Home Nieuws Meetup app: ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde interesses

Meetup app: ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde interesses

5 minuten leestijd
0
vrienden

Meetup is een website en app waar je mensen kunt ontmoeten. Het is zeker niet bedoeld als datingsite in de zin van het ontmoeten van een partner of het maken van nieuwe vrienden. Meetup is veel breder. Je kunt er mensen ontmoeten met wie je dingen wilt ondernemen of met wie je samen aan een nieuwe ontwikkeling wilt werken. Wil je een app gaan bouwen en heb je daarbij hulp nodig? Dan kun je dit via Meetup aankaarten. Misschien zijn er mensen die je idee zien zitten en er graag aan mee willen werken.

Meetup brengt zo mensen samen in duizenden steden wereldwijd om meer te doen van wat ze graag willen doen in het leven. Het is georganiseerd rond één simpel concept: wanneer mensen samenkomen en de dingen doen die ertoe doen, dan zijn we op ons best. Dat is precies wat Meetup probeert te bereiken.

Waar hou jij van?

Om Meetups aan te bevelen die dicht bij je in de buurt zijn, en om je de afstand tot een geplande Meetup te laten zien, gebruikt de Meetup app de GPS-locatie van je apparaat. Zo kan de app je de Meetups voorstellen die bij jou in de buurt plaatsvinden. Waar je graag van houdt kun je vaker doen als je Meetup gebruikt. Er is voor iedereen wat wils. Enkele populaire Meetups zijn onder andere:

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'
  • Tech Meetup-groepen
  • Fitness Meetup-groepen
  • Carrière en netwerken Meetup-groepen
  • Fotografie Meetup-groepen
  • Taal Meetup-groepen

Trainen voor een sportdoel

Je kunt Meetup bijvoorbeeld gebruiken voor het behalen van een sportief doel. Als je de vierdaagse wilt gaan lopen of de Mont Ventoux beklimmen per fiets dan is daar training voor nodig. In je eentje trainen is vaak niet gezellig en ook een stuk minder efficiënt. Wellicht zijn er meer mensen die de wens hebben een bepaald sportief doel te behalen en daarvoor willen trainen. Je kunt via Meetup een event aanmaken en zien wie er op reageert (net zoals bij Runnersdate).

Het is in dit geval namelijk ook wel handig als de mensen die samen met jou willen trainen een beetje bij elkaar in de buurt wonen. Dit maakt het immers een stuk makkelijker om afspraken te maken om elkaar te ontmoeten en een trainingsplan op te zetten.

Een zakelijke ontmoeting via Meetup

Meetup is niet alleen bedoeld voor activiteiten tijdens de vrije tijd. Je kunt de app ook gebruiken om er een zakelijke bijeenkomst mee te organiseren. Het kan heel verhelderend zijn en goed voor jou als ondernemer om van gedachten te wisselen met mensen die in dezelfde branche werkzaam zijn en wellicht al meer ervaring hebben opgedaan.

Je kunt tijdens zo’n bijeenkomst mensen ontmoeten die nuttig kunnen zijn bij het leggen van verdere contacten, bijvoorbeeld in het buitenland. Als collega’s in dezelfde branche al ervaring hebben met zaken doen in andere landen dan kun je daar heel goed je voordeel mee doen als jij ook je vleugels tot over de grens wilt uitslaan.

Samen koken

Veel mensen vinden koken en bakken erg leuk. Een populair tv programma zoals Heel Holland Bakt is daar natuurlijk ook wel een beetje verantwoordelijk voor. Maar veel mensen zijn niet zo handig met het bakken van taarten, koekjes en andere lekkernijen. Als je het samen doet dan kunnen jullie van elkaar leren. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor zoete lekkernijen. Je kunt ook een kookworkshop organiseren onder leiding van een kok die is gespecialiseerd in bijvoorbeeld de Italiaanse keuken of het bereiden van oosterse maaltijden.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

journey lao

Samen op reis

Droom je al lange tijd van een mooie reis maar wil je niet alleen gaan? Dan kan Meetup uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk ook een georganiseerde groepsreis boeken maar veel mensen zijn daar geen voorstander van. Die reizen liever in een klein gezelschap dan met een volle touringcar met 40 mensen of meer. Als je een rondreis wilt gaan maken in een ander land of je wilt een stad gaan bezoeken dan kun je proberen via Meetup iemand te vinden die dezelfde wens heeft.

Wel is het belangrijk om iemand met wie je op reis gaat eerst goed te leren kennen. Als je eenmaal ver van huis bent heb je immers nier op ieder moment de mogelijkheid om de reis af te breken en naar huis te gaan. Als je samen een reis gaat maken is het aan te raden om deze vooraf goed te plannen. Een trektocht door een nationaal park in de VS of een rondreis door India is een mooie droom om uit te laten komen, maar een goede voorbereiding is in dit soort gevallen zeker wel wenselijk.

Een creatief project

Meetup is ook heel geschikt voor een creatief project. Heb je mooie muziek geschreven en wil je die samen met andere muzikanten spelen? Vind je bandleden via Meetup. Dat geldt ook voor het samen ontwerpen van een kunstwerk of het schrijven van een script voor een film of een musical. Als je dit graag wilt doen en je wilt daarbij advies of inspiratie van anderen dan kun je er via Meetup een project van maken waar anderen zich bij kunnen aansluiten. Zo kun je met Meetup nieuwe vrienden maken en samen werken aan een gezamenlijk project.

Is het gebruik van Meetup veilig?

Meetup is net zo veilig of onveilig als andere dating apps en websites. Ook al is Meetup dan geen dating community in de zin van het vinden van een liefdespartner, het is wel een platform waar je andere mensen ontmoet. Dat vraagt om de nodige terughoudendheid. Hoe aardig iemand online ook kan overkomen, het kan goed zijn dat deze persoon in het dagelijks leven een heel andere instelling heeft.

Wees dus voorzichtig met het verstrekken van persoonlijke gegevens. Ontmoet elkaar een eerste keer niet bij jou of de ander thuis maar spreek af in een openbare gelegenheid. Dit maakt je minder kwetsbaar en de kans op een ongewenste situatie is een stuk kleiner. Het is in een openbare gelegenheid ook vaak makkelijker om een ontmoeting vroegtijdig af te breken.

Wordt Meetup alleen in Nederland gebruikt?

Meetup is een internationale app die over de hele wereld wordt gebruikt. Je kunt hem dus ook inzetten als je mensen in andere landen nieuwe mensen wilt ontmoeten. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar iemand die je wegwijs wil maken in een voor jou onbekende stad, net als met Tinder Paspoort. Of jezelf hiervoor aanbieden als iemand jouw woonplaats of geboortestad wil komen bezoeken. Zo kun je op plaatsen komen waar de gemiddelde toerist niet komt. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere gebouwen of een onbekend restaurant waar je geweldig kunt eten.

Waar kan ik Meetup gebruiken?

Meetup heeft een website die je met iedere browser kunt openen. Daarnaast is er een app voor zowel iOS (Apple) als Android telefoons en tablets. Door de app te installeren kun je op iedere plaats waar je een internetverbinding hebt gebruik maken van Meetup en overal mensen ontmoeten voor uiteenlopende activiteiten. Je kunt de app voor Android downloaden in de Google Playstore en de app voor je iPhone of iPad in de Appstore. Meetup is in verschillende talen beschikbaar waaronder het Nederlands.

App StoreGoogle Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …