Home Algemeen 8 tekenen dat je (nog) niet klaar bent voor een nieuwe relatie

8 tekenen dat je (nog) niet klaar bent voor een nieuwe relatie

4 minuten leestijd
0
relatie herstellen

In een ideale wereld verloopt elke relatie als een sprookje. Je hebt een blind date en wordt verrast door de onwerkelijke schoonheid van je date. Je voelt de klik vanaf het moment dat de blikken voor eerst kruisen en als het bestaat, dan is dit liefde op het eerste gezicht. Je kust elkaar, het wordt een relatie en je blijft tot het einde der tijden gelukkig samen.

Iedereen die een beetje kennis van de wereld heeft weet dat het in de realiteit niet zo werkt. Een goede relatie is vaak moeilijk te vinden. Als je er één gevonden hebt dan is de kans zelfs aardig groot dat het ooit ten einde loopt. Of dat nu binnen 6 maanden gebeurt, 4 jaar of na meer dan 10 jaar; veel relaties stranden vroegtijdig.

Als je dit overkomen is dan heb je waarschijnlijk een gebroken hart of ervaar je gevolgen van liefdesverdriet. Je hebt iemand toegelaten in je emotionele wereld en nu is het opeens eenzaam en leeg in dezelfde wereld. Je hebt pijn gehad en alle stadia van het rouwproces doorlopen. Je denkt dat je klaar bent voor een relatie, maar is dat ook zo?

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Ben je er klaar voor?

De waarheid is dat je, ondanks de maatschappelijke druk, misschien nog niet klaar bent om ‘de ware’ te vinden, verliefd te worden of zelfs maar op date te gaan. Een relatie willen is immers heel wat anders dan er klaar voor zijn. Dit zijn 8 tekenen die je vertellen dat je (nog) niet klaar bent voor een nieuwe relatie.

1. Je wil het eigenlijk niet

Het lijkt logisch, maar soms negeren we onze instincten. Je bent niet verplicht om een relatie te beginnen, omdat anderen het van je verwachten. Liefde is opwindend en bevredigend wanneer je iemand ontmoet die goed bij je past, maar relaties vereisen ook altijd veel werk en verantwoordelijkheid om het te onderhouden. Heb je daar nu gewoon niet zo’n zin in? Dan ben je nog niet klaar voor een relatie.

2. Je praat nog veel over je ex

De eerste stap om verder te gaan is accepteren dat je vorige relatie voorbij is. Het is tijd om door te gaan met je leven. Dat kan niet als je het nog steeds over je hebt. Of je durft je oude leven niet los te laten of je ex niet; wat de reden ook is, je bent nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Om dat wel te zijn zul je eerst aan jezelf moeten werken om over je ex heen te komen.

3. Je bent niet blij met jezelf

Het is moeilijk om gelukkig te worden in een relatie als je niet gelukkig met jezelf bent. Het kan, maar de kans is groter dat je je problemen alleen maar erger maakt. Nieuwe relaties gaan gepaard met onzekerheden die de bestaande problemen kunnen verergeren. Bovendien kan je gevoel van eigenwaarde (of het ontbreken daarvan) een grote impact hebben op je relatie. Misschien dat het daten zelfs al te veel voor je is. Het lijkt leuk, totdat je plotseling aan de lopende band afgewezen wordt.

4. Je wil prioriteit geven aan andere dingen

Werk, school of sporten op hoog niveau; het kunnen situaties zijn waarin een relatie moeilijk te combineren is. Het kan door een promotie hectisch worden op je werk of al je vrije tijd gaat op aan de opdrachten voor school. Wat de reden ook is, als je prioriteit wil geven aan school, werk of iets anders dan ben je waarschijnlijk niet klaar voor een relatie.

5. Je hebt problemen

Kom je net uit de bak of ben je aan het afkicken van de ghb? Misschien dat je je eenzaam voelt, maar dat betekent niet dat je klaar bent voor een relatie. Waar je naar verlangt is misschien niet het beste voor je. Je eigen problemen gaan voor het zoeken van een nieuwe partner.

Voor je het weet maak je iemand anders doodongelukkig doordat je niet eerst je eigen problemen hebt opgelost. Afhankelijk van het probleem waar je aan werkt kun je de ander ook in de problemen brengen. Vraag jezelf af of dat het wel waard is.

6. Je bent emotioneel niet beschikbaar

Na een verbroken relatie is het niet vreemd dat je tijd voor jezelf nodig hebt. Deze tijd helpt je om alles te verwerken en het een plekje te geven. Maar dit kan ook betekenen dat een nieuwe relatie nog te vroeg voor je is. Als je nog niet voldoende van de breuk bent hersteld dan ben je continu op je hoede. Bang om weer gekwetst te worden schuil je achter de muur die je hebt opgebouwd. Je kunt een nieuwe relatie beginnen, maar verwacht niet dat het de diepte in gaat.

7. Je bent te onafhankelijk

Vind je het niet leuk om elke drie uur in te checken bij je vriend of vriendin om te laten weten waar je bent? Relaties komen met “verplichtingen” die een stukje vrijheid wegnemen. Je kunt niet meer gaan en staan waar je wilt. Je wil wel een relatie maar niet het gevoel om gebonden te zijn aan één persoon.

Je houdt van je onafhankelijkheid, en wanneer je met iemand date, heb je het gevoel dat je vrijheid van je wordt afgenomen. Als je dit gevoel hebt dan ben je waarschijnlijk nog niet klaar voor een relatie.

8. Je hebt nog niet veel ervaring

Heb je het gevoel dat je wel een relatie wil maar ook dat je niet weet wat precies bij je past? Misschien heb je gewoon nog niet genoeg mensen leren kennen. Veel mensen beginnen op jonge leeftijd al aan een langdurige relatie, om in de dertiger jaren het gevoel te hebben iets gemist te hebben.

Heb je het gevoel dat deze fear of missing out wel eens op jou van toepassing zou kunnen zijn? Dan ben je er nog niet klaar voor en kun je beter nog wat meer daten voor je je aan iemand verbindt.

Wat in het verleden is gebeurd kan ervoor zorgen dat je nu nog niet klaar bent voor een relatie. We leren van het verleden, zodat we de situaties in het heden beter kunnen interpreteren. Maar soms is dat punt nog niet bereikt. Onverwerkte gevoelens, persoonlijke problemen of prioriteit geven aan andere leuke dingen in het leven; er kunnen meerdere redenen zijn waarom je nu geen relatie moet willen.

Dit alles betekent niet dat je altijd alleen moet blijven. Dat je nu niet klaar bent voor een relatie is slechts een momentopname. Er is bovendien nog keuze genoeg; one-night stands, friends with benefits en alles wat daar tussen valt. Weet je dat single zijn niet eens zo verkeerd is? Dit zijn bijvoorbeeld 47 redenen waarom single zijn eigenlijk best wel oké is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vinden vrouwen baarden aantrekkelijk? Dit type gezichtshaar doet het goed

Voor jonge jongens is het hebben van een baard een onderscheidend kenmerk van een echte ma…