn naar een partner voor een langdurige relatie. Alleen singles van 50 jaar of ouder worden toegelaten. Dankzij deze toelatingseisen is 50liefde niet voor iedereen beschikbaar.

Is 50liefde gratis?

Ja, 50liefde is gratis. Iedereen die lid wordt start met een gratis lidmaatschap. Dit lidmaatschap is bedoeld om de basisfuncties van de website te testen. Met het gratis lidmaatschap kun je een profiel aanmaken, foto’s toevoegen, smiles versturen, matches bekijken en partnervoorstellen inzien. Je kunt echter geen berichten uitwisselen met andere leden. Andere functies, zoals uitgebreid zoeken en berichten versturen, zijn onderdeel van het Premium lidmaatschap.

Kun je swipen op 50liefde?

Nee, swipen is niet mogelijk op 50liefde. Het datingsysteem van 50liefde is niet gebaseerd op snelle indrukken, maar meer op diepgang en echte connecties. Er is echter wel een vergelijkbare functie om snel profielen te beoordelen. Met de Matchgame-functie kun je foto’s met één tik op een button beoordelen.

Is er een minimumleeftijd voor 50liefde?

Ja, 50liefde is toegankelijk voor iedereen ouder dan 50 jaar. Alleen heterosingles die deze leeftijd hebben bereikt zijn welkom. De datingsite vraagt tijdens de aanmelding om je geboortedatum om je leeftijd te bepalen.

Zijn er vergelijkbare datingsites als 50liefde?

Ja, naast 50liefde zijn er meer datingsites die zich exclusief richten op vijftigplussers. De Nederlandse concurrenten zijn 50plusmatch en Ourtime. Deze datingsites hebben in tegenstelling tot 50liefde wel een app.

Heeft 50liefde een app?

Nee, 50liefde is niet beschikbaar als app. De datingsite is echter wel te gebruiken op alle toestellen, waaronder smartphones en tablets. De datingsite past zich automatisch aan op de internetbrowser zodat het platform op elk apparaat te bereiken is. Er is geen 50liefde-app beschikbaar in de appstores van Apple en Google.