Home Dating Stashing: wat is het en waarom gebeurt het?

Stashing: wat is het en waarom gebeurt het?

2 minuten leestijd
0
stashing

Terwijl je misschien nog niet eens weet wat ghosting is hoor je steeds vaker nieuwe termen die gebruikt worden tijdens het daten. Eén van de nieuwste termen die snel aan populariteit toeneemt is stashing. Wat is het en misschien nog belangrijker; waarom gebeurt het?

De dating term in de spotlight heet stashing. Schrik niet, wat het betekent bestaat al langer maar het heeft nooit eerder een naam gehad. Stashing betekent dat je vriend of vriendin je maar niet voorstelt aan vrienden, familie, kennissen en andere mensen in zijn of haar leven.

Hoe het werkt

Je spreekt al maanden met elkaar af, doet samen leuke dingen, komt bij elkaar over de vloer maar de enige mensen die je kent zijn de eventuele huisgenoten. Zelfs deze ontmoet je vluchtig voor je de woning verlaat maar daar blijft het dan ook bij. Je wordt maar niet voorgesteld aan de ouders van je partner en verjaardagen word je niet voor gevraagd. “Het is nog te vroeg” of “Nu nog niet” zijn de bekende uitspraken die je hoort als je gestasht wordt. Met andere woorden, je partner is je aan het verstoppen van de rest van het sociale leven. In het Engels betekent stashing namelijk dat je iets bewaard op een veilig plek. In dit geval ben jij dat, als je partner je stasht.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom word je gestasht?

Je bent aan het daten maar van een relatie is er officieel nog geen sprake. Wat je ook doet, het lijkt maar niet door te dringen dat je een relatie wil. Door je in de buitenste cirkel te houden is je partner in staat om het geheim te houden dat jullie aan het daten zijn. Op deze manier kan de zogenoemde stasher zichzelf wijsmaken dat jullie niet echt samen zijn, zodat er ook geen sprake is van verplichtingen die in een relatie voorkomen. Denk aan vreemdgaan; hoe kun je vreemdgaan als je geen relatie hebt? Het is dan immers geen vreemdgaan.

Door niet te erkennen dat jullie een relatie hebben kan de persoon met je omgaan zoals deze dat wil, je bent immers niets meer dan een scharrel. Door je te stashen neemt de persoon de relatie en jou niet serieus. In het ergste geval kan stashing moeilijker zijn om mee om te gaan dan ghosting.

Wat je eraan kunt doen?

Je hebt twee serieuze opties. Of je confronteert de persoon met het gedrag en eist een verklaring en verbetering. Gebeurt dat niet dat ga je over naar de tweede optie; dump de persoon. Als je niet serieus genomen wordt dan kun je beter alleen zijn. Niemand verdient het om gestasht te worden, ook jij niet.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…