Hoe maak je je vriend blij? 28 tips om hem gelukkig te maken

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

Het idee dat alleen mannen hun best moeten doen om hun vriendinnen gelukkig te maken, en niet vice versa, is niet meer van deze tijd. Wat we in ieder geval hebben geleerd is dat een sterke relatie alleen mogelijk is wanneer beide partners zich geliefd en gekoesterd voelen. Als je vriend blij is, ben jij dat namelijk ook.

Het wordt daarom tijd om eens goed je best te doen om hem ook gelukkiger te maken. Het zijn vaak al de kleine dingen die je doet waardoor je vriend zich speciaal en gewild voelt. Hoewel mannen het niet graag toegeven, houden ook zij van lieve gebaren en dus ook van schattige momenten.

Houd wel rekening met het feit dat niet alle mannen gelijk hun gevoelens uiten. Je zult daarom niet aan elke man zien dat ze blij zijn en het waarderen wat je voor hen doet. Maar aan het einde van de dag doen bepaalde dingen ook hun hart smelten. Neem daarom elke dag de moeite om je manlief gelukkig te maken. Want happy wife, happy life geldt andersom ook.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

28 dingen die hem gelukkig maken

Net zoals hij zijn best doet om jou aan het lachen te maken, zou jij ook iets voor hem moeten doen. Als de liefde er is, zal dit bovendien niet als een zware taak aanvoelen. Doe bijvoorbeeld iets spontaans of neem zijn oprechte advies aan, net zoals je zou willen dat hij het jouwe aanneemt. Dus, waar wacht je nog op? Dit zijn 28 dingen die hem blij maken.

1. Vertel hem hoe je je voelt

Elke man voelt zich goed als hij weet hoe zijn vriendin over hem denkt. Hij hoort graag van jou dat hij je blij maakt als hij iets liefs tegen je zegt. Houd je daarom niet in en uit je gevoelens. Laat hem ook eens weten wanneer iets je dwars zit, zodat je daar niet constant over hoeft te piekeren. Hij zal het niet waarderen als je zegt dat alles oké is, terwijl je goed weet dat het niet zo is.

2. Complimenteer hem

Wees niet bang om een compliment te geven aan een man. Net zoals je hem wilt horen zeggen dat je er prachtig uitziet, zou een complimentje van tijd tot tijd zijn zelfvertrouwen vergroten. Vertel hem eens dat hij er sexy uitziet of dat hij lekker ruikt.

3. Geniet van zijn gezelschap

Een man kan zien wanneer een vrouw het niet leuk vindt om met hem te zijn. Geniet je van zijn gezelschap? Dan hoort en ziet hij dit al te graag. Vertel je vriend dat je blij bent dat je met hem bent en gedraag je ook zo. Overdrijf niet en spreek dit alleen uit als je het ook daadwerkelijk voelt.

4. Communiceer met hem

Waar goede communicatie is, is een gelukkige relatie. Houd dus voldoende gezonde en open gesprekken met je vriend. Vooral ook als je een ruzie wilt bijleggen en wilt laten zien dat je wel degelijk om hem geeft – ondanks de woordenwisseling die een paar minuten geleden plaatsvond.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Durf je excuses aan te bieden

Dit is een lief gebaar die je kunt doen zal zeker een glimlach op zijn gezicht toveren. Hij zal zien dat je rationeel en volwassen genoeg bent om je te verontschuldigen wanneer je ongelijk hebt. Sorry is toch echt het sterkste woord in een relatie.

6. Respecteer zijn privacy

Net zoals jij af en toe wat tijd voor jezelf nodig hebt, heeft hij soms ook behoefte aan tijd om alleen te zijn. Respecteer hem daarom als hij zegt dat hij wat rust wil en probeer er niets achter te zoeken of meteen conclusies te trekken.

7. Verras hem

Doe gewoon iets aardigs dat hij niet ziet aankomen: een verrassing. Jongens doen bijvoorbeeld weinig moeite om hun verjaardag te organiseren. Geef hem daarom eens een verrassingsfeestje. Hij zal dit erg waarderen.

8. Vraag hem wat hij nodig heeft

Een hele simpele manier om je vriend happy te maken is om hem te vragen wat hij nodig heeft. Op die manier weet je of je hem de ruimte moet geven of hem met liefde moet overspoelen.

9. Ruim zijn kamer op

Hem helpen zijn (hobby)kamer op te ruimen is een daad van dienstverlening die laat zien dat je om hem geeft. Geef hem het gevoel dat hij een koning is door af en toe voor hem op te ruimen.

