Home Datingsites Onderzoek: “out of your league” daten is het geheim tot succes

Onderzoek: “out of your league” daten is het geheim tot succes

2 minuten leestijd
0

Waar je in de echte wereld vaker wel dan niet een blauwtje loopt, kun je online succes hebben met iemand die “out of your league” is. Deze conclusie wordt getrokken door wetenschappers. Volgens de wetenschappers is het “out of your league” daten, ofwel het benaderen van singles die als aantrekkelijker worden beschouwd dan jij, een winnende strategie. Dit blijkt uit een diepgaande analyse dat gepubliceerd is in de journal Science Advances.

Algoritme voor aantrekkelijkheid

In dit nieuwe onderzoek gebruikten de wetenschappers een op Google geïnspireerd algoritme om de wensen van mensen die willen matchen te begrijpen. Voor het onderzoek analyseerden de wetenschappers berichten en demografische patronen onder heteroseksuele Amerikaanse gebruikers in New York, Boston, Chicago en Seattle. Het algoritme werd ingezet om te achterhalen hoe aantrekkelijk een persoon is en wat voor effect dit heeft op het datingsucces.

De resultaten

De wetenschappers kwamen erachter dat zowel mannen als vrouwen contact opnemen met potentiële partners die gemiddeld ongeveer 25% aantrekkelijker zijn dan zijzelf. Met andere woorden, gemiddeld gezien neemt iedereen contact op met mensen die gemiddeld net iets aantrekkelijker zijn, oftewel out-of-their-league. De onderzoekers kwamen er bovendien achter dat de aantrekkelijkheid van de singles niet alleen gebaseerd is op het aantal berichten dat men ontvangt, maar ook van wie men deze ontvangt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De constatering komt terug in het Tinder algoritme, dat een soort van Elo-score bijhoudt van haar leden. Als je berichten afkomstig zijn van mensen die zelf veel berichten hebben ontvangen, dan word je zelf ook als aantrekkelijker gezien. Volgens het onderzoek hebben mannen meer succes met deze strategie. Dit zijn de tips die gebaseerd zijn op de resultaten van het onderzoek:

  • Verzend veel berichten
  • Mik op leden die “out of your league” zijn
  • Houd het kort
  • Wees geduldig

Verschil mannen en vrouwen

Als vrouwen mannen benaderen die aantrekkelijker dan henzelf zijn dan ontvangen ze 50% van de keren een antwoord. Wanneer mannen zich richtten op vrouwen die als aantrekkelijker worden gezien dan zijzelf, is de kans op een reactie 21%. Dat lijkt misschien laag, maar de auteurs van het onderzoek suggereren dat online daters er verstandig aan doen om het risico te nemen.

“Een veelgehoorde klacht van mensen die online datingwebsites gebruiken, is dat ze het gevoel hebben dat ze nooit een reactie krijgen,” zei Dr. Bruch van de universiteit van Michigan tegen BBC News. “Dit kan teleurstellend zijn, maar hoewel het reactiepercentage laag is, laat onze analyse zien dat 21% van de mensen die zich bezighouden met dit ambitieuze gedrag een reactie krijgt van een potentiële partner die out of their league is, dus doorzettingsvermogen loont.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…