18 tekenen dat je géén relatie met hem wilt

Michael Schouten
Door Michael Schouten
11 minuten leestijd

Je ontmoet Tom tijdens een feestje, en er is meteen een aantrekkingskracht tussen jullie. Hij is charmant, grappig en lijkt oprecht geïnteresseerd in jou. Je deelt je telefoonnummer en in de dagen erna spreken jullie elkaar vaker. Maar naarmate je meer met hem praat, beginnen er kleine rode vlaggen te verschijnen.

Hij praat voortdurend negatief over zijn exen en schuift alle schuld van zijn vorige mislukte relaties op zijn ‘gekke exen’. Je merkt ook dat hij zich snel opwindt over kleine dingen en soms zelfs agressief kan reageren. Hij zegt dat het komt door de stress op zijn werk, maar je begint te twijfelen of dat echt de enige reden is. Diep van binnen voel je dat er potentieel voor problemen is als je verder gaat met Tom. Is dit een teken dat je géén relatie met hem moet beginnen?

Rode vlaggen, signalen en tekenen

Wanneer je iemand leert kennen is het belangrijk dat je aandacht te besteedt aan de signalen in zijn gedrag en gewoontes. Het kan verleidelijk zijn om jezelf te laten meeslepen in de opwinding van een nieuwe relatie, maar het is van vitaal belang om je ogen open te houden voor mogelijke waarschuwingssignalen. Waarom? De signalen in zijn gedrag en gewoontes kunnen je waardevolle inzichten geven in wie hij werkelijk is als persoon.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Let bijvoorbeeld op hoe hij met anderen omgaat, hoe hij zichzelf presenteert en hoe hij zich gedraagt onder verschillende omstandigheden. Hoe reageert hij op stressvolle situaties, hoe gaat hij om met teleurstellingen en hoe uit hij zijn emoties? Deze aanwijzingen geven je een idee van zijn karakter en emotionele stabiliteit.

Als je bepaald gedrag opmerkt dat je ongerust maakt, negeer het dan niet. Sommige signalen kunnen subtiel zijn, zoals een gebrek aan empathie, respect of interesse in jouw leven. Andere signalen kunnen directer zijn, zoals jaloers of controlerend gedrag. Dit soort signalen mag je niet negeren, want ze kunnen wijzen op grotere problemen in de toekomst. En dat is niet wat je wilt.

18 tekenen dat je géén relatie met hem wilt

Laat je niet meeslepen door vlinders in je buik en negeer de rode vlaggen niet. Wees alert op deze signalen in zijn gedrag en gewoontes die zeggen dat je beter géén relatie met hem moet beginnen.

1. Hij toont geen respect voor anderen

Let op hoe hij praat over en omgaat met familie, vrienden en vreemden. Als hij voortdurend anderen kleineert, beledigt of negeert, kan dit een teken zijn dat hij jouw grenzen ook niet zal respecteren. Verwacht in ieder geval geen respectvolle behandeling als hij geen respect heeft voor anderen. Zoals hij anderen behandelt, zo zal hij jou ook gaan behandelen.

2. Hij vertoont controlerend gedrag

Als hij constant wil weten waar je bent, wie je spreekt en wat je doet, kan dit duiden op controlerend gedrag. Probeert hij je vrijheid en onafhankelijkheid te beperken? Wees dan voorzichtig, want het is mogelijk een tactiek om je te kunnen beheersen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Hij is financieel onverantwoordelijk

Financiële problemen veroorzaken grote stress in relaties. Als hij consistent onverantwoordelijk omgaat met geld, schulden heeft of geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn financiële verplichtingen, houd er dan rekening mee dat hij een bron van stress zal zijn. Zijn onverantwoordelijk gedrag kan een enorme last leggen op jullie relatie en toekomstplannen.

4. Hij is niet eerlijk en betrouwbaar

Een gezonde basis voor elke relatie is eerlijkheid en vertrouwen – twee elementen die onmisbaar zijn. Als hij vaak liegt, dingen verbergt of onbetrouwbaar blijkt te zijn, is het moeilijk om een duurzame relatie met hem op te bouwen. Het is dan ook een duidelijk teken dat je geen relatie met hem moet beginnen.

5. Hij minimaliseert je gevoelens

Als hij je gevoelens bagatelliseert, je ervaringen als onbelangrijk afdoet of je emoties negeert, kan dit een teken zijn dat hij geen empathie heeft. Reken er maar niet op dat hij bereid is om naar je te luisteren, wat de reden ook is. Hij zal onverschillig zijn. Hij zou je gevoelens serieus moeten nemen en er minimaal op willen reageren, in plaats van ze af te doen als onbeduidend.

6. Hij toont agressief gedrag

Elke vorm van agressief gedrag, zoals woede-uitbarstingen, fysieke intimidatie of bedreigingen, is onaanvaardbaar. Sterker nog: geweld kan nooit worden gerechtvaardigd of getolereerd in een gezonde relatie. Als hij gewelddadig gedrag vertoont, naar jou of anderen, is het verstandig om meteen afstand te nemen.