10. Glimlach eens naar hem

Een lief gebaar is om spontaan naar je vriend te glimlachen. Dit zal zeker zijn hart verwarmen en een big smile op zijn gezicht toveren.

11. Goede seks

Het is geen verrassing dat goede seks met jou hem gelukkig zou maken. Als je normaal gesproken het initiatief aan hem geeft, zou je de rollen een keer kunnen omdraaien.

12. Wees eerlijk tegen hem

Als je wilt weten hoe je je vriendje gelukkig kunt maken, begin dan bij de basis en wees oprecht. Eerlijk zijn over dingen zal hem niet alleen gelukkig maken, maar zal jullie relatie verbeteren.

13. Geef hem knuffels

Knuffels: ze zijn zo lief en hartverwarmend. Hij zou zo hard zijn best moeten doen om zijn glimlach te verbergen. Als je hem een tijdje geen spontane knuffels meer geeft, zal hij denken dat er iets mis is.

14. Wees aardig voor zijn vrienden en familie

Hij zal niet blij zijn als je zijn familie of familie niet respecteert. Als er iets is dat je dwars zit, probeer er dan met hem over te praten.

15. Luister naar zijn advies

Je hoeft niet per se iets te doen als je vriend dat zegt. Maar laat in ieder geval zien dat je zijn goedbedoelde advies zal overwegen. Doe je dit niet, dan zal dit hem pijn doen.

16. Samen gamen

Gamen is echt iets groots voor mannen. Ontdek wat voor soort spelletjes je manlief graag speelt en verras hem daarmee. Je kunt hem ook uitdagen en een game-battle met hem aangaan. Dit zal hem sowieso laten opbloeien.

17. Vraag om zijn hulp

Hij vertelt het je misschien niet, maar je vriend vindt het leuk als je om zijn hulp vraagt. Niet altijd, maar de paar keer dat je het doet, laten hem zien dat je hem nodig hebt.

18. Samen op reis gaan

Samen reizen brengt veel plezier, avontuur en ontspanning binnen jullie relatie. Wacht niet tot hij een reis regelt, ook jij kunt het aankomende uitje plannen.

19. Geef hem het gevoel dat jij er voor hem bent

Wees er voor hem als hij het moeilijk heeft en steun hem wanneer hij dat nodig heeft. Maar geef hem ook de ruimte als hij behoefte heeft aan wat tijd alleen.

20. Draag sexy lingerie naar bed

Houd het spannend in de slaapkamer door een beetje huid te laten zien. Verras hem met een nieuw setje om te laten zien dat je hem wilt plezieren.

21. Luister naar hem

Besteed aandacht aan de gesprekken die hij met je heeft. Maak aantekeningen in je hoofd van hoe hij zegt dat hij zich voelt, zodat je kunt zien of wat je doet goed is. Hij zal het waarderen dat zijn vrouw zijn gevoelens serieus neemt.

22. Help hem met de was

Doet hij zelf zijn was? Iets eenvoudigs als zijn kleren sorteren en in de wasmachine gooien, zou een glimlach op zijn gezicht toveren.

22. Doe leuke dingen

Een wandeling, uitgaan met zijn vriendengroep of samen naar de bioscoop. Als hij jou opgewekt ziet, is zijn dag zo opgefleurd.

24. Wees romantisch

Dans met hem, wees lief voor hem, leun in op zijn avances, accepteer zijn romantische gebaren en doe ook jouw deel.

25. Accepteer dat hij niet perfect is

Benadruk niet zijn gebreken, maar juist zijn pluspunten. Plaag hem niet over dingen die hij niet kan veranderen: niemand is perfect.

23. Kook voor hem

Is hij degene die iedere dag het avondeten bereid? Neem dan een keer een middag vrij om de taak over te nemen. Bijna elke man zou graag een vrouw willen die voor hem kan koken. Het heeft iets romantisch.

27. Doe je best om er aantrekkelijk uit te zien

Je vriendje zal elke keer opbloeien als hij ziet dat jij je best hebt gedaan om er goed voor hem uit te zien. Doe dat niet alleen als jullie iets gaan doen, maar ook gewoon als je met z’n tweeën bent.

28. Wees zijn troost

Zorg dat hij zich veilig bij jou voelt. Een schouder om op te huilen, als hij dat nodig heeft. Op deze manier zal hij je meer vertrouwen.

Deze 28 tips zullen helpen je vriend gelukkig te maken. En als dat niet helemaal lukt, zullen ze in ieder geval je relatie op fleuren. Want als je dit allemaal doet, dan is er geen enkele man die niet blij met je zou zijn. Deel dit artikel met je vriendinnen, want je bent niet de enige die haar man blij wil maken.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie