Home Dating Ghosting: wat is het en hoe ga je ermee om?

Ghosting: wat is het en hoe ga je ermee om?

2 minuten leestijd
0
vrouw telefoon app

Een trend op dating gebied waar je niet meer omheen kan is ghosting. Het is de nieuwe vorm van “het ligt niet aan jou maar aan mij” maar dan op een wat andere manier. Je verstuurt bijvoorbeeld een bericht naar je geliefde voordat je gaat slapen maar je krijgt geen antwoord. Misschien ligt hij of zij al te slapen? De volgende dag verstuur je nog een bericht en je krijgt wederom geen antwoord. Je belt je geliefde op maar het gesprek wordt niet beantwoordt. Wat is er aan de hand?

Wat is ghosting?

Het is mogelijk dat je een slachtoffer bent geworden van ghosting. Ghosting betekent dat een persoon tijdens het daten opeens van de aardbodem verdwijnt en niets meer van zich laat horen. Uit recente cijfers blijkt dat 50 procent van de mannen en vrouwen dit meegemaakt heeft en een gelijk percentage heeft het ooit zelf eens gedaan. Voor het slachtoffer zijn er alleen maar vraagtekens en veel onduidelijkheid. Degene die de ghost is in het verhaal gaat ervan uit dat ghosting de minst pijnlijke manier is om het contact te verbreken. Het tegenovergestelde is echter vaak het geval waarbij er door degene die verdwijnt alleen maar aan zichzelf gedacht wordt en niet aan de gevoelens van de ander. Het gesprek om het uit te leggen op een menselijke manier wordt vermeden en in plaats daarvoor komt ghosting om de hoek kijken. Hoe ga je hiermee om?

Evalueer de situatie

Als je geen berichten meer ontvangt dan betekent dit niet altijd dat er sprake is van ghosting. Wie zegt immers dat er niet iets anders aan de hand is? Het is mogelijk dat je geliefde zich isoleert door emotionele problemen die niets met jou van doen hebben. Ga niet meteen van het ergste uit en probeer om erachter te komen waarom je genegeerd wordt. Als je merkt dat de persoon gewoon op het werk verschenen is, met vrienden afspreekt of andere dagelijkse activiteiten uitvoert terwijl je nog steeds geen teken van leven ontvangen hebt dan is er mogelijk sprake van ghosting.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Geef de ander ruimte

Als iemand plotseling niet meer van zich laat horen dan kan het teken zijn dat het te intensief is geweest. Vooral als iemand lange tijd single is geweest kan een relatie tot een benauwd gevoel leiden. Misschien heeft de persoon even de tijd nodig om alles op een rijtje te krijgen. Geef de persoon wat tijd om op je berichten terug te komen. Honderden berichten versturen in de hoop dat je dan wel een reactie krijgt doet niemand goed. Voorkom ook dat je gal spuwt op social media want je nog niet wat er aan de hand is. Zoek in de tussentijd iets om je bezig te houden. Je leven draait om meer dan alleen je geliefde. Neem wat tijd voor jezelf, ga sporten, besteed tijd aan je hobby of doe wat leuks met vrienden. Als hij binnen een week niet reageert dan kun je ervan uit gaan dat hij of zij dit ook niet meer gaat doen.

Als het voorbij is dan is het tijd om door te gaan. Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat je geen antwoorden krijgt op je vragen maar zo werkt het nu eenmaal als de ander op een onvolwassen manier het contact verbreekt. Het belangrijkste is nog wel dat je je realiseert dat het niet aan jou ligt of de manier waarop je je liefde toont. Het toont alleen maar aan dat de persoon die het je aandoet niet het lef heeft om het in je gezicht te zeggen. Geef jezelf tijd om in de goede mindset te komen voordat je Tinder weer installeert op je smartphone. Begin er pas weer mee als je er volledig overheen bent en geaccepteerd hebt dat je het slachtoffer bent geworden van ghosting.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingfraude: wat het is, signalen, gevolgen en herkennen

Dolgelukkig ben je, want je nieuwe liefde uit het buitenland – die je via internet h…