7. Hij is jaloers

Een gezonde relatie is gebaseerd op vertrouwen, niet op constante jaloezie. Als hij voortdurend jaloers is, kan dit duiden op ongezonde controle en onzekerheid. Hij kan bijvoorbeeld jaloers zijn op degenen met wie je tijd doorbrengen, je beperken in je sociale interacties of je van vreemdgaan beschuldigen.

8. Hij is inconsistent in zijn gedrag

Voor een gezonde relatie is een stabiele partner nodig. Een man die inconsistent in zijn gedrag is, is dat niet. Is hij onvoorspelbaar en weet je nooit wat je aan hem hebt? Wisselt hij vaak tussen uitersten in gedrag en emoties? Houd er dan rekening dat dit onzekerheid en onrust in de relatie zal veroorzaken.

9. Hij heeft moeite met communicatie

Voor het oplossen van problemen in een relatie is communicatie nodig. En die problemen gaan hoe dan ook komen. Als hij moeite heeft om zijn gevoelens te uiten, conflicten uit de weg gaat of zich afsluit wanneer er moeilijke gesprekken moeten worden gevoerd, kan dit later een obstakel vormen.

10. Hij heeft ongezonde gewoontes

Van slechte persoonlijke hygiëne tot verslavend gedrag: ze kunnen een enorme en negatieve invloed hebben op een relatie. Als hij worstelt met verslavingen zoals drugs, alcohol of gokken, moet je je bewust zijn van de impact die dit kan hebben op jullie leven samen. Ben je bereid deze uitdagingen aan te gaan?

11. Hij is emotioneel onbeschikbaar

Een relatie vraagt om emotionele betrokkenheid en van beide kanten. Als hij zich afsluit voor emotionele intimiteit, kan dit duiden op emotionele onbeschikbaarheid. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in dat hij moeite heeft om zijn gevoelens te delen of zich terugtrekt wanneer de relatie dieper wordt.

12. Hij heeft een geschiedenis van vreemdgaan

Als hij in eerdere relaties in vreemdgegaan, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Hoewel mensen kunnen veranderen, kan het patroon van vreemdgaan een felle rode vlag zijn. Mensen die eerder zijn vreemdgegaan zullen volgens onderzoek namelijk sneller vreemdgaan in de toekomst. Wil jij dit risico lopen?

13. Hij is manipulatief

Wekt hij schuldgevoelens op door zichzelf in de slachtofferrol te manoeuvreren? Zegt hij dingen waarvan je zeker weet dat het niet waar is, maar blijft hij volhouden dat het waar is? Of draait hij de situatie constant om? Manipulatieve mannen proberen vaak de controle over de relatie te krijgen en met deze mannen wil je geen relatie.

14. Hij geeft je constant het gevoel dat je niet goed genoeg bent

Je wilt toch geen slachtoffer worden van emotionele mishandeling? Nou, die kant gaat het wel op als hij je het gevoel geeft dat je niet goed genoeg bent. Dat is bijvoorbeeld het geval als hij voortdurend kritiek op je heeft, je naar beneden haalt of je het gevoel geeft dat je nooit aan zijn verwachtingen voldoet.

15. Hij heeft het steeds over zijn ex

Het is misschien een bittere pil om te slikken, maar sommige mannen zijn gewoon nog niet klaar voor een relatie. Dat is bijvoorbeeld een man die steeds over zijn ex praat (en haar bij naam noemt) en emotioneel nog steeds betrokken is bij zijn vorige relatie. Het is nog erger als hij vergelijkingen maakt tussen jou en zijn ex.

16. Hij toont geen inzet

Alles komt vanuit jou, hij doet er geen moeite voor? Houd er dan rekening mee dat het niet beter zal worden. Het is een gebrek aan toewijding. Als hij in het begin niet bereid is om tijd en energie te investeren in de relatie, zal dat later al helemaal niet gebeuren.

17. Hij is overdreven geheimzinnig over zijn leven

Een zekere mate van privacy is normaal. Maar als hij constant geheimzinnig doet over zijn leven, vrienden of wat hij doet, wees dan alert. Dit gedrag kan wantrouwen en onzekerheid veroorzaken.

18. Hij probeert je te isoleren

Probeert hij je te isoleren van je sociale steunnetwerk? Heb je het gevoel dat hij je bij je andere mensen weghoudt? Zie het dan als een teken zijn van controle en manipulatie. En dat is een teken dat je met deze man geen relatie wilt.

Herken je één of meerdere van deze tekenen? Vraag jezelf dan af of je een gezonde en gelukkige relatie kunt opbouwen met iemand die deze negatieve eigenschappen vertoont. Waarschijnlijk is het antwoord nee, en had je alleen deze bevestiging nodig.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